یکشنبه ۲۷ دی ۹۴ | ۱۰:۱۰ ۴۱۴ بازديد
با معرفي هر نسخهي جديد اندرويد، همهي كاربران مشتاقانه سايتهاي فناوري را دنبال ميكنند، به اين اميد كه دستگاه آنها هم در زمرهي دريافتكنندگان آخرين بهروزرساني باشد.
مجله ديجي كالا - عليرضا برادران: با معرفي هر نسخهي جديد اندرويد، همهي كاربران مشتاقانه سايتهاي فناوري را دنبال ميكنند، به اين اميد كه دستگاه آنها هم در زمرهي دريافتكنندگان آخرين بهروزرساني باشد.
اما خيلي وقتها اين اشتياق چندان آگاهانه نيست و كمتر به اينكه نسخهي جديد سيستم عامل چه نوآوريهايي در خود دارد توجه ميشود. در ادامه همراه ما باشيد تا به معرفي ويژگيهاي اندرويد مارشمالو (6.0) بپردازيم.
بازطراحي قسمت اپها
احتمالا اولين موردي كه نظرتان را جلب ميكند همين تغيير ظاهر در قسمت اپها است. اين قسمت كه اصطلاحا به آن «كشوي اپها» (App Drawer) هم گفته ميشود برخلاف نسخههاي پيشين، عمودي بالا و پايين ميشود. گوگل ادعا دارد اين تغيير باعث سرعت بيشتر در پيدا كردن اپليكيشن موردنظر خواهد شد.
علاوه بر اين، حالا كاربر ميتواند ميلهي اسكرول را بگيرد و با توجه به حرف اول اپليكيشن، آن را پيدا كند. اپليكيشنهاي ديگري مثل مخاطبان (Contacts) را هم به همين شيوه بازطراحي شدهاند.
اما اگر حوصلهي بالا و پايين كردن اسكرولر را نداريد ميتوانيد به كمك نوار جستوجوي تعبيهشده در بالاي صفحه بهسادگي به مقصود خود برسيد. همچنين پركاربردترين اپليكيشنهايتان را هم هميشه در رديف اول در اختيار داريد.
مختصر تغيير در صفحهي قفل
اين بخش در نسخهي قبلي اندرويد بهخوبي طراحي شده بود و گوگل نياز به تغيير بنيادي در آن نديده؛ فقط ميانبر فرمان صوتي را جايگزين ميانبر شمارهگير كرده.
ظاهرا از ديد مهندسان گوگل فرمانهاي صوتي از تماس با افراد، مهمتر است.
صفحهي اصلي هم تغيير زيادي نكرده
تغيير زيادي در اين قسمت ايجاد نشده؛ در واقع اندك تغييراتي كه ديده ميشود مختص اندرويد 6.0 نيست. مثلا نوار جستوجو پررنگولعابتر شده، بعضي آيكونها هم همينطور؛ ولي اينها مواردي هستند كه از طريق فروشگاه گوگل پلي بهدست همهي كاربران ميرسند.
بهجز اينها باقي، همان تجربهي كاربري نسخهي قبل است. صفحات جديد در سمت راست صفحه اصلي قرار ميگيرد و سوايپ به چپ شما را به گوگل نو (Google Now) ميبرد.
بخش اعلانها (نوتيفيكيشنها)
معمولا در طول روز با اين بخش زياد سروكار داريد. گوگل در نسخههاي اخير اندرويد توانسته اعلانها را به بهترين شكل ممكن به كاربر نمايش دهد. از اندرويد 5.0 شاهد نمايش دو مرحلهاي اعلانها هستيم كه اين رويه در مارشمالو هم حفظ شده؛ يكبار پايين كشيدن اعلانها را نشان ميدهد و با تكرار اين كار به منوي تنظيمات سريع دسترسي پيدا ميكنيد.
بههرحال اينجا هم بهجز اندكي تغييرات ظاهري در كل تحولي صورت نگرفته.
