حجاب بردگي يا آزادگي؟/ رواج بدحجابي با نفوذ فرهنگ غرب در ميان خانواده ها

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

حجاب بردگي يا آزادگي؟/ رواج بدحجابي با نفوذ فرهنگ غرب در ميان خانواده ها

۱۸۷ بازديد
رعايت حجاب از منظر قرآن امري مهم و ضروري به شمار مي آيد تا جايي كه خداوند متعال در چند سوره از قرآن به اين امر تاكيد كردند.

حجاب بردگي يا آزادگي؟/ رواج بدحجابي با نفوذ فرهنگ غرب در ميان خانواده هاي ايراني

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان، مسأله حجاب و پوشش كه به عنوان يك پديده بحث برانگيز و جنجالي در دنياي امروزي مطرح است امر جديد و نوظهوري نيست كه با آمدن دين مبين اسلام، تشريع شده باشد، بلكه اگر نگوييم اين مسأله ريشه در فطرت انسان دارد، لااقل مي توان ادعا كرد كه همراه با خلقت انسان، حتي قبل از هبوطش در عالم خاكي، مطرح بوده است،
رعايت حجاب از منظر قرآن امري مهم و ضروري به شمار مي آيد تا جايي كه خداوند متعال در چند سوره از قرآن به اين امر تاكيد كردند. خداوند متعال در قرآن كريم دو بار دستور صريح به حفظ حجاب و پوشش داده است. يكي در سوره نور آيه ۳۱ و ديگري در آيه ۵۹ سوره احزاب.
"و به زنان با ايمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه هوس ‏آلود) فروگيرند و دامان خويش را حفظ كنند و زينت خود را -جز آن مقدار كه نمايان است- آشكار ننمايند و (اطراف) روسرىيهاى خود را بر سينه خود افكنند (تا گردن و سينه با آن پوشانده شود)، و زينت خود را آشكار نسازند مگر براى شوهرانشان، يا پدرانشان، يا پدر شوهرانشان، يا پسرانشان، يا پسران همسرانشان، يا برادرانشان، يا پسران برادرانشان، يا پسران خواهرانشان، يا زنان هم‏كيششان، يا بردگانشان (كنيزانشان‏)، يا افراد سفيه كه تمايلى به زن ندارند، يا كودكانى كه از امور جنسى مربوط به زنان آگاه نيستند و هنگام راه رفتن پاهاى خود را به زمين نزنند تا زينت پنهانيشان دانسته شود و همگى بسوى خدا بازگرديد اى مؤمنان، تا رستگار شويد."
**غربي ها و رواج بي حجابي
اين روزها و با شيوع رسانه هاي غربي در قلب منازل و استفاده بيش از اندازه در فضاهاي مجازي كه برخي از آن ها هيچ حد و حدودي را رعايت نمي كنند، متاسفانه در بسياري از الگوهاي رفتاري افراد و خصوصا جوانان تاثير منفي گذاشته تا جايي كه به اندازه اي در نوع نگرش آن ها در خصوص پوشش نيز تغيير كرده است.
در همين راستا از جمله مسائلي كه دشمنان اسلام روي آن بسيار سرمايه گذاري كرده اند، رواج بي حجابي و برداشتن چادر و يا روسري از سر خانم ها بوده است. دشمنان با استفاده از دلايل پوچ و بي ارزش، اين پوشش الهي را زير سوال مي برند و آن را نوعي زنداني كردن زن مي دانند.
يكي از مهم ترين مسائلي كه غربي ها و مخالفان حجاب به دنبال آن هستند، مسئله آزادي زن است و تحت اين عنوان كه رعايت حجاب محدوديت بسياري را براي بانوان با خود به همراه دارد، زنان را ترغيب مي كنند تا با عدم داشتن حجاب نوعي آزادي را براي خود به دست آورند.
**آيا رعايت حجاب موانعي خاص ايجاد مي كند؟
برخى افراد معتقدند رعايت حجاب و پوشش اسلامى، مانع حضور زنان در اجتماع بوده و فعاليت هاى سياسى، فرهنگى و اجتماعى آنان را محدود مى سازد كه در ذيل به چند نمونه از اين تفكر غلط اشاره مي كنيم:
1-حجاب مانع حضور زن در اجتماع
عده اى رعايت حجاب و پوشش اسلامى را مانع حضور زنان در اجتماع تلقى كرده و مدعى هستند كه رعايت حجاب براى خانم ها، دست و پاگير بوده و مانع فعاليت هاى آنها در عرصه هاى سياسى، اجتماعى و فرهنگى مى شود و از اين ناحيه آسيب هاى اقتصادى به جامعه و پيامدهاى روحى و روانى براى خانم ها به ارمغان مى آورد
2-حجاب مغاير اصل آزادي و دموكراسي
برخى ديگر، قانون حجاب را مغاير اصل آزادى و دموكراسى معرفى كرده و با جديت تمام با آن مخالفت مى كنند و با كسانى كه با ميل و رغبت، حجاب و پوشش شان را به عنوان يك وظيفه و تكليف رعايت كرده و در اجتماع ظاهر مى شوند با شدت برخورد كرده و از امتيازات اساسى و مهم اجتماعى مثل رفتن به مدرسه، دانشگاه، استخدام در ادارات دولتى و گرفتن گذرنامه و... محروم مى كنند، آن هم دركشورهايى كه خود را مهد فرهنگ و تمدن مي دانند.
و در مقابل اين تفكر هستند افرادي كه معتقدند عدم رعايت حد و حدود حجاب اسلامي برايشان مشكلاتي را همچون ايجاد ناامني و سلب آرامش ، ترويج رذائل اخلاقي،كم رنگ شدن حضور مثبت زنان در جامعه ،دگرگوني ارزش ها، الگوهاي ناهنجار و ... را به همراه خواهد داشت.
**رعايت حجاب براي مردان هم الزامي است
در اين ميان نيز هستند افرادي كه رعايت حجاب را تنها براي زنان مي دانند و مردان را مستثني از رعايت حجاب بر مي شمارند در همين راستا بايد بيان كرد كه نخستين آيات حجاب براي مردهاست. نخست دستوراتي راجع به رعايت حريم خانه ديگران مي دهد به اينكه هر كسي مي خواهد وارد خانه ديگري شود بايد اجازه بگيرد و بر اهل خانه سلام كند و بعد وارد شود و نيز مي فرمايد اگر به در خانه اي بدون اطلاع رفتيد و صاحب خانه گفت بازگرديد بدون ناراحتي بازگرديد. سپس مي فرمايد: (اي پيامبر گرامي به مردان مومن بگو ديدگان خود را فرو پوشند، دامن هاي خود را حفظ كنند كه براي آن ها موجب پاكي و طهارت بيشتر روح و جسم است. به درستي كه خدا به آنچه مي سازند آگاه است )

