دستور پخت كماج
مواد لازم براي تهيه ي خمير كماچ : آرد سمنو يا آرد سن يك كاسه آرد گندم يك كاسه آرد سفيد يك كاسه روغن جامد آب كرده دو ملاغه مايع خمير ترش يك قاشق مربا خوري ادويه ي كماچ سن...
مواد لازم براي تهيه ي خمير كماچ :
آرد سمنو يا آرد سن يك كاسه
آرد گندم يك كاسه
آرد سفيد يك كاسه
روغن جامد آب كرده دو ملاغه
مايع خمير ترش يك قاشق مربا خوري
ادويه ي كماچ سن كه شامل : جوز هندي، زنجبيل، قلمفور، هل و دارچين است به ميزان لازم
آب كمي
مواد لازم براي تهيه ي مواد وسط كماچ :
خرماي بدون هسته كه با كمي روغن نرم شده باشد .
گردوي خورد شده به ميزان لازم
مقداري از ادويه ي كماچ را داخل آردها و مقداري از آن را به اين مواد اضافه كنيد.
طرز تهيه :
آردها را با هم مخلوط كرده، مقداري ادويه ي كماچ همانطور كه گفته شد به آنها اضافه كنيد. يك قاشق مربا خوري پودر خمير ترش را دركمي آب ولرم حل كرده و آردها را به آن اضافه كنيد، سپس يك ملاغه روغن و بعد از آن كمي آب تا خمير شكل گرفته و درست شود.
خمير آماده شده را در سيني فر يا ماهي تابه ي بزرگ نچسبي كه خوب با روغن چرب شده باشد پهن كنيد به طوري كه زياد نازك نباشد، خرما و گردوهاي آماده شده را بر روي اين خمير پهن شده ريخته و دوباره يك لايه خمير ديگر كه برروي سيني ديگري با وردنه پهن كرده ايد را برداشته و روي اين مواد طوري قرار دهيد كه دو طرف خميرها به هم رسيده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط كماچ ديده نشود .در اين مرحله يك ملاغه روغن باقي مانده را روي اين خمير آماده شده ريخته و در همين جا، قبل از اينكه داخل فر يا روي گاز قرار دهيد آن را به برشهاي لوزي يا مربعي شكل و يا حتي اگر در ماهي تابه ي گرد كوچكي درست كرده ايد به شكل مثلثي برش دهيد و داخل فر در طبقه ي وسط و با شعله ي ملايم قرار داده و يا روي شعله ي گاز با حرارت كم بگذاريد و زماني كه از پخته شدن يك طرف آن مطمئن شديد، اگر در فر گذاشته ايد شعله ي بالاي فر را روشن كنيد و اگر در ماهي تابه و روي گاز آن را بر گردانده تا طرف ديگر آن نيز سرخ شده و به رنگ قهوه اي در آيد .پس از آماده شدن، بگذاريد كاملا سرد شده و برشها را عميق تر كرده تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا درون ظرف مورد نظر چيده و روي آنها را با پودر پسته يا پودر قند تزيين كنيد و با چاي نوش جان كنيد .اين شيريني يك ميان وعده ي بسيار مقوي براي كودكان و نوجوانان در حال رشد مي باشد.