Google now on Tap
موقع معرفي نسخهي جديد اندرويد تاكيد زيادي روي اين قسمت شد. در واقع جستوجو بهعنوان قلب تپندهي گوگل در اينجا خودنمايي ميكند. كافي است دكمهي خانه (Home) را اندكي بيشتر نگه داريد تا به اين قسمت هدايت شويد. مشغول هر كاري باشيد با ورود به گوگل نو (Google Now) اطلاعاتي مرتبط با آن را دريافت ميكنيد.
بااينحال هنوز اين سرويس آنچنانكه بايد تكميل نشده و مشخصا جاي كار زيادي دارد. هرچند تا همينجا هم ممكن است كاربرد زيادي براي كاربران ايراني نداشته باشد.
حالت چُرت (Doze) – عمر باتري بيشتر، كاربران راضيتر
از وقتي تلفنهاي هوشمند جاي تلفنهاي همراه قديمي را گرفتهاند شارژ هفتگي به آرزويي دور و دراز تبديل شده. هر شركتي راهكار خود را با سروصداي زياد معرفي ميكند ولي پاي عمل، هيچكدام چيزي جز نامهايي جذاب نيستند.
گوگل ميگويد راهكاري نه براي موقع كاركردن كه به جهت زمان بلااستفاده ماندن تلفن دارد و به آن حالت Doze يا چُرت ميگويد. با فعال كردن اين حالت وقتي دستگاه مشغول كار نيست، سيستم به سطحي ميرود كه تا حد ممكن انرژي كمتري مصرف كند.
روي كاغذ بايد بتوانيد تلفن خود را رها كرده و چند هفته ديگر كه به آن سر ميزنيد هنوز شارژ داشته باشد. ولي مساله همينجا است؛ اين روش براي كاهش مصرف در چنين شرايطي يعني استفاده نشدن طولانيمدت طراحي شده و گرهاي از مشكل شارژ روزانه باز نميكند. بهعلاوه توسعهدهندهي اپليكيشن، اين امكان را دارد كه با تعريف اولويت براي برنامهي خود، ترفند گوگل را دور بزند و عملا آن را بيمصرف كند.
اپهاي بياستفاده هم غيرفعال ميشوند
اكثر كاربران، اوايل كار با تلفن هوشمند خود تعداد زيادي اپليكيشن روي آن نصب ميكنند كه با مرور زمان بلااستفاده ميمانند. درنتيجه علاوه بر اشغال ROM، برخي روي RAM هم فضا ميگيرند. ديگر نيازي به ذكر اين مطلب كه عملكرد دستگاه كند شده و از باتري هم انرژي مضاعف كشيده ميشود نيست. در اندرويد مارشمالو، سيستم عامل با رصد وضعيت اپها چنين اپليكيشنهايي را غيرفعال ميكند.
پشتيباني بومي از اثر انگشت
گوگل همزمان با معرفي اندرويد 6.0، API اثر انگشت را هم براي توسعهدهندگان ارايه كرد و بهطور كامل و همهجانبه امكان استفاده از اعتبارسنجي بيومتريك را فراهم آورد.
در واقع اثر انگشت نهفقط براي باز كردن تلفن كه براي خريد، ورود به ايميل و انواع حسابهاي كاربري قابلاستفاده خواهد بود. يعني راه براي خداحافظي با گذرواژهها بيشازپيش باز شده.
اندرويد پي (Android Pay)
با امكان استفاده از اثر انگشت، خريد از طريق تلفن هوشمند، مفهومي تازه پيدا ميكند و گوگل شيوهي جديد را با سرويس اندرويد پي (Android Pay) مهياتر كرده. اين سرويس در اصل مشابه گوگل پي (Google Pay) است با اين تفاوت كه بهطور ساختاري در سيستم عامل اندرويد ادغام شده.
مثلا موقع انجام عمليات خريد حتي لازم نيست اپليكيشني را باز كنيد؛ فقط دستگاه را روشن ميكنيد و از طريق NFC و احراز هويت با اثر انگشت، كارها انجام ميشود.