**عملكرد جزيره‌اي سازمان ها در پوشش اسلامي
زن در بسياري از جوامع در فعاليت هاي اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي و... شركت مي كند و سهم بسزايي در اين زمينه ها دارد. بنابراين، حضور زنان در جامعه امري انكاركردني نيست و روز به روز به اين فعاليت ها اضافه مي شود و زنان دوش به دوش مردان در تمامي زمينه ها به فعاليت مي پردازند كه داشتن حجاب و پوشش اسلامي نمي تواند و نبايد آن ها را از انجام فعاليت اجتماعي باز دارد البته در ميان هستند افرادي كه حجاب و رعايت آن را نوعي محدوديت به حساب آورده و بدحجابي را تجدد و آزادي زن مي دانند.
در همين راستا مسئولان كشوري بر آن شدند تا با تمهيدات ويژه زنان و مخصوصا جوانان را به طرق مختلف به رعايت حجاب ترغيب كنند.
شهيندخت مولاوردي معاون رئيس‌جمهور در امور زنان و خانواده در اين باره مي گويد: جزيره‌اي در زمينه پوشش اسلامي عمل مي‌شود، به عنوان نمونه شهرداري تهران، وزارت ارشاد در اين زمينه جداگانه كار مي‌كنند اين در حاليست كه اگر همه دستگاه‌ها با هم كار كنند نتايج بهتري حاصل مي‌شود.
وي افزود: آسيب شناسي انجام شده در زمينه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب نشان مي‌دهد كه يكي از دلايل مشكلات اين حوزه عدم دسترسي به پوشش مناسب و ارزان در سطح وسيع است و آنچه كه تحت عنوان مدل و لباس اسلامي هرچند از گاهي عرضه مي‌شود يا كاربردي نيست يا به علت بالا بودن قيمت براي همگان قابل استفاده نيست.
معاون رئيس جمهور در ادامه گفت: به همين علت يكي از سياست‌هاي دولت عرضه گسترده و مناسب پوشش اسلامي است. اين كار با همكاري وزارت صنعت،معدن و تجارت، اتحاديه‌هاي صنفي و معاونت امور زنان و خانواده انجام مي‌شود البته نقش معاونت زنان پيگيري‌ انجام اقدامات لازم در اين زمينه است كه در اين زمينه چندين جلسه را تشكيل داده‌ايم.
آسيب شناسي انجام شده در زمينه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب نشان مي‌دهد كه يكي از دلايل مشكلات اين حوزه عدم دسترسي به پوشش مناسب و ارزان در سطح وسيع است و آنچه كه تحت عنوان مدل و لباس اسلامي هرچند از گاهي عرضه مي‌شود يا كاربردي نيست يا به علت بالا بودن قيمت براي همگان قابل استفاده نيست.
مولاوردي تصريح كرد:‌ ما به جاي اينكه اقدامات سلبي كنيم،‌ اقدامات ايجابي را در دستور كار خود قرار داده‌ايم تا جوانان را براي روي آوردن به پوشش مناسب اقناع كنيم.
وي با بيان اينكه معاونت امور زنان در قانون راهكارهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، وظايف محدودي دارد، گفت: 5 تا 6 بند اين قانون به وظايف معاونت امور زنان و خانواده مي‌پردازد و در مقايسه با دستگاه و نهاد‌هاي فرهنگي كه بودجه‌هاي زيادي دريافت مي‌كنند صحيح نيست كه از ما درباره گسترش فرهنگ عفاف و حجاب پرسيده شود و دستگاه‌هاي عريض و طويل بايد پاسخگوي اين موضوع باشد البته معاونت امور زنان و خانواده در حد قانون پيگيري‌هاي لازم را انجام داده و برنامه‌هاي متعددي را در دو سال اخير اجرا كرده است.
معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده درباره اقدامات اين معاونت براي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، اظهاركرد: براي ارايه الگو به نسل جوان،‌ شهيده‌ها را شناسايي كرديم و براي گراميداشت آنان برنامه‌هاي متعددي را اجرا مي‌كنيم مانند شهيده محبوبه دانش و يا دو شهيده‌اي كه جزو شهداي 45 روزه مقاومت خرمشهر بودند. زندگينامه شهيده‌ها منتشر و سرديس برخي از آنان در بعضي ميادين براي نخستين بار نصب شده است.
مولاوردي گفت: تا حد امكان قوانين موجود در حوزه عفاف و حجاب را آسيب‌شناسي، نظرات خود را منعكس و براي به روز كردن و اصلاح قوانين و مقررات مربوط به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، اعلام آمادگي كرده‌ايم.
**نگاه غرب نسبت به زنان
حضرت آيت الله خامنه اي يك نمونه از نگاه هاي غرب نسبت به زن و مقايسه آن با دين اسلام را مطرح كردند و در اين باره مي فرمايند:" در همين كشور‌هاي غربي، تا چند سال قبل از اين، زناني كه در مراكز آموزش عالي تحصيل مي‏ كردند، حق نداشتند مدرك كتبي تحصيلات عالي خودشان را بگيرند!

در همين اواخر، در بعضي از كشور‌هاي غربي – از جمله در انگلستان – يكي از مجلاتّ يكي از كشور‌هاي غربي – كه نمي‏ خواهم از آن كشور و از آن مجلّه اسم بياورم – پيرزني را معرفي كرده بود كه در سال ۱۹۱۷ – يعني تقريباً هفتاد سال قبل – در حدّ دكترا تحصيلات عاليه كرده است؛ ليكن به او مدرك تحصيل نداده ‏اند! بعد سؤال مي‏ كند، چرا مدرك تحصيل نداده ‏اند؟ مي‏ گويد كه چون تا سال ۱۹۴۷ در انگلستان، به زناني كه تحصيل مي‏ كردند، مدرك تحصيلي نمي‏ دادند و مي ‏گفتند كه زن نبايد مدرك تحصيلي بگيرد! اين‌ها امروز آمده ‏اند و در مقابل جمهوري اسلامي، مدّعي حقوق زن شده ‏اند! در همان سالهايي كه چنين حقارتهايي در فرهنگ غربي مشاهد مي ‏شد، در ايران اسلامي، "بانوي اصفهاني" اجازه اجتهاد از مجتهدان درجه اوّلِ آن روز اسلام داشت و در اصفهان، حوزه تدريس فلسفه و فقهش داير بود! اسلام، اين است."
در پايان مي توان بيان كرد كه رعايت حجاب تنها مختص خانم ها نيست و آقايان نيز موظف هستند براي رعايت پوشش تلاش كنند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد