شير سوسك غذاي مقوي نسل آينده!
- مجموعه: اخبار علمي و آموزشي
به گزارش مهر، تيمي از دانشمندان پروژه اي را آغاز كرده اند كه طي آن نوعي كريستال پروتئيني موجود در سيستم روده سوسكهاي حمام توالي سازي مي شود. اما هدف از اين پروژه چيست؟
تحقيقات نشان مي دهد شير نوعي سوسك حمام تا چهار برابر مغذي تر از شير گاو است و به همين دليل دانشمندان تصور مي كنند كه مي توان از آن به عنوان منبع غذايي نسل آينده استفاده كرد.
اگرچه اكثر انواع سوسكهاي حمام شيري از خود توليد نمي كنند اما گونه اي موسوم به Diploptera punctuate وجود دارد كه به دليل آنكه تنها گونه زنده زا در ميان سوسكهاي حمام محسوب مي شود از ساير انواع سوسكها متمايز است. تحقيقات نشان داده كه اين سوسك نوعي شير حاوي كريستالهاي پروتئيني براي تغذيه بچه سوسكهايش توليد مي كند.
اين واقعيت كه يك حشره بتواند شير توليد كند براي دانشمندان حيرت انگيز است اما نكته مهمتر اين است كه هر يك از كريستالهاي پروتئيني شير اين سوسك بيش از سه برابر كريستالهاي شير بوفالو انرژي زاست.
دانشمندان با علم به اين موضوع كه امكان شيردوشي از سوسكها منطقي به نظر نمي رسد بر آن شدند تا ژنهاي مسؤل توليد كريستالهاي پروتئين شير اين نوع سوسك را توالي سازي كنند تا امكان توليد آن در محيط آزمايشگاهي را مورد بررسي قرار دهند.
يكي از دانشمنداني كه در اين پروژه حضور داشته مي گويد: كريستالهاي موجود در شير سوسك غذايي كامل محسوب مي شود كه حاوي پروتئين، چربي و قند است. اگر به توالي سازي آنها با دقت نگاه كنيد متوجه اسيد آمينه هاي حياتي مي شويد.