شستن مرغ خام ضرر دارد، مراقب باشيد!!
- مجموعه: نكات مهم آشپزي
شستن مرغ خام، سبب پراكنده شدن باكتريها و سمي شدن مرغ ميشود
شستن مرغ خام، به دليل گسترش عفونت، مي تواند خطر ابتلا به مسموميت غذايي را افزايش دهد. كارشناسان تأكيد كردند كه شستشوي مرغ قبل از پخت و پز باكتري مرگبار به نام «كمپيلوباكتر» پخش را مي كند. اين باكتري چيزهاي اطراف مانند سطوح كار، لباس و تجهيزات پخت و پز از طريق پاشيده شدن قطرات آب، آلوده مي كند.
برخي از اشتباه ها چنان ميان افراد رايج هستند كه اثبات اشتباه بودن آنها دشوار ميشود. يكي از اين اشتباههاي رايج شستن مرغ خام است؛ با انجام اين كار نه تنها مرغ تميز بلكه آلودهتر نيز ميشود زيرا شما با شستن آن باكتريها و ميكروبهاي موجود در سطح آن را پراكنده و پخش ميكنيد.
طبق بررسي جديد آژانس استانداردهاي غذايي، باكتري مضر « كمپيلوباكتر » اغلب در سطوح و سراميك آشپزخانه و وسايل آشپزي پخش مي شود و در صورتي كه اين باكتري روي گوشت مرغ باقي بماند اين امكان هست كه در طول فرآيند طبخ از بين برود.
بررسي ها نشان مي دهد افراد براي از بين بردن اين باكتري از روي گوشت مرغ آن را پيش از طبخ شست و شو مي دهند اما اين كار در عوض باعث پخش شدن باكتري و انتقال آن به وسايل و سطوح آشپزخانه و مسموميت هاي غذايي مي شود. اين در حالي است كه پختن گوشت مرغ خود عامل از بين بردن اين باكتري است.
علاوه بر اين، شستن مرغ خام خطر سمي شدن آن را نيز افزايش ميدهد به طوري كه سالانه 76 نفر بر اثر استفاده از اين مرغهاي عفونيشده جان خود را از دست ميدهند. بنابر گزارش سازمان استاندارد مواد غذايي انگلستان، شستن مرغ خام سبب پراكنده شدن باكتري كمپيلوباكتر ميشود كه ميتواند به راحتي سبب سمي شدن غذا و ابتلا به بسياري از بيماريهاي عفوني شود. شستن مرغ خام، به دليل گسترش عفونت، ميتواند خطر ابتلا به مسموميت غذايي را افزايش دهد.
اين باكتري معمولا در مواد غذايي خام و نپخته به خصوص گوشت و مرغ وجود دارد و بر اثر شستن و دست كشيدن بر سطح آنها بيشتر پراكنده ميشود. همچنين توصيه ميشود كه قسمتهاي زائد مرغ را جدا سپس آن را در پايين ترين قسمت فريزر بستهبندي كنيد.
شستن مرغ خام، به دليل گسترش عفونت، ميتواند خطر ابتلا به مسموميت غذايي را افزايش دهد
حتي دست زدن به مرغ خام هم خطرناك است و بايد افراد بلافاصله دستهاي خود را خوب بشويند.
تحقيقات جديد هشدار داده است كه شستن مرغ خام، به دليل گسترش عفونت، ميتواند خطر ابتلا به مسموميت غذايي را افزايش دهد.
كارشناسان تأكيد كردند كه شستن مرغ قبل از پخت و پز باكتري مرگبار به نام «كمپيلوباكتر» پخش را ميكند.
اين باكتري از چيزهاي اطراف مانند سطوح كار، لباس و تجهيزات پخت و پز از طريق پاشيده شدن قطرات آب، آلوده ميكند.
باكتري كمپيلوباكتر، به عنوان رايجترين نوع مسموميت غذايي در انگليس است كه در يك سال بر 280 هزار نفر تأثير گذاشته است.
از آنجايي كه اين نوع باكتري نسبت به سالمونلا و باكتري اي-كولي كمتر شناخته شده است، در مورد آن و علائم آن كه ديگران را تحت تأثير قرار مي دهد، مردم اطلاعات ضروري ندارند.
به گفته محققان، حتي دست زدن به مرغ خام هم خطرناك است و بايد افراد بلافاصله دستهاي خود را خوب بشويند.
آژانس استانداردهاي غذايي انگليس توصيه كرد كه افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دستهاي خود را خوب بشويند مرغ را خوب بپزند و از شستن آن قبل از پختن، صرف نظر كنند.
اگر ميخواهيد قسمت درون روده مرغ را تميز كنيد، دستانتان را كاملا بشوييد و سپس آن قسمتها را زير آب بگيريد و از دست كشيدن بر روي سطح مرغ به منظور تميز كردن آن جلوگيري كنيد.
قبل از مصرف، مرغ را از يخچال بيرون بياوريد و در آب داغ بپزيد و آب آن را بيرون بريزيد و هرگونه كه ميخواهيد آن را سرو كنيد.
شايع ترين علائم در افرادي كه اين باكتري به بدن آنان وارد مي شود دردهاي شكمي، اسهال شديد و استفراغ، درد معده و گرفتگي عضلات، تب و به طور كلي احساس ناخوش است. هرچند مي تواند در كودكان و افراد بالاي 60 سال پيامدهاي شديدتري داشته باشد.
كودكان زير پنج سال و افراد مسن، بيشتر در معرض خطر اين بيماري هستند؛ آلوده شدن افراد ممكن است فقط براي چند روز به نظر برسد اما مي تواند به مشكلات سلامتي طولاني مدت منجر شود.
آژانس استانداردهاي غذايي توصيه كرد كه افراد بعد از دست زدن به مرغ نپخته، دست هاي خود را خوب بشويند مرغ را خوب بپزند و از شستن آن قبل از پختن، صرف نظر كنند.
گردآوري : بخش آشپزي بيتوته