آسيب هاي شبكه هاي اجتماعي بر جايگاه و آينده شغلي

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

آسيب هاي شبكه هاي اجتماعي بر جايگاه و آينده شغلي

۳۹۵ بازديد
آسيب هاي شبكه هاي اجتماعي بر جايگاه و آينده شغلي

در هفته هاي اخير شاهد بروز مشكلاتي براي چند ورزشكار و چهره سرشناس در ارتباط با انتشار تصاوير خصوصي و مطالب آن ها در شبكه هاي و فضاي مجازي بوديم. اين موضوع مشكلات عديده اي را براي اين افراد ايجاد كرده است.

ايران هشدار- در هفته هاي اخير شاهد بروز مشكلاتي براي چند ورزشكار و چهره سرشناس در ارتباط با انتشار تصاوير خصوصي و مطالب آن ها در شبكه هاي و فضاي مجازي بوديم. اين موضوع مشكلات عديده اي را براي اين افراد ايجاد كرده است. يكي از اين مسائل تحت الشعاع قرار دادن آينده حرفه اي و شغلي اين چهره هاي سرشناس است. درمطلب پيش رو مواردي در ارتباط با آسيب ها و تهديداتي كه شبكه هاي اجتماعي مي توانند با توجه به رفتار بي‌محاباي افراد در شبكه هاي اجتماعي به جايگاه و آينده شغلي آن ها وارد كنند ارائه شده است.
لازم به ذكر است كه اين آسيب ها و مشكلات، تنها مربوط به كشور ما ايران نمي شود بدين منظور از آمار اداره كار كشور استراليا در ارتباط با مشكلات شبكه هاي، استفاده شده است.
رزومه كاري شما ممكن است به گونه اي باشد كه يك فرد ايده آل براي هر استخدام كننده اي باشيد، اما ممكن است موردي در سوابق غيركاري شما باشد كه اين روند خوب را متوقف كند.
اگر شما در رسانه هاي اجتماعي فقط يك فعاليت صرفاً اجتماعي داشته باشيد، مرز و خط مشخصي بين فعاليت هاي شخصي و حرفه اي وجود ندارد و اين فضا مبهم است. رسانه اي اجتماعي در حال تبديل به يك ابزار ارزشمند براي شبكه سازي هستند و همچنين داراي نقش مهمي در روند استخدام افراد هستند، اما اين مسئله همانند يك شمشير دو لبه است.
رسانه هاي اجتماعي و شغل : خطوط نامشخص
با توجه به آمار منتشر شده در استراليا، شبكه اجتماعي فيسبوك با 13400000 كاربر داراي بيشترين مخاطب مي باشد. در همين حال 3900000 نفر نيز از وب سايت Linkedin كه مربوط به حرفه و مشاغل افراد است استفاده مي كنند.
افرادي كه به دنبال شغل مي گردند بايد از اين موضوع آگاه باشند، افراد و سازمان هايي كه قصد استخدام افراد را دارند فقط رزومه كاري كه توسط شخص ارائه مي شود را بررسي نمي كنند. آن ها همچنين ممكن است سوابق شما را از طريق Google جستجو كنند و يا اگر صفحه اي در Linkedin داشته باشيد آن را مشاهده كنند و در ديگر شبكه هاي اجتماعي پروفايل شما را بررسي كنند. اين بدان معناست كه آن ها آخرين عكس ها، تصاوير و مطالبي را كه در شبكه هاي اجتماعي قرار داده ايد مشاهده مي كنند پس بهتر است در مورد مطالبي كه مي خواهيد در شبكه هاي اجتماعي قرار دهيد تجديد نظر كنيد.
يكي از مسئولان اداره كار استراليا موارد زير را در رابطه با مشكلات به وجود آمده براي افراد جوياي كار و هچنين شاغل بيان كرده است:
برخي كارمندان نارضايتي و شكايت هاي خود از كار، محيط كار و رئيس خود را به صورت بي محابا و دربعضي مواقع همراه با بي احترامي در شبكه هاي اجتماعي اعلام مي كنند. در همين رابطه اداره كار با تعدادي از كارمندان مواجه شده است كه به علت فعاليت هاي خود در فضاي مجازي از كار اخراج شده اند و اغلب آن ها بيان مي كنند كه فكر نمي كردند رئيس و يا كارفرماي آن ها مطالبشان را در فضاي مجازي پيدا كنند. اين مطلب را نه تنها افراد شاغل بلكه جويندگان كار نيز بايد به عنوان يك هشدار در نظر داشته باشند.
افرادي كه پيشنهاد كاري دريافت كرده اند يا حتي قرارداد كار امضا كردند، بايد در برابر رفتار خود در رسانه هاي اجتماعي مسئول باشند و بسيار با احتياط گام بردارند.
در تحقيقاتي كه توسط اداره كار استراليا انجام شده است، مشخص مي شود كه استفاده از رسانه هاي اجتماعي توسط كارفرمايان براي استخدام افراد رو به افزايش است.
پس براي حضوري درست و مطمئن در شبكه هاي اجتماعي و فضاي مجازي كه به آينده شغلي ما لطمه نزند، چگونه بايد رفتار كنيم؟
• عضويت در شبكه هاي اجتماعي تخصصي
بهتر است در شبكه هايي تخصصي عضو شويد كه مهارت هاي شغلي و توانمندي هاي شما بيشتر به چشم آيد. براي عضويت در اين نوع سايت از تصاوير رسمي استفاده نماييد و مشخصاتي كه بيان كننده توانمندي هاي شما است را شرح دهيد و از بيان اطلاعات غير ضروري و شخصي خودداري نماييد.
• به روز رساني كردن تنظيمات امنيتي در شبكه هاي اجتماعي
با انجام تنظيمات امنيتي مي توانيد مانع دسترسي همه افراد به اطلاعات خود در شبكه هاي اجتماعي شويد. در صورت انجام تنظيمات امنيتي، تنها دوستان شما مي توانند تصاوير و مطالب ارسالي شما را مشاهده كنند.
به ياد داشته باشيد حتي اگر از بالاترين تنظيمات امنيتي نيز استفاده نماييد ممكن است برخي افراد بتوانند به تصاوير و مطالب شما دسترسي پيدا كنند، پس بهتر است كه از تصاوير متعارف و تصاويري كه به آينده حرفه اي شما لطمه نزد استفاده كنيد.
• دقت در مورد مطالب ارسالي
شايد براي شما بسيار تعجب آور باشد كه حتي برخي جمله هاي بسيار كوتاه مي توانند بسيار آسيب زننده باشند. موردي كه بسياري از افراد مشهور و سرشناس آن را تجربه كرده اند و براي آن ها تا مدت ها دردسرساز بوده است. بنابراين مطالبي را در شبكه هاي اجتماعي ارسال كنيد كه به شغل و حرفه شما صدمه نزد و بحث برانگيز نباشد. يك ايده و يا راه حل در اين زمينه اين است كه شما شبكه هاي اجتماعي را كه در آن عضويت داريد به اطلاع محل كار خود برسانيد و چون شما مي دانيد كه شركت مطالب شما را مشاهده مي كند، در ارسال مطالب و تصاوير دقت بيشتري به عمل مي آوريد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد