بوي بد دهان را با پونه درمان كنيد!
- مجموعه: داروهاي گياهي و طب سنتي
پونه به دليل ويتامين C براي تقويت لثه ها موثر است
طبيعت پونه گرم و نشاط آور است. اعصاب و حافظه سالمندان را تقويت مي كند. برگ هاي آن بادشكن و ضدنفخ است و براي تحريك غدد بزاقي و شيره معده، غذا را به سهولت هضم مي كند و اشتهاآور خوبي است.
جويدن پونه در رفع بوي بد دهان موثر است و به دليل دارا بودن تركيبات ضدباكتريايي، دارويي فوق العاده براي رفع عفونت هاي تناسلي، ادراري و گلودردهاي چركين بوده و مانند آنتي بيوتيك عمل مي كند.
پونه ماده اي قوي و ضد اسهال است و مصرف زياد آن موجب يبوست مي شود. اين گياه براي درمان استفراغ و دل پيچه نيز مفيد است.
مصرف زياد پونه معده را به سوزش مي آورد. پونه به دليل ويتامين C بالا براي تقويت لثه ها نيز موثر است. بخور آن براي درمان سينوزيت عفوني بسيار مفيد و چاي آن براي اسپاسم (گرفتگي) عضلات خاصيت دارد.
عرق پونه خلط آور، قابض و بازكننده عروق است و اسانس آن به دليل دارا بودن «مانتول» خاصيت بي حسي موضعي دارد و ضدعفوني كننده محيط است. پونه يك انگل زداي قوي است و اگر آن را با عسل بخوريد، براي رفع كرم روده نيز موثر است. اين گياه موش، مار و حشرات موذي را فراري مي دهد و مرهم آن، تحريكات پوستي مثل گزش حشرات و ضرب ديدگي را بهبود مي بخشد. مهم ترين و بارزترين ويژگي پونه كلسيم بالاي آن است.
اين روزها بيشتر پزشكان، مصرف پونه را به خانم هاي يائسه و افرادي كه دچار پوكي استخوان هستند و همچنين كودكان در حال رشد توصيه مي كنند. بنابراين كساني كه تمايلي به مصرف شير ندارند، بهتر است ماست و دوغ را با پونه ميل كنند.
عرق پونه را بعد از هر غذا نصف استكان ميل نمائيد.
منبع:farateb.com