غذا هاي سنتي طرز تهيه ديزي سنگي قوچان

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

غذا هاي سنتي طرز تهيه ديزي سنگي قوچان

۷۳۴ بازديد

ديزي سنگي خراسان رضوي+طرز تهيه

[تعداد: 12    ميانگين: 2.8/5]
2 / 2

آبگوشت يا ديزي يكي از غذاهاي قديمي است كه در مشهد طرفداران بسياري دارد و از گوشت، حبوبات، گوجه فرنگي وسيب زميني تهيه مي شود. اما ديزي مشهد با شهرهاي ديگر متفاوت است و در ظرف هاي خاصي از جنس سنگ طبخ مي شود و به همين دليل به آن ديزي سنگي گفته مي شود.

دليل پخت ديزي در اين نوع ظروف به حديثي از حضرت رضا (ع) برمي گردد.

اين غذا با نان سنگك، پياز و ترشي سرو مي شود و از غذاهاي اصلي در رستوران هاي ييلاقي و سنتي مشهد است.

 

طرز تهيه ديزي سنگي:

 

مواد لازم براي تهيه ديزي سنگي:

گوشت گوسفندي با استخوان: ۱ كيلو

دنبه: ۳۰۰ گرم

نخود (يا لپه): يك فنجان سرخالي

پياز متوسط: يك عدد

مغز ليمو عماني: يك قاشق سوپخوري

آب گوجه فرنگي: يك فنجان

رب گوجه فرنگي: يك قاشق

سيب زميني: ۵ عدد

نمك و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهيه:

گوشت و دنبه را پس از شستن ۱۰ قسمت كرده و آن را سرخ كنيد تا طلايي شود. پياز را در روغن سرخ نماييد و نخود (لپه) را كه از شب قبل خيس كرده ايد را به پياز اضافه كرده و آن را هم كمي تفت دهيد. گوشت سرخ شده را با ۴ ليوان آب، زردچوبه، لپه و پياز داغ با شعله ملايم بپزيد. سپس مغز ليمو عماني را به آبگوشت اضافه كنيد. در اواخر طبخ ۵ تا ۶ عدد سيب زمينى را پوست گرفته و با كمى نمك، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه كنيد. بعد هم آب گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد و در آخر آبگوشت را با نان سنگك، پياز، دوغ و سبزي خوردن ميل كنيد.

 

نكته:

برخي از افراد از مقداري لوبيا سفيد هم در آن استفاده مي كنند.و مقدار كمي سير نيز به آن اضافه مي كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد