طرز تهيه اكبر جوجه اصل و خوشمزه
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
اكبرجوجه برخلاف جوجه كباب زعفراني، پياز و زعفران ندارد
اكبرجوجه يكي از غذاهايي است كه افرادي كه به شمال سفر كرده اند، قطعا آن را امتحان مي كنند. اين غذا را در خانه نيز مي توان به راحتي تهيه كرد. اكبر جوجه با پلو سرو مي شود و بسيار لذيذ است.
افرادي كه به شمال ايران سفر كرده باشند، حتما نام رستوران اكبر جوجه را در بين مسيرها ديده اند. اكبر جوجه لقب ابداع كننده اين غذا است كه شعبه هاي زيادي در شمال كشور دارد. اكبرجوجه اصل بسيار خوشمزه است و طرفداران زيادي دارد.
اكبرجوجه اصل را درون روغن سرخ مي كنند، ولي در برخي رستوان ها جوجه ها را سيخ مي كنند
مواد لازم براي اكبر جوجه :
جوجه مرغ | ۱ كيلوگرم |
رب انار | ۲ پيمانه |
روغن مايع | ۳ پيمانه |
ليمو ترش | ۱ كيلوگرم |
برنج | ۴ پيمانه |
نمك | به مقدار لازم |
طرز تهيه اكبر جوجه :
براي تهيه اكبر جوجه، ابتدا جوجه ها را تكه تكه كرده و در مقداري آبليمو ترش و نمك بخوابانيد. توصيه مي شود مدت خواباندن كمتر از ۲ ساعت نباشد. هرچه جوجه ها بيشتر در آبليمو و نمك خوابانده شود، جوجه ها خوشمزه تر و لذيذتر خواهند شد.
مقداري روغن در تابه مناسب ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا روغن داغ شود. تكه هاي جوجه را درون روغن بچينيد و حرارت را ملايم كنيد. ملاحظه خواهيد كرد كه جوجه ها شروع به آب انداختن مي كنند، اجازه دهيد آب جوجه ها تبخير شود. سپس دو طرف جوجه ها را سرخ كنيد تا طلايي شوند. جوجه ها را درون ظرف مناسب قرار داده و با رب انار آن ها را تزيين كنيد.
برنج را به صورت آبكشي يا كته مي توانيد آماده كنيد. برخي افراد برنج را به صورت زعفراني طبخ مي كنند. اكبر جوجه با پلو سرو مي شود.
روش بيان شده، طرز تهيه اكبر جوجه اصل مي باشد، با اين حال برخي براي تهيه آن از زعفران و پياز نيز استفاده مي كنند. همچنين اكبرجوجه اصل را درون روغن سرخ مي كنند، با اين وجود در برخي رستوان ها جوجه ها را سيخ مي كنند.
در شمال اكبرجوجه را با پلو زعفراني مي خورند
نكته :
اين غذا برخلاف جوجه كباب زعفراني، پياز و زعفران ندارد. اما اگر دوست داشتيد مي توانيد زعفران و پياز هم بزنيد. خوشمزه تر مي شود. ضمنا فراموش نكنيد يك كاسه رب انار كنار دستتان بگذاريد، لازم مي شود.
در اكبر جوجه اصل از پياز و زعفران براي تهيه جوجه ها استفاده نمي شود اما اگر مايل بوديد به سليقه خودتان اضافه كنيد. اصل غذاي اكبر جوجه بايد در روغن سرخ شود اما اگر در رستوراني براي تهيه اكبر جوجه، جوجه ها را به سيخ كشيده و كباب كردند تعجب نكنيد!
رسم است كه اكبرجوجه را با پلو زعفراني مي خورند. هرچند پلو سفيد هم بد نيست. اما براي درست كردن پلو زعفراني، بايد پلو كته درست كنيد. وقتي آب برنج در حال حباب زدن است، زعفران دم كرده را اضافه كنيد.
نوشيدني: دوغ نوشيدني سالمي براي اين غذاست. هرچند كه مالت هم خوب است.
منبع : arga.ir