یکشنبه ۲۷ دی ۹۴ | ۱۰:۰۴ ۱۸۴ بازديد
زمستان كه از راه ميرسد خوردن ناهار را بايد كمي جديتر گرفت چرا كه در طول روز بدن انرژي بيشتري به دليل سرماي هوا از دست ميدهد. بنابراين غذاهايي كه ويتامين بيشتري دارند و پرانرژي هستند بايد در وعده ناهاري قرار گيرند.
روزنامه ايران: زمستان كه از راه ميرسد خوردن ناهار را بايد كمي جديتر گرفت چرا كه در طول روز بدن انرژي بيشتري به دليل سرماي هوا از دست ميدهد. بنابراين غذاهايي كه ويتامين بيشتري دارند و پرانرژي هستند بايد در وعده ناهاري قرار گيرند. خورش سيب يكي از همين غذاهاست كه نه تنها داراي كالري نسبتاً زيادي است بلكه خواص و ويتامينهاي ميوه سيب را هم دارد. در اين ميان سيب سرخ براي يك خورش زمستاني هم خوش طعم و هم خوشرنگ و لعاب بوده و بسيار پرانرژي است. البته قديم ترها كه سيبهاي شمروني در ميوه فروشيها پيدا ميشد اين خورش را با سيب سرخ شمرون درست ميكردند.
مواد لازم:
1.ابتدا گوشت را تكه تكه كرده، شسته و با پياز سرخ شده كمي تفت دهيد. سپس لپهها يي را كه از قبل خيس كرده ايد به آن اضافه كرده و بعد دو تا سه ليوان آب داخل آن ريخته بگذاريد گوشت و لپه با حرارت ملايم آهسته بجوشد و بپزد. سپس به آن رب گوجه فرنگي را به همراه نمك و فلفل اضافه كنيد تا خوش طعم و خوشرنگ شود.
2.سيبهاي پوست گرفته را داخل قابلمهاي قرار داده و با كمي روغن جداگانه تفت دهيد سپس آن را با شكر و دارچين و كمي زعفران و آب بپزيد. توجه داشته باشيد كه سيبها نبايد شكل خود را از دست بدهند.
3.سپس سيب را با كمي آبليمو و زعفران به گوشت اضافه كرده تا دوباره بپزد و خورش جا بيفتد. البته فقط تا ميزاني كه له نشود. پس از نيم ساعت كه خورش خوب جا افتاد آن را در ظرف كشيده و بخشي از سيبها را ميتوانيد به عنوان تزئين كنار آن قرار دهيد.
- گوشت مغز ران 500 گرم
- سيب قرمز متوسط 5 عدد
- پياز سرخ شده سه تا چهار قاشق سوپخوري
- روغن 100 گرم
- لپه نصف فنجان
- آبليمو نصف استكان
- زعفران ساييده شده و نمك و فلفل ... به ميزان لازم
- شكر مقداري
- دارچين مقداري
- رب گوجهفرنگي نصف قاشق سوپخوري
1.ابتدا گوشت را تكه تكه كرده، شسته و با پياز سرخ شده كمي تفت دهيد. سپس لپهها يي را كه از قبل خيس كرده ايد به آن اضافه كرده و بعد دو تا سه ليوان آب داخل آن ريخته بگذاريد گوشت و لپه با حرارت ملايم آهسته بجوشد و بپزد. سپس به آن رب گوجه فرنگي را به همراه نمك و فلفل اضافه كنيد تا خوش طعم و خوشرنگ شود.
2.سيبهاي پوست گرفته را داخل قابلمهاي قرار داده و با كمي روغن جداگانه تفت دهيد سپس آن را با شكر و دارچين و كمي زعفران و آب بپزيد. توجه داشته باشيد كه سيبها نبايد شكل خود را از دست بدهند.
3.سپس سيب را با كمي آبليمو و زعفران به گوشت اضافه كرده تا دوباره بپزد و خورش جا بيفتد. البته فقط تا ميزاني كه له نشود. پس از نيم ساعت كه خورش خوب جا افتاد آن را در ظرف كشيده و بخشي از سيبها را ميتوانيد به عنوان تزئين كنار آن قرار دهيد.