به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ؛سيگار راه تاريكي است كه پاياني جز مرگ ندارد وكشنده ترين وسيله تفريحي به شمار مي آيد كه به دست انسان ساخته شده است و تا كنون افراد بسياري را به گرداب هراس انگيز كشانده است .
چنانچه بررسي ها نشان مي دهد سيگار ساليانه چهار ميليون نفر را به كام مرگ فرو مي برد و تفريحي مرگ آفرين است .
هرساله 31مي مصادف با يازدهم خرداد ماه روز جهاي بدون دخانيات نام گذاري شده است و اين روز سمبلي است براي همه مردم دنيا تا دست كم در اين روز از سيگار و دود كناره بگبرند .
اميدواريم اين روز همه سيگار ها خاموش سود تا بتوان با خيالي آسوده نفس كشيد و به جاي دود كشنده و مسموم سيگار ،زندگي شاداب و سلامتي را به يكديگر هديه كنيم و به جاي سرفه هاي پي در پي در هواي دود آلود،در هواي پاك و سالم زندگي كنيم چرا كسه استعمال دخانيات سلامت جامعه را كم مي كند و بر آلودگي مي افزايد و در اين ميان كودكان مهمترين قربانيان بي گناه اين دود مسموم اند .
بي شك امروز بهتر از هر روز ديگر مي توان انديشيد و از خود پرسيد كه آيا سيگار هم نشين مناسبي است ؟امروز مي تواند آغازي براي يك پايان باشد ،پايان دود و آغاز يك زندگي سالم و پرنشاط .
چراجوانان سيگار مي كشند ؟

جوانان براي آنكه خود را اثبات كنند و به ديگران ثابت كنند كه بزرگ شده اند بهسوي آن (استعمال دخانيات)مي روند ودر برخي از جوانان ،شروع مصرف سيگار،معمولا با آغاز دوره استقلال آنان همراه است . برخي از آن ها مصرف سيگار را نماد بزرگي و بلوغ مي دانند .
عده اي نيز علت سيگار كشيدن خود را بيكاري و يكنواختي زندگي ياد مي كنند ،متأسفانه به عنوان يك اعتياد باقي مي ماند و چون فكر مي كنند اثر آرام كننده اي دارد .
بي شك سيگار كشيدن زيان رساندن و تجاوز به حقوق ديگران يا همان ظلم به آن ها است .
استعمال دخانيات و هزينه هايي كه در بر دارد
سيگار هزينه هاي مالي هنگفتي را به خانواده و جامعه تحميل مي كند ،ازجمله هزينه ي خريد سيگار ،درمان بيماري هاي ناشي از آن و هزينه برخي از خسارت هخاي ديگر همچون آتش سوزي هايي كه به استعمال دخانيا نسبت داده اند .در حقيقت پولي كه انسان درراه سيگار هزينه مي كند اسراف و هدر مي شود.
پير مرد 80ساله اي در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان ،علت سيگاري كشيدن خود را اينكونه مي گويد :از دوران جواني به استعمال اين نوع ماده دخاني رو آوردم و از نا آگاهي بودكه هنوز هم نمي دانم چگونه به آن عادت كردم و روزانه 30هزار تومان بابت استعمال دخانيات هزينه مي كنم .
او خودش مي گويد كه مي داند استفاده از اين نوع ماده دخاني چه ضرر هايي را براي او در اين سن دارداما از اعتيادي مي گويد كه براي ترك آن نياز به اعتماد به نفس دارد .
شخص ميان سال ديگري در گفتگو با خبر نگارباشگاه خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان،مي گويد : 20سالي هست است كه سيگار مي كشم و ديگر نمي توانم آن را ترك كنم و علاوه بر اينكه هزينه ي اضافي بر روي هزينه هاي ديگر زندگي ام است ،سلامتي ام را نيز به خطر مي اندازد .
آن ها همگي با اينكه ازمعايب استعمال دخانيات آگاهي دارند اما همه از اعتيادي مي گويند كه ترك نشدني است .

1500فعاليت معاونت بهداشت در حوزه دخانيات
معاون برنامه ريزي،هماهنگي و امور حقوقي وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ، با اشاره به فعاليت هاي معاونت بهداشت گفت : در برنامه هاي عملياتي 1500فعاليت مربوط به حوزه بهداشت در امر دخانيات انجام شده است و همچنين 4هزار فعاليت در حوزه سلامت مردم اتفاق افتاده است .
محبتي در ادامه افزود :مباحثي كه مي تواند تهديد كننده ي سلامت انسان باشدبه خصوص دخانيات از دغدغه هاي جدي معاونت بهداشت است .
مهم ترين عامل خطر،شيوه زندگي ناسالم و به خصوص استعمال دخانيات است
قائم مقام معاون برنامه ريزي،هماهنگي و امور حقوقي وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان ،بابيان اينكه يكي از مهم ترين علل مرگ و مير كشور ما بيماري هاي قلبي و عروقي است ،گفت: مهمترين عامل خطري كه بيماري قلبي و عروقي را تهديد مي كند شيوه زندگي ناسالم و به خصوص مصرف دخانيات است كه كاملا ثابت شده است و ارتباط مستقيم با ميزان مرگ و مير دارد .
صفي خاني به مهمترين برنامه هاي وزارت بهداشت در برنامه هاي عملياتي خود براي تحقق اهداف كلان سلامت اشاره كرد و افزود:يكي از اين برنامه ها مخاطرات ناشي از مصرف دخانيات است كه به تبع آن افزايش اميد به زندگي و كاهش بيماري هاي ناشي از قلبي و عروقي و مرگ و مير را به دنبال دارد .
وي با اشاره به سه استراتژي اصلي وزارت بهداشت در حوزه بهداشت عنوان كرد : يكي از اين سه استراتژي افزايش طول عمر با كاهش مخاطرات ناشي از مصرف دخانيات و ساير عواملي كه ناشي از زندگي ناسالم است مي باشد و براين اساس بر توانمندسازي مردم فكر ده است .
صفي خاني خاطر نشان كرد :امحاي محموله سيگار طبق يك پروتكل انجام شده و اظهار نظر هاي تيم بهداشتي صورت مي گيرد و با رعايت استاندارد ها ترتيباتي فراهم مي شود تا امحاي آن كمترين ميزان ضايعات را براي محيط زيست داشته باشد و به هيچ عنوان به چرخع توليد باز نمي گردد .
با گذشت چند ماه از سال جديد 14ميليون قاچاق نخ سيگار در استان زنجان كشف شده است

مدير كل تعزيرات حكومتي استان زنجان د رگفتگو با خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان ،با اشاره به كشف 14ميليون قاچاق نخ سيگار در سال جاري گفت:اين قاچاق ها از مرزها وارد كشور شده و نمونه جالب اين پرونده ها ،پرونده اي است كه در روز عيد مبعث بود .
مميزي ادامه داد:قاچاقچيان با استفاده تعطيلات اين روز مبادرت به قاچاق 4ميليون نخ سيگار به ارزش ريالي حدود 3ميليارد ريال كردند كه با هوشياري مأمورين پليس آگاهي استان اين محموله قاچاق كشف شد .
وي افزود : از 4متهم اين پرونده 3نفر زنداني و پرونده يكي منتج به صدور رأي شدكه حدود 4ميليارد ريال محكوميت داشته است .
مميزي خاطر نشان كرد : قاچاق اين محموله در يك خودروي كالا جاسازي شده بود كه بيش از 998هزارو 940نخ سيگار كشف شد.
مدير كل تعزيرات حكومتي استان زنجان عنوان كرد :پس از رسيدگي علاوه بر اينكه خودروي حامل بار قاچاق به نفع دولت ضبط شده است و محكوميت ريالي اين پرونده بيش از 4ميليارد ريال بوده است .
وي با اشاره به امحاي 14ميليون قاچاق نخ سيگار اعلام كرد : دستور امحاي اين محموله صادر شده و امحاي آن توسط سازمان املاك تمليكي انجام خواهد شد .
مميزي اظهار كرد : با توجه به آزمايش هاي صورت گرفته از طرف دانشگاه علوم پزشكي سيگار هاي مكشوفه غير قابل مصرف عنوان شده كه قابليت مصرفي انسان را ندارد .
گزارش از فهيمه شعباني