ديزي سنگي خراسان رضوي+طرز تهيه
آبگوشت يا ديزي يكي از غذاهاي قديمي است كه در مشهد طرفداران بسياري دارد و از گوشت، حبوبات، گوجه فرنگي وسيب زميني تهيه مي شود. اما ديزي مشهد با شهرهاي ديگر متفاوت است و در ظرف هاي خاصي از جنس سنگ طبخ مي شود و به همين دليل به آن ديزي سنگي گفته مي شود.
دليل پخت ديزي در اين نوع ظروف به حديثي از حضرت رضا (ع) برمي گردد.
اين غذا با نان سنگك، پياز و ترشي سرو مي شود و از غذاهاي اصلي در رستوران هاي ييلاقي و سنتي مشهد است.
طرز تهيه ديزي سنگي:
مواد لازم براي تهيه ديزي سنگي:
گوشت گوسفندي با استخوان: ۱ كيلو
دنبه: ۳۰۰ گرم
نخود (يا لپه): يك فنجان سرخالي
پياز متوسط: يك عدد
مغز ليمو عماني: يك قاشق سوپخوري
آب گوجه فرنگي: يك فنجان
رب گوجه فرنگي: يك قاشق
سيب زميني: ۵ عدد
نمك و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه:
گوشت و دنبه را پس از شستن ۱۰ قسمت كرده و آن را سرخ كنيد تا طلايي شود. پياز را در روغن سرخ نماييد و نخود (لپه) را كه از شب قبل خيس كرده ايد را به پياز اضافه كرده و آن را هم كمي تفت دهيد. گوشت سرخ شده را با ۴ ليوان آب، زردچوبه، لپه و پياز داغ با شعله ملايم بپزيد. سپس مغز ليمو عماني را به آبگوشت اضافه كنيد. در اواخر طبخ ۵ تا ۶ عدد سيب زمينى را پوست گرفته و با كمى نمك، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه كنيد. بعد هم آب گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد و در آخر آبگوشت را با نان سنگك، پياز، دوغ و سبزي خوردن ميل كنيد.
نكته:
برخي از افراد از مقداري لوبيا سفيد هم در آن استفاده مي كنند.و مقدار كمي سير نيز به آن اضافه مي كنند.