اعطاي مجوزهاي موردي به اپليكيشنها
تاكنون يكي از مهمترين نگرانيها دربارهي حريم خصوصي اين بود كه اپها موقع نصب، درخواست دريافت مجوزهاي زياد و اغلب بيربطي از كاربر ميكنند و كاربر هم براي استفاده از آن اپليكيشن، چارهاي جز موافقت ندارد.
حالا در اندرويد 6.0، ميتوانيد هر اپي را نصب كنيد و تكتك مجوزهاي درخواستي آن را بررسي كرده و درصورتيكه مشكلي نبود موافقت كنيد. البته بايد دقت كرد كه مثلا اگر دسترسي به دوربين را به اپليكيشني براي عكاسي مسدود كنيد، عملكرد آن را هم مختل كردهايد. اما بههرحال ميدانيد اين امكان وجود دارد كه اجازهها را اعطا يا لغو كنيد.
در مورد اپهايي كه از اندرويد 6.0 پيشتيباني نميكنند گوگل دستبهكار شده و با وارد كردن دادههاي غير اصلي به اپها، خروجي آنها را بعد لغو هر يك از مجوزها بررسي ميكند تا كاربران با مشكل عملكرد مواجه نشوند.
لينكهاي اپليكيشن
اگر با اندرويد كار كرده باشيد حتما بسيار پيش آمده كه با تپ روي لينكي كه مثلا مربوط به فيسبوك است قسمتي ظاهر ميشود و از شما ميخواهد مشخص كنيد كه سيستم آن لينك را در اپ فيسبوك پي بگيرد يا با كروم باز كند.
در اندرويد 6.0 اپليكيشنها اختيار دارند عمليات لينكهاي مربوط به خود را به عهده بگيرند. البته كماكان قسمت تعيين اپ وجود دارد ولي خيلي كمتر با آن مواجه ميشويد.
تنظيم صدا سادهتر شده
در اندرويد 5.0 كاربران زيادي از پيچيدگي تنظيمات مربوط به صدا شكايت داشتند؛ نتيجهي اين اعتراضات در اندرويد 6.0 سادهشدن اين بخش است.
ميتوانيد با فشردن كليد كاهش صدا تا حالت لرزش پيش برويد و با يك بار ديگر فشردن، حالت Do Not Disturb فعال ميشود.
با انتخاب متن، پنجرهي مربوطه ظاهر ميشود
انتخاب متن هيج وقت بهخوبي در اندرويد انجام نميشد. گوگل كوشيده اين ضعف را تا حدي در مارشمالو بكاهد. در اندرويد 6.0 وقتي متني را با نگه داشتن انتخاب ميكنيد همان كنار، پنجرهاي با سه گزينهي انتخاب همه، رونوشت يا اشتراك ظاهر ميشود تا بسته به نياز خود عمل كنيد.
سربرگ (Tab) شخصيشدهي كروم
عموم كاربران از مرورگر داخلي اپها رضايت ندارند. در اندرويد 6.0 توسعهدهندگان ميتوانند با استفاده از كدهاي كروم آن را براي اپليكيشن خود شخصي كنند و در اختيار كاربر قرار دهند تا هم از جابهجايي غيرضروري بين اپها جلوگيري شود و هم كاربران بتوانند به تنظيمات خود در مرورگر كروم مثل فرمهاي از پيش پر شده دسترسي داشته باشند.
System UI Tuner
اندرويد امكانات زيادي در اختيار كاربرش قرار ميدهد. اما خيلي از آنها در زير قسمتهاي مختلف از ديد او پنهان ميمانند. System UI Tuner آمده تا اين مشكل را تا حدي رفع كند و تنظيمات زيادي را بهراحتي جلوي دست كاربر بگذارد.
براي نمونه اگر تمايل داريد ظرفيت ماندهي باتري دستگاه را به درصد ببينيد بهراحتي ميتوانيد از اين قسمت فعالش كنيد.
مديريت حافظهي RAM
در نسخهي جديد اندرويد يك بخش مجزا براي مشاهدهي رم مصرفي هر يك از اپها درست شده تا ببينيد در پشت پرده چه ميگذرد و رم دستگاه را كدام اپليكيشن بيشازحد استفاده ميكند.
البته بهجز تماشا كار ديگري ازتان بر نميآيد مگر اينكه بهكل قيد اپ پرمصرف را بزنيد.
پشتيباني از USB Type-C و USB 3.1
درگاههاي فيزيكي هميشه مايهي دردسر بودهاند؛ خصوصا تنوع بيمورد آنها باعث سردرگمي مصرفكننده ميشود. USB Type-C آمده تا اين مشكل را براي هميشه حل كند. از درگاه شارژ تا پخش ويديوي باكيفيت همه از طريق آن ميسر است.
بهعلاوه مشكل جهت اتصال كه در نسخههاي پيشين مشكلساز ميشد را هم ندارد. با اين ويژگيهاي خوب، عجيب نيست در اندرويد 6.0 شاهد پشتيباني از اين درگاه باشيم.
امكان حذف اسكرينشات از قسمت اعلانها
اين امكاني است كه قبلا توسط شركاي گوگل ارايه ميشد ولي در نسخهي جديد شاهد اضافه شدن آن به اندرويد خالص هستيم. خيليوقتها اسكرينشات گرفته شده در همان ابتدا باب ميل از آب در نميآيد. پيشتر لازم بود به اپ تصاوير رفته و از آنجا براي حذف تصوير اقدام شود. اما در مارشمالو ميتوانيد بلافاصله از قسمت اعلانها اسكرينشات نامطلوب حذف كنيد.
نهايت پشتيباني از microSD
قبلا هم دستگاههاي اندرويدي از microSD پشتيباني ميكردند، ولي آنچه در نسخهي ششم تفاوت دارد حد پشتيباني نسبت به گذشته است. اگر دستگاه شما امكان اتصال اين نوع حافظه را دارد ميتوانيد با امكاني به نام adoptable storage به دستگاه اجازه دهيد با microSD واردشده مانند حافظهي داخلي رفتار كند.
اين يعني بعد از فرمت حافظهي جانبي توسط دستگاه، ديگر نميتوانيد آن را جابهجا كرده يا بهوسيلهي ديگري متصل كنيد؛ ولي در عوض ميزان حافظهي تلفن يا تبلتتان افزايش مييابد.
پشتيبانگيري از همه اپها و تنظيمات
يكي از بزرگترين دردسرها بعد از خريد يك دستگاه جديد، انجام تنظيمات دلخواه است كه ساعتها وقت كاربر را تلف ميكند. از اندرويد 6.0 به بعد گوگل بهكمك مصرفكننده آمده و امكان تهيهي پشتيبان از بخشبخش تنظيمات را فراهم كرده. ازاينپس وقتي به دستگاه جديد مهاجرت ميكنيد بعد از ورود به حساب كاربري خود باقي كارها بهطور خودكار انجام ميشوند.
تنظيمات گوگل در قسمت تنظيمات دستگاه ادغام شده
از ابتدا هم اين دوگانگي كار درستي نبود و كاربر را به اشتباه ميانداخت. بالاخره گوگل به اين مساله پي برده و تنظيمات گوگلي مانند اندرويد پي، گوگل فوتوز و غيره را به قسمت تنظيمات دستگاه منتقل كرده.
اشتراكگذاري مستقيم
اغلب كاربران مطالب را از طرق خاص و با افراد خاص و معدود به اشتراك ميگذارند. گوگل هم با علم به اين موضوع ترتيبي انديشيده تا سيستم عامل با رصد رفتار كاربر به عادات اشتراكگذاري او پي ببرد.
درنتيجه موقع اشتراكگذاري، امكان خلاصه كردن مراحل را براي كاربر فراهم ميكند تا بتواند يكباره مطلبي را توسط اپليكيشن مورد نظر با افراد پرمراجعه به اشتراك بگذارد.
اندرويد 6.0.1 چه چيز جديدي دارد؟
در واقع آخرين نسخهي اندرويد تا زمان نگارش اين مطلب 6.0.1 است كه از مهمترين تغييرات آن ميتوان به افزايش تعداد شكلكها و اضافه شدن تنظيم جديدي در تبلتهاي اندرويدي براي دكمههاي «خانه» و «برگشت» اشاره كرد.
بهعلاوه بعد از اين بهروزرساني، با دو بار فشردن كليد پاور، اپليكيشن دوربين باز ميشود. حالت Do Not Disturb هم پيشرفتهايي را شاهد بوده و ميتوان بهطور خودكار اعلانها را بعد از پخش صداي هشدار غيرفعال نگه داشت.
اما خيلي وقتها اين اشتياق چندان آگاهانه نيست و كمتر به اينكه نسخهي جديد سيستم عامل چه نوآوريهايي در خود دارد توجه ميشود. در ادامه همراه ما باشيد تا به معرفي ويژگيهاي اندرويد مارشمالو (6.0) بپردازيم.
احتمالا اولين موردي كه نظرتان را جلب ميكند همين تغيير ظاهر در قسمت اپها است. اين قسمت كه اصطلاحا به آن «كشوي اپها» (App Drawer) هم گفته ميشود برخلاف نسخههاي پيشين، عمودي بالا و پايين ميشود. گوگل ادعا دارد اين تغيير باعث سرعت بيشتر در پيدا كردن اپليكيشن موردنظر خواهد شد.
علاوه بر اين، حالا كاربر ميتواند ميلهي اسكرول را بگيرد و با توجه به حرف اول اپليكيشن، آن را پيدا كند. اپليكيشنهاي ديگري مثل مخاطبان (Contacts) را هم به همين شيوه بازطراحي شدهاند.
اما اگر حوصلهي بالا و پايين كردن اسكرولر را نداريد ميتوانيد به كمك نوار جستوجوي تعبيهشده در بالاي صفحه بهسادگي به مقصود خود برسيد. همچنين پركاربردترين اپليكيشنهايتان را هم هميشه در رديف اول در اختيار داريد.
مختصر تغيير در صفحهي قفل
اين بخش در نسخهي قبلي اندرويد بهخوبي طراحي شده بود و گوگل نياز به تغيير بنيادي در آن نديده؛ فقط ميانبر فرمان صوتي را جايگزين ميانبر شمارهگير كرده.
ظاهرا از ديد مهندسان گوگل فرمانهاي صوتي از تماس با افراد، مهمتر است.
صفحهي اصلي هم تغيير زيادي نكرده
تغيير زيادي در اين قسمت ايجاد نشده؛ در واقع اندك تغييراتي كه ديده ميشود مختص اندرويد 6.0 نيست. مثلا نوار جستوجو پررنگولعابتر شده، بعضي آيكونها هم همينطور؛ ولي اينها مواردي هستند كه از طريق فروشگاه گوگل پلي بهدست همهي كاربران ميرسند.
بهجز اينها باقي، همان تجربهي كاربري نسخهي قبل است. صفحات جديد در سمت راست صفحه اصلي قرار ميگيرد و سوايپ به چپ شما را به گوگل نو (Google Now) ميبرد.
بخش اعلانها (نوتيفيكيشنها)
معمولا در طول روز با اين بخش زياد سروكار داريد. گوگل در نسخههاي اخير اندرويد توانسته اعلانها را به بهترين شكل ممكن به كاربر نمايش دهد. از اندرويد 5.0 شاهد نمايش دو مرحلهاي اعلانها هستيم كه اين رويه در مارشمالو هم حفظ شده؛ يكبار پايين كشيدن اعلانها را نشان ميدهد و با تكرار اين كار به منوي تنظيمات سريع دسترسي پيدا ميكنيد.
بههرحال اينجا هم بهجز اندكي تغييرات ظاهري در كل تحولي صورت نگرفته.
Google now on Tap
موقع معرفي نسخهي جديد اندرويد تاكيد زيادي روي اين قسمت شد. در واقع جستوجو بهعنوان قلب تپندهي گوگل در اينجا خودنمايي ميكند. كافي است دكمهي خانه (Home) را اندكي بيشتر نگه داريد تا به اين قسمت هدايت شويد. مشغول هر كاري باشيد با ورود به گوگل نو (Google Now) اطلاعاتي مرتبط با آن را دريافت ميكنيد.
بااينحال هنوز اين سرويس آنچنانكه بايد تكميل نشده و مشخصا جاي كار زيادي دارد. هرچند تا همينجا هم ممكن است كاربرد زيادي براي كاربران ايراني نداشته باشد.
حالت چُرت (Doze) – عمر باتري بيشتر، كاربران راضيتر
از وقتي تلفنهاي هوشمند جاي تلفنهاي همراه قديمي را گرفتهاند شارژ هفتگي به آرزويي دور و دراز تبديل شده. هر شركتي راهكار خود را با سروصداي زياد معرفي ميكند ولي پاي عمل، هيچكدام چيزي جز نامهايي جذاب نيستند.
گوگل ميگويد راهكاري نه براي موقع كاركردن كه به جهت زمان بلااستفاده ماندن تلفن دارد و به آن حالت Doze يا چُرت ميگويد. با فعال كردن اين حالت وقتي دستگاه مشغول كار نيست، سيستم به سطحي ميرود كه تا حد ممكن انرژي كمتري مصرف كند.
روي كاغذ بايد بتوانيد تلفن خود را رها كرده و چند هفته ديگر كه به آن سر ميزنيد هنوز شارژ داشته باشد. ولي مساله همينجا است؛ اين روش براي كاهش مصرف در چنين شرايطي يعني استفاده نشدن طولانيمدت طراحي شده و گرهاي از مشكل شارژ روزانه باز نميكند. بهعلاوه توسعهدهندهي اپليكيشن، اين امكان را دارد كه با تعريف اولويت براي برنامهي خود، ترفند گوگل را دور بزند و عملا آن را بيمصرف كند.
اپهاي بياستفاده هم غيرفعال ميشوند
اكثر كاربران، اوايل كار با تلفن هوشمند خود تعداد زيادي اپليكيشن روي آن نصب ميكنند كه با مرور زمان بلااستفاده ميمانند. درنتيجه علاوه بر اشغال ROM، برخي روي RAM هم فضا ميگيرند. ديگر نيازي به ذكر اين مطلب كه عملكرد دستگاه كند شده و از باتري هم انرژي مضاعف كشيده ميشود نيست. در اندرويد مارشمالو، سيستم عامل با رصد وضعيت اپها چنين اپليكيشنهايي را غيرفعال ميكند.
پشتيباني بومي از اثر انگشت
گوگل همزمان با معرفي اندرويد 6.0، API اثر انگشت را هم براي توسعهدهندگان ارايه كرد و بهطور كامل و همهجانبه امكان استفاده از اعتبارسنجي بيومتريك را فراهم آورد.
در واقع اثر انگشت نهفقط براي باز كردن تلفن كه براي خريد، ورود به ايميل و انواع حسابهاي كاربري قابلاستفاده خواهد بود. يعني راه براي خداحافظي با گذرواژهها بيشازپيش باز شده.
اندرويد پي (Android Pay)
با امكان استفاده از اثر انگشت، خريد از طريق تلفن هوشمند، مفهومي تازه پيدا ميكند و گوگل شيوهي جديد را با سرويس اندرويد پي (Android Pay) مهياتر كرده. اين سرويس در اصل مشابه گوگل پي (Google Pay) است با اين تفاوت كه بهطور ساختاري در سيستم عامل اندرويد ادغام شده.
مثلا موقع انجام عمليات خريد حتي لازم نيست اپليكيشني را باز كنيد؛ فقط دستگاه را روشن ميكنيد و از طريق NFC و احراز هويت با اثر انگشت، كارها انجام ميشود.
اعطاي مجوزهاي موردي به اپليكيشنها
تاكنون يكي از مهمترين نگرانيها دربارهي حريم خصوصي اين بود كه اپها موقع نصب، درخواست دريافت مجوزهاي زياد و اغلب بيربطي از كاربر ميكنند و كاربر هم براي استفاده از آن اپليكيشن، چارهاي جز موافقت ندارد.
حالا در اندرويد 6.0، ميتوانيد هر اپي را نصب كنيد و تكتك مجوزهاي درخواستي آن را بررسي كرده و درصورتيكه مشكلي نبود موافقت كنيد. البته بايد دقت كرد كه مثلا اگر دسترسي به دوربين را به اپليكيشني براي عكاسي مسدود كنيد، عملكرد آن را هم مختل كردهايد. اما بههرحال ميدانيد اين امكان وجود دارد كه اجازهها را اعطا يا لغو كنيد.
در مورد اپهايي كه از اندرويد 6.0 پيشتيباني نميكنند گوگل دستبهكار شده و با وارد كردن دادههاي غير اصلي به اپها، خروجي آنها را بعد لغو هر يك از مجوزها بررسي ميكند تا كاربران با مشكل عملكرد مواجه نشوند.
لينكهاي اپليكيشن
اگر با اندرويد كار كرده باشيد حتما بسيار پيش آمده كه با تپ روي لينكي كه مثلا مربوط به فيسبوك است قسمتي ظاهر ميشود و از شما ميخواهد مشخص كنيد كه سيستم آن لينك را در اپ فيسبوك پي بگيرد يا با كروم باز كند.
در اندرويد 6.0 اپليكيشنها اختيار دارند عمليات لينكهاي مربوط به خود را به عهده بگيرند. البته كماكان قسمت تعيين اپ وجود دارد ولي خيلي كمتر با آن مواجه ميشويد.
تنظيم صدا سادهتر شده
در اندرويد 5.0 كاربران زيادي از پيچيدگي تنظيمات مربوط به صدا شكايت داشتند؛ نتيجهي اين اعتراضات در اندرويد 6.0 سادهشدن اين بخش است.
ميتوانيد با فشردن كليد كاهش صدا تا حالت لرزش پيش برويد و با يك بار ديگر فشردن، حالت Do Not Disturb فعال ميشود.
با انتخاب متن، پنجرهي مربوطه ظاهر ميشود
انتخاب متن هيج وقت بهخوبي در اندرويد انجام نميشد. گوگل كوشيده اين ضعف را تا حدي در مارشمالو بكاهد. در اندرويد 6.0 وقتي متني را با نگه داشتن انتخاب ميكنيد همان كنار، پنجرهاي با سه گزينهي انتخاب همه، رونوشت يا اشتراك ظاهر ميشود تا بسته به نياز خود عمل كنيد.
سربرگ (Tab) شخصيشدهي كروم
عموم كاربران از مرورگر داخلي اپها رضايت ندارند. در اندرويد 6.0 توسعهدهندگان ميتوانند با استفاده از كدهاي كروم آن را براي اپليكيشن خود شخصي كنند و در اختيار كاربر قرار دهند تا هم از جابهجايي غيرضروري بين اپها جلوگيري شود و هم كاربران بتوانند به تنظيمات خود در مرورگر كروم مثل فرمهاي از پيش پر شده دسترسي داشته باشند.
System UI Tuner
اندرويد امكانات زيادي در اختيار كاربرش قرار ميدهد. اما خيلي از آنها در زير قسمتهاي مختلف از ديد او پنهان ميمانند. System UI Tuner آمده تا اين مشكل را تا حدي رفع كند و تنظيمات زيادي را بهراحتي جلوي دست كاربر بگذارد.
براي نمونه اگر تمايل داريد ظرفيت ماندهي باتري دستگاه را به درصد ببينيد بهراحتي ميتوانيد از اين قسمت فعالش كنيد.
مديريت حافظهي RAM
در نسخهي جديد اندرويد يك بخش مجزا براي مشاهدهي رم مصرفي هر يك از اپها درست شده تا ببينيد در پشت پرده چه ميگذرد و رم دستگاه را كدام اپليكيشن بيشازحد استفاده ميكند.
البته بهجز تماشا كار ديگري ازتان بر نميآيد مگر اينكه بهكل قيد اپ پرمصرف را بزنيد.
پشتيباني از USB Type-C و USB 3.1
درگاههاي فيزيكي هميشه مايهي دردسر بودهاند؛ خصوصا تنوع بيمورد آنها باعث سردرگمي مصرفكننده ميشود. USB Type-C آمده تا اين مشكل را براي هميشه حل كند. از درگاه شارژ تا پخش ويديوي باكيفيت همه از طريق آن ميسر است.
بهعلاوه مشكل جهت اتصال كه در نسخههاي پيشين مشكلساز ميشد را هم ندارد. با اين ويژگيهاي خوب، عجيب نيست در اندرويد 6.0 شاهد پشتيباني از اين درگاه باشيم.
امكان حذف اسكرينشات از قسمت اعلانها
اين امكاني است كه قبلا توسط شركاي گوگل ارايه ميشد ولي در نسخهي جديد شاهد اضافه شدن آن به اندرويد خالص هستيم. خيليوقتها اسكرينشات گرفته شده در همان ابتدا باب ميل از آب در نميآيد. پيشتر لازم بود به اپ تصاوير رفته و از آنجا براي حذف تصوير اقدام شود. اما در مارشمالو ميتوانيد بلافاصله از قسمت اعلانها اسكرينشات نامطلوب حذف كنيد.
نهايت پشتيباني از microSD
قبلا هم دستگاههاي اندرويدي از microSD پشتيباني ميكردند، ولي آنچه در نسخهي ششم تفاوت دارد حد پشتيباني نسبت به گذشته است. اگر دستگاه شما امكان اتصال اين نوع حافظه را دارد ميتوانيد با امكاني به نام adoptable storage به دستگاه اجازه دهيد با microSD واردشده مانند حافظهي داخلي رفتار كند.
اين يعني بعد از فرمت حافظهي جانبي توسط دستگاه، ديگر نميتوانيد آن را جابهجا كرده يا بهوسيلهي ديگري متصل كنيد؛ ولي در عوض ميزان حافظهي تلفن يا تبلتتان افزايش مييابد.
پشتيبانگيري از همه اپها و تنظيمات
يكي از بزرگترين دردسرها بعد از خريد يك دستگاه جديد، انجام تنظيمات دلخواه است كه ساعتها وقت كاربر را تلف ميكند. از اندرويد 6.0 به بعد گوگل بهكمك مصرفكننده آمده و امكان تهيهي پشتيبان از بخشبخش تنظيمات را فراهم كرده. ازاينپس وقتي به دستگاه جديد مهاجرت ميكنيد بعد از ورود به حساب كاربري خود باقي كارها بهطور خودكار انجام ميشوند.
تنظيمات گوگل در قسمت تنظيمات دستگاه ادغام شده
از ابتدا هم اين دوگانگي كار درستي نبود و كاربر را به اشتباه ميانداخت. بالاخره گوگل به اين مساله پي برده و تنظيمات گوگلي مانند اندرويد پي، گوگل فوتوز و غيره را به قسمت تنظيمات دستگاه منتقل كرده.
اشتراكگذاري مستقيم
اغلب كاربران مطالب را از طرق خاص و با افراد خاص و معدود به اشتراك ميگذارند. گوگل هم با علم به اين موضوع ترتيبي انديشيده تا سيستم عامل با رصد رفتار كاربر به عادات اشتراكگذاري او پي ببرد.
درنتيجه موقع اشتراكگذاري، امكان خلاصه كردن مراحل را براي كاربر فراهم ميكند تا بتواند يكباره مطلبي را توسط اپليكيشن مورد نظر با افراد پرمراجعه به اشتراك بگذارد.
اندرويد 6.0.1 چه چيز جديدي دارد؟
در واقع آخرين نسخهي اندرويد تا زمان نگارش اين مطلب 6.0.1 است كه از مهمترين تغييرات آن ميتوان به افزايش تعداد شكلكها و اضافه شدن تنظيم جديدي در تبلتهاي اندرويدي براي دكمههاي «خانه» و «برگشت» اشاره كرد.
بهعلاوه بعد از اين بهروزرساني، با دو بار فشردن كليد پاور، اپليكيشن دوربين باز ميشود. حالت Do Not Disturb هم پيشرفتهايي را شاهد بوده و ميتوان بهطور خودكار اعلانها را بعد از پخش صداي هشدار غيرفعال نگه داشت.