سلامت غذا -چگونه خواص مواد غذايي را بالا ببريم؟

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

سلامت غذا -چگونه خواص مواد غذايي را بالا ببريم؟

۴۵۸ بازديد

چگونه خواص مواد غذايي را بالا ببريم؟



غذا خوردن بدون شك از لذت‌بخش‌ترين لحظات زندگي برخي افراد به‌شمار مي‌رود.

 

اگر اين علاقه را كنار بگذاريم، مصرف مواد غذايي مختلف از عمده‌ترين راه‌هاي كسب انرژي است و بسياري از محققان بر اين باورند كه تاثير موادغذايي متفاوت را نمي‌توان روي سيستم‌ بدن ناديده گرفت.

 

هر يك از خوراكي‌ها فوايد خاص خودشان را دارند و استفاده بجا از آنها مي‌تواند سلامت افراد را به همراه داشته باشد.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


سيب‌زميني
سيب‌زميني سرخ‌كرده يكي از لذيذترين خوراكي‌ها به شمار مي‌رود كه طرفداران خاص خودش را در دنيا دارد. مطالعات نشان مي‌دهد كه سيب‌زميني بنفش فوايد بسياري دارد و خواص آن با سيب‌زميني سفيد قابل مقايسه نيست. اين نوع سيب‌زميني فشار خون را كاهش داده و خطر بروز سرطان را كم مي‌كند. در ادامه بايد اشاره كرد كه سيب‌زميني بنفش از همتاي سفيد خود پيشي گرفته و به دليل دارا بودن پلي‌فنول‌هاي موجود باعث كاهش قند خون مي‌شود.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


هويج
اين ماده مغذي پاي ثابت سوپ‌هاي خوشمزه و خوش رنگ و لعاب است. برخي مطالعات حاكي از آن است كه برش دادن هويج اندازه سطح آن را افزايش داده و باعث انتشار بيشتر مواد مغذي آن مي‌شود. متخصصان در ادامه تحقيقات خود عنوان كرده‌اند كه پختن هويج فعاليت‌هاي كاروتنوئيدهاي آن را افزايش داده و در نتيجه اثر آن را تشديد مي‌كند.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


چاي
نوشيدن چاي به عقيده بسياري از افراد خستگي را از تن به در مي‌كند. اين نوشيدني گوارا حاوي مواد مفيدي است كه سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد. تحقيقات نشان مي‌دهد كه افزودن شير به چاي فوايد قلبي آن را كاهش مي‌دهد. از سوي ديگر، عده‌اي از محققان عنوان كرده‌اند كه افزودن آب‌ميوه‌هاي حاوي ويتامين‌ C به داخل چاي سبز به جاي مواد شيرين‌كننده فعاليت مواد مغذي داخل آن را افزايش مي‌دهد.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


سير
متخصصان همواره توصيه مي‌كنند كه سير را درسته نخوريد بلكه آن را خرد كنيد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه بايد قبل از مصرف، سير را خرد كرد و 10 دقيقه به آن زمان داد تا آنزيم «آليسين» داخل آن ترشح شود. اين آنزيم به كاهش خطر بيماري‌هاي قلبي و عروقي كمك مي‌كند.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


سيب و هلو
متخصصان هميشه توصيه مي‌كنند كه افراد ميوه رسيده مصرف كنند. مطالعات نشان مي‌دهد كه فرآيند رسيدن ميوه باعث شكستن كلروفيل در ميوه‌هايي چون سيب و هلو مي‌شود كه توليد آنتي‌اكسيدان‌هاي فعال‌تري را در ميوه به دنبال دارد.

 

خواص مواد غذايي,بالا بردن خواص مواد غذايي


بروكلي
اين نوع سبزي بدون شك مغذي‌ترين و مفيدترين ماده غذايي به‌شمار مي‌رود. بروكلي در جلوگيري از بروز انواع سرطان‌ها مانند سرطان سينه و پوست بسيار موثر است. برخي مطالعات نشان مي‌دهد پختن بروكلي تنها روشي است كه از طريق آن، تركيبات ضدسرطاني آن فعال‌تر مي‌شود. در اين ميان جوشاندن و سرخ كردن بروكلي به هيچ‌وجه توصيه نمي‌شود. علاوه‌بر اين، افزودن مواد تند به بروكلي قدرت ضدسرطاني آن را افزايش مي‌دهد.
منبع : farheekhtegan.ir

مرتبط با آشپزي و تغذيه

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد