چگونه خواص مواد غذايي را بالا ببريم؟
- مجموعه: خواص مواد غذايي
غذا خوردن بدون شك از لذتبخشترين لحظات زندگي برخي افراد بهشمار ميرود.
اگر اين علاقه را كنار بگذاريم، مصرف مواد غذايي مختلف از عمدهترين راههاي كسب انرژي است و بسياري از محققان بر اين باورند كه تاثير موادغذايي متفاوت را نميتوان روي سيستم بدن ناديده گرفت.
هر يك از خوراكيها فوايد خاص خودشان را دارند و استفاده بجا از آنها ميتواند سلامت افراد را به همراه داشته باشد.
سيبزميني
سيبزميني سرخكرده يكي از لذيذترين خوراكيها به شمار ميرود كه طرفداران خاص خودش را در دنيا دارد. مطالعات نشان ميدهد كه سيبزميني بنفش فوايد بسياري دارد و خواص آن با سيبزميني سفيد قابل مقايسه نيست. اين نوع سيبزميني فشار خون را كاهش داده و خطر بروز سرطان را كم ميكند. در ادامه بايد اشاره كرد كه سيبزميني بنفش از همتاي سفيد خود پيشي گرفته و به دليل دارا بودن پليفنولهاي موجود باعث كاهش قند خون ميشود.
هويج
اين ماده مغذي پاي ثابت سوپهاي خوشمزه و خوش رنگ و لعاب است. برخي مطالعات حاكي از آن است كه برش دادن هويج اندازه سطح آن را افزايش داده و باعث انتشار بيشتر مواد مغذي آن ميشود. متخصصان در ادامه تحقيقات خود عنوان كردهاند كه پختن هويج فعاليتهاي كاروتنوئيدهاي آن را افزايش داده و در نتيجه اثر آن را تشديد ميكند.
چاي
نوشيدن چاي به عقيده بسياري از افراد خستگي را از تن به در ميكند. اين نوشيدني گوارا حاوي مواد مفيدي است كه سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد. تحقيقات نشان ميدهد كه افزودن شير به چاي فوايد قلبي آن را كاهش ميدهد. از سوي ديگر، عدهاي از محققان عنوان كردهاند كه افزودن آبميوههاي حاوي ويتامين C به داخل چاي سبز به جاي مواد شيرينكننده فعاليت مواد مغذي داخل آن را افزايش ميدهد.
سير
متخصصان همواره توصيه ميكنند كه سير را درسته نخوريد بلكه آن را خرد كنيد. بررسيها نشان ميدهد كه بايد قبل از مصرف، سير را خرد كرد و 10 دقيقه به آن زمان داد تا آنزيم «آليسين» داخل آن ترشح شود. اين آنزيم به كاهش خطر بيماريهاي قلبي و عروقي كمك ميكند.
سيب و هلو
متخصصان هميشه توصيه ميكنند كه افراد ميوه رسيده مصرف كنند. مطالعات نشان ميدهد كه فرآيند رسيدن ميوه باعث شكستن كلروفيل در ميوههايي چون سيب و هلو ميشود كه توليد آنتياكسيدانهاي فعالتري را در ميوه به دنبال دارد.
بروكلي
اين نوع سبزي بدون شك مغذيترين و مفيدترين ماده غذايي بهشمار ميرود. بروكلي در جلوگيري از بروز انواع سرطانها مانند سرطان سينه و پوست بسيار موثر است. برخي مطالعات نشان ميدهد پختن بروكلي تنها روشي است كه از طريق آن، تركيبات ضدسرطاني آن فعالتر ميشود. در اين ميان جوشاندن و سرخ كردن بروكلي به هيچوجه توصيه نميشود. علاوهبر اين، افزودن مواد تند به بروكلي قدرت ضدسرطاني آن را افزايش ميدهد.
منبع : farheekhtegan.ir
مرتبط با آشپزي و تغذيه