جمعه ۱۸ دی ۹۴ | ۱۳:۲۷ ۳۴۶ بازديد
روش مهم مجرمان سايبري براي سرقت
در سالهاي اخير با افزايش استفاده از اينترنت و فضاي مجازي در بين جوامع، عدهاي سودجو نيز به فكر سوءاستفاده از اين فضا افتادهاند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان،در كشور ما نيز با افزايش استفاده از اينترنت و شبكههاي اجتماعي در چند سال گذشته سارقان اينترنتي به فكر سوءاستفاده از هموطنان افتاده اند و به روشهاي مختلف كه بيشتر در حوزههاي مالي و بانكي است اقدام به سرقت از حساب هموطنان ميكنند.
در ساليان اخير 49 درصد از جرايم اينترنتي كشور را جرايم مالي به ويژه برداشتهاي غيرمجاز از حساب بانكي تشكيل ميدهد.
با بررسيهاي انجام شده مشخص شد فيشينگ جرمي است كه رتبه نخست جرايم اينترنتي را به خود اختصاص داده است.
در اين روش كلاهبرداران با ساختن صفحه جعلي بانكها مشابه درگاه اصلي فرد را هنگام پرداخت پول كالاي خريداري شده به آنجا هدايت و پس از اينكه طعمه اطلاعاتش را وارد كرد با خطا مواجه شده و پس از خروج از صفحه اطلاعات حسابش سرقت شده و از حسابش پول برداشت ميشود.
خوشبختانه با اطلاعرساني پليس فتا و با كمك رسانهها مردم نيز در خريدهاي اينترتي دقت بيشتري ميكنند كه همين موضوع باعث كاهش چشمگير فيشينگ شده است.
به همين دليل مجرمان به فكر روشهاي جديد ديگري افتادند كه مهمترين آنها اسكيمر است. در اين روش سارقان اينترنتي با مدارهاي مغناطيسي در كنار دستگاه كارتخوان اطلاعات كارت را ذخيره كرده و سپس با پرسيدن رمز،اطلاعات كارت را بهدست آورده و با كپي كردن اطلاعات روي كارت ديگر اقدام به برداشت از حساب ميكنند.
اين روش بهشدت در حال فراگيري است و حتي در پروندههاي اخير كارگران فروشگاهها و افرادناشناس بدون اطلاع صاحب دستگاه كارتخوان اقدام به نصب اسكيمر ميكنند.
در پروندهاي كه در قزوين رسيدگي شد كارگر يك تعميرگاه بدون اطلاع صاحبكارش با استفاده از اسكيمر موفق شده بود 170 ميليون پول به جيب بزند كه خيلي زود دستگير شد.
يكي ديگر از جديدترين روشهاي كلاهبرداري و سرقت اينترنتي كشور كلاهبرداري با رسيد دستگاه كارتخوان است.
در اين روش كه چند مورد آن تاكنون كشف شده و تعدادي ديگر نيز بدون نتيجه مانده است؛ متهمان با خريد اندكي رسيد كارتخوان فروشگاهها را بهدست آورده و از روي آن اقدام به كپي و ساختن رسيد با مبالغ زياد ميكنند.
اين افراد با مراجعه به فروشگاه پس از خريدهاي ميليوني اقدام به كشيدن كارت به مبلغ هزار تومان كرده و سپس با استفاده از غفلت فروشنده رسيد جعلي را به او داده و با اين كار ميليونها تومان كلاهبرداري ميكنند.
البته اين جديدترين روش سرقت اينترنتي است كه هنوز مانند فيشينگ و اسكيمر فراگير نشده و با يك پيشگيري ساده و كنترل حساب بعد از فروش ميليوني، ميشود از اين كلاهبرداري جلوگيري كرد.
در اينجا بايد به كلاهبرداري سايتهاي شرطبندي هم اشارهاي كنم. كلاهبرداران با راهاندازي قارچگونه سايتهاي شرطبندي ميليونها تومان پول را بهراحتي و حتي با داشتن شاكي به جيب ميزنند.
كلاهبرداران با راهاندازي سايتهاي شرطبندي و پيشبيني عمدتا مسابقات ورزشي از كاربران ميخواهند تا با پرداخت ده هزار تومان عضو سايت شده و پس از پيشبيني درست مسابقات در كمتر از سه ماه ميليونها تومان پول برنده شوند.
غافل از اينكه صاحب سايت با دريافت ميليونها تومان پول از تعداد زيادي كاربر اقدام به بستن سايت كرده و با اين كار كلاهبرداري ميكنند.
مالباختگان اين سايتها بهدليل اينكه مبلغ اندكي را از دست دادهاند از شكايت صرفنظر ميكنند. البته پليس فتا در گشتهاي اينترنتي و بررسي سايتها تاكنون 90 درصد اين سايتها را شناسايي و مسدود كرده است.
هيچ سايت شرط بندي در كشور اجازه فعاليت ندارد و اگر بازهم كاربران اينترنت به هشدارهاي پليس توجه كنند درصد زيادي از اين كلاهبرداريها كاسته ميشود.
قديميترين روش كلاهبرداري اينترنتي كشور راهاندازي سايت قرعهكشي و اهداي جايزه است. متاسفانه با وجود اينكه اين روش در كشور نخنما شده، اما هنوز هم كساني هستند كه با اين روش مورد كلاهبرداري قرار ميگيرند.
مجرمان سايبري در اين روش با ارسال پيغامي پس از ورود به سايت اعلام ميكنند كاربر برنده جايزه نفيسي شده است.
در اين روش طعمه بعد از اينكه براي دريافت هديه با كلاهبرداران تماس ميگيرد متوجه ميشود با پرداخت مبلغ اندكي ميتوانند جايزه را دريافت كنند.
وقتي فرد پول را واريز ميكند، يا كالايي كمتر از قيمت واقعي برايش ارسال شده يا اصلا ارسال نميشود.
متاسفانه بايد در اينجا بار ديگر به كلاهبرداري كارت به كارت اشاره كنم كه با وجود نخنما شدن هنوز هم در حال وقوع است و صدها پرونده پليس را به خودش اختصاص ميدهد.
در اين روش كلاهبرداران به بهانه خريد از اصناف طعمه را پاي دستگاه عابر بانك كشانده و به جاي آنكه پول را به حساب فرد بريزند از حساب او پول برداشت ميكنند. آنها براي اينكه طعمه متوجه نشود از او ميخواهند كه گزينه انگليسي را انتخاب كند.
بعد هم به بهانه واريز پول از حساب برداشت ميكنند. اين مجرمان اغلب از سيمكارتهاي اعتباري كه ثبت مشخصات نشده و كارتهاي بانكي سرقتي استفاده ميكنند كه اين كار دستگيري آنها را با مشكل روبهرو ميكند.
در آخر بايد بگويم كه مهمترين راهكار جلوگيري از سرقتهاي اينترنتي توجه مردم به هشدارهاي پليس و عمل به آن است.
با شناسايي روشهاي مجرمان سايبري ميتوان هوشيارتر از اين فضا استفاده كرد و مجرمان را ناكام گذاشت.
منبع:جام جم
انتهاي پيام/