آش يارمه* ( آش بلغور گندم)
آش يارمه نوعي آش محلي در بجنورد است كه با نوعي سبزي كوهي به نام چريش ** كه در فصل بهار در كوهها ميرويد ,درست ميكنند. اين آش را مي توان با اسفناج هم درست كرد.
مواد لازم براي شش نفر: نخود يك ليوان عكس زير هم مربوط به نان چريشي است كه با همين سبزي كوهي نان هم درست كرديم. اگر در فصل بهارقصد سفر به مشهد داشتيد و از بجنورد مركز استان خراسان شمالي عبور كرديد, حتمن سراغ سبزي كوهي به نام چريش را بگيريد براي تهيه ي نان و آش. * يارمه در تركي بجنوردي به بلغور گندم گفته ميشود.
لوبيا سفيد يك ليوان
بلغور گندم دوليوان
چريش يا اسفناج خرد شده يك كيلو
نمك و فلفل به مقدار لازم
دوغ به مقدار لازم
طرز تهيه:
ابتدا حبوبات (نخود و لوبيا) اين آش را كه قبلن خيسانديم جداگانه ميپزيم. سپس بلغور گندم را ميپزيم و بعد چريش يا اسفناج را به بلغور اضافه كرده و ميپزيم بعد از پختن سبزي حبوبات پخته شده را با نمك و فلفل به اين آش اضافه كرده و با حرارت ملايم ميگذاريم جا بيفتد. و بعد در ظرف كشيده و آنرا با دوغ سرو ميكنيم.
در اين آش هيچ روغن بكار نرفته و يك غذاي سالم و بسيار خوشمزه است.
** چريش نوعي سبزي كوهي