غذاهاي سنتي قوچان -طرز تهيه يارمه (اش بلغور گندم)

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

غذاهاي سنتي قوچان -طرز تهيه يارمه (اش بلغور گندم)

۴,۰۲۳ بازديد

 

آش يارمه* ( آش بلغور گندم)

 

آش يارمه نوعي آش محلي در بجنورد است كه با نوعي سبزي كوهي به نام چريش ** كه در فصل بهار در كوه‌ها مي‌رويد ,درست مي‌كنند. اين آش را مي توان با اسفناج هم درست كرد.

مواد لازم براي شش نفر:

نخود يك ليوان
لوبيا سفيد يك ليوان
بلغور گندم دوليوان
چريش يا اسفناج خرد شده يك كيلو
نمك و فلفل به مقدار لازم
دوغ به مقدار لازم


طرز تهيه:
ابتدا حبوبات (نخود و لوبيا) اين آش را كه قبلن خيسانديم جداگانه مي‌پزيم. سپس بلغور گندم را مي‌پزيم و بعد چريش يا اسفناج را به بلغور اضافه كرده و مي‌پزيم بعد از پختن سبزي حبوبات پخته شده را با نمك و فلفل به اين آش اضافه كرده و با حرارت ملايم مي‌گذاريم جا بيفتد. و بعد در ظرف كشيده و آن‌را با دوغ سرو مي‌كنيم.
در اين آش هيچ روغن بكار نرفته و يك غذاي سالم و بسيار خوشمزه است.

عكس زير هم مربوط به نان چريشي است كه با همين سبزي كوهي نان هم درست كرديم.

اگر در فصل بهارقصد سفر به مشهد داشتيد و از بجنورد مركز استان خراسان شمالي عبور كرديد, حتمن سراغ سبزي كوهي به نام چريش را بگيريد براي تهيه ي نان و آش.

* يارمه در تركي بجنوردي به بلغور گندم گفته مي‌شود.
** چريش نوعي سبزي كوهي

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد