وب سايت ديجياتو - پيام اديب: به عنوان يك كارآفرين روحيه ي مبارزه طلبي و تلاش براي پيروزي احتمالاً در خون شماست. چارچوب ذهني مذكور شما را از باقي كارآفرينان جدا مي كند و براي موفقيتتان ضروري است. اما اين دانه، بدون نگهداري رشد نمي كند و به بار نمي نشيند.
كارآفرينان بزرگ به خوبي مي دانند در منزل، محل كار، داخل اتومبيل يا باشگاه، هر جا كه باشند، بايد اين روحيه ي «مبارزه طلبي» را هر روز در خود پرورش دهند. خيلي از آنها تمام كسب و كارشان را حول همين روحيه بنا كرده اند. بنابراين به عنوان مؤسس يك كسب و كار، توصيه هايي وجود دارد كه مي توانند به شما در پرورش اين روحيه ي مبارزه طلبي و چارچوب ذهني پيروزي طلب در طول روز كمك كنند. برخي از اين توصيه ها را مي توانيد در ادامه از نظر بگذرانيد و در زندگي روزمره ي خود به كار بگيريد.
۱- الهام بگيريد
شما بايد بخوانيد، تماشا كنيد و گوش دهيد تا بتوانيد از تمام دنياي اطراف خود الهام بگيريد. جوزي ويلينگتون از دانشگاه ليورپول با تخصصي كه در مورد اثرات مطالعه دارد در اين باره مي گويد: «مطالعه مي تواند مدل هاي تجربي غني تر، گسترده تر و پيچيده تري در اختيار شما قرار دهد. اين به افراد اجازه مي دهد با ديدگاهي تازه و با دركي نو به زندگي خود بنگرند».
۲- ورزش كنيد
ورزش كردن و حفظ تناسب اندام به آمادگي جسماني و ذهني شما كمك مي كند. اين كار باعث مي شود ظاهر بهتري پيدا كنيد، قدرت بيشتري در خود حس كنيد و اعتماد به نفس بيشتري داشته باشيد. ورزش كردن پيش از يك مذاكره ي كاري به حفظ روحيه ي برتري طلبي شما در برابر حريف كاري تان نيز كمك شاياني خواهد كرد. داشتن حد اقل نيم ساعت ورزش روزانه اهميت فراواني دارد؛ چه در باشگاه ورزشي، چه در منزل يا پاركي كه در نزديكي شما قرار دارد.
جان اشتايمل در مورد اولويتي كه به عنوان يك كارآفرين براي ورزش قائل است مي گويد: «من ورزش را در برنامه ي روزانه ي خودم گنجانده ام و آن را به تمام فعاليت هاي كاري ام ارجحيت داده ام. البته در اين كار اندكي انعطاف پذيري هم به خرج مي دهم اما اگر مثلاً بين دويدن و يك جلسه ي كاري با يكي از مشتريان تداخلي پيش بيايد، معمