راه هاي ايمن ماندن در شبكه هاي اجتماعي

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

راه هاي ايمن ماندن در شبكه هاي اجتماعي

۲۶۴ بازديد

راه هاي ايمن ماندن در شبكه هاي اجتماعي

هفته نامه كوشا در شماره اين هفته خود، در مقاله اي راه هاي ايمن ماندن در شبكه هاي اجتماعي را مورد بررسي قرار داده است.

در اين مطلب مي خوانيم: در فضايي كه به راحتي مي توان به اطلاعات شخصي ديگران دسترسي پيدا كرد راه كار هايي براي ايمن ماندن از سارقان اطلاعات وجود دارد.
حدود ده سال پيش، شما با خيال راحت مي توانستيد درخواست هاي دوستي را قبول كنيد. اما امروزه، حتي براي به اشتراك گذاري يك عكس بايد كمي بيشتر درباره آن فكر كنيد. در اينجا شما مي توانيد با انجام دادن اين 10 روش ساده، علاوه بر اينكه مي توانيد تجربه خوبي را از حضور در شبكه هاي اجتماعي داشته باشيد، از به سرقت رفتن اطلاعات شخصي تان جلوگيري كنيد.
1- يك ايميل جديد درست كنيد.
از هيچ يك از مواردي كه باعث شناختن هويت شما مي شود (از جمله نام و نام خانوادگي، سال تولد يا كد پستي) در آدرس ايميل جديد يا پروفايل تان استفاده نكنيد. با استفاده از اين آدرس ايميل جديد، صفحات رسانه اي اجتماعي را ايجاد كنيد و فقط افرادي را كه واقعا به آنها اعتماد داريد اضافه كنيد. همچنين از گذاشتن عكس هاي شخصي كه به شناسايي شما كمك مي كند اجتناب كنيد.
2- از رمز عبورهاي قوي استفاده كنيد
پسورد هايتان را براي اكانت هايي كه داريد به روز رساني كنيد و مطمئن شويد كه براي هر كدام از اكانت هايي كه داريد پسورد قوي استفاده كرده ايد. براي ساختن يك پسورد قوي مي توانيد از تركيب حروف (حداقل يك حرف بزرگ) و عدد استفاده كنيد، به خاطر داشته باشيد كه مي توانيد از كاراكتر هاي خاص (از جمله @ # $ % !) نيز استفاده كنيد. از رمز عبورهايي كه به راحتي قابل حدس زدن هستند به هيچ وجه استفاده نكنيد.
3- تنظيمات حريم خصوصي خودتان را ارتقاء دهيد
هر رسانه ي اجتماعي، گزينه اي براي تنظيمات دارد كه در آن به شما اجازه مي دهد امنيت حساب كاربري خود را افزايش دهيد. بنابراين با استفاده از آن شما مي توانيد فقط به دوستانتان يا افراد خاصي اجازه بدهيد كه پست هاي شما و اطلاعات شخصي تان را ببينند. هيچ وقت تصور نكنيد كه تنظيمات پيش فرض، به صورت محرمانه تنظيم شده است.
4- از شناسه هاي مكان يابي استفاده نكنيد
تنظيمات مكان يابي را خاموش كنيد و هرگز اطلاعات مكاني را كه در آن مي خواهيد باشيد (مثلا هنگام خارج شدن از شهر براي تعطيلات) را به اشتراك نگذاريد. حتي مشخصات مكاني كه معمولاً براي خريد كردن به آنجا مي رويد را با ديگران در ميان نگذاريد. اين كار باعث مي شود كه مردم كارهاي روزمره اي را كه انجام مي دهيد پيدا كنند و درنتيجه مي توانند مكاني را كه شما قرار است به آنجا برويد پيش بيني كنند.
5- افرادي را كه به عنوان دوست قبول مي كنيد، با دقت انتخاب كنيد
مطمئن شويد افرادي كه شما را به عنوان دوستي اضافه مي كنند را مي شناسيد. قبل از اينكه درخواست دوستي را قبول كنيد يك پيام خصوصي براي آن شخص بفرستيد و از او چيزي را درخواست كنيد كه به شما در شناساندن هويتش كمك مي كند. حتي اگر شما فرض كنيد كه مي توانيد او را از روي عكس يا نام تشخيص دهيد، در اين صورت براي شما راحت تر خواهد بود كه بفهميد اين فرد همان شخصي است كه مي شناسيد يا اينكه نقش او را بازي مي كند ( اين روش، يكي از روش هاي مرسوم براي جعل هويت است).
6- اطلاعات شخصي تان را به اشتراك نگذاريد
منظور از اين اطلاعات، مواردي همچون شماره هاي بيمه اجتماعي، تاريخ تولد، شماره تلفن واطلاعات بانكي است. سارقين هويت مي توانند از اين اطلاعات شما استفاده كنند. اگر فردي از لحاظ قانوني به اين اطلاعات شما نياز داشته باشد، راه هاي ديگري نيز وجود دارد كه مي تواند با استفاده از آنها با شما تماس بگيرد.
7- ارسال كردن ، دوباره ارسال كردن، لايك كردن
هيچ چيزي بر روي اينترنت به طور كامل امن نيست. هر كسي مي تواند آنچه را كه شما پست كرده ايد ذخيره كند و يا اينكه آن را با ديگران به اشتراك بگذارد. پس به خاطر داشته باشيد چيزي را كه مي خواهيد ارسال كنيد با دقت بيشتري انتخاب كنيد. هميشه فرض كنيد چيزي را كه ارسال مي كنيد باقي خواهد ماند و حذف نمي شود. هيچ وقت چيزي را درمورد خودتان،خانواده تان يا دوستان تان، كه خود شما يا آنها دوست ندارند عمومي شود را ارسال نكنيد. هميشه از ارسال چيزهايي كه لحظه اي به ذهنتان خطور مي كند اجتناب كنيد، و اينكه از ارسال چيزي كه باعث پشيماني و تأسف خوردن شما مي شود خودداري كنيد.
8- از عكس ها و آبروي تان محافظت كنيد
اگر شخصي چيزي را ارسال كرده است كه شما آن را دوست نداريد به آنها اجازه بدهيد كه بدانند اين براي شما ناخوشايند است و از آنها درخواست كنيد كه آن را بردارد. به صورت منظم بخش “عكس هايي مربوط به خود” را چك كنيد و ببينيد كه چه كسي آن را ارسال كرده است، همچين ديوار (wall) خودتان را بررسي كنيد و چيزهايي كه در آن برچسب خورده ايد را ببينيد. اگر فردي از حذف كردن چيزي كه براي شما ناخوشايند است امتناع مي كند، پس ضروري است تا او را بلاك كنيد و يا اينكه آن را گزارش (report) كنيد.
9- مراقب چيزي كه بر روي آن كليك مي كنيد باشيد
اگر بر روي لينك هايي كه از محتواي آن خبر نداريد كليك كنيد، آگاه باشيد كه هكرها مي توانند با استفاده از اين روش وارد اكانت شما شوند و يا اينكه مي توانند ويروسي را از طريق آن پخش كنند. اگر فردي چيزي را براي شما ارسال كرد و اين فايل غير طبيعي به نظر برسد و يا اينكه براي شما ناآشنا باشد، يك پيام براي آنها ارسال كنيد و از آنها در مورد اين فايل توضيح بخواهيد و به آنها اين فرصت را بدهيد كه فكر كنند كه شما مي دانستيد آنها قصد هك كردن شما را داشتند.
10- شناخت كامل از كاري كه مي خواهيد انجام دهيد را داشته باشيد
اگر شما توسط كسي اذيت شديد، مكالمه يا پست آزارگر را ذخيره كنيد و يا از آن يك عكس (اسكرين شات) بگيرد و آن را به سايت مربوطه و يا هر شخصي كه با چنين موقعيت هايي سرو كار داشته باشد (مانند وكيل، مشاور، و يا مددكار اجتماعي) گزارش دهيد.
توانمند سازي به معني اين است كه واقعيت ها را بدانيد و آنچه را كه براي شما بهترين است، انتخاب كنيد. اگر شما احساس خوبي از رسانه هاي اجتماعي نداريد، اين براي شما بهتر است و خود را تحت فشار قرار ندهيد كه در هر سايتي ثبت نام كنيد. اگر احتياج به كمك داريد تا بدانيد چه چيزي براي شما مناسب تر است با يك مشاور حرفه اي صحبت كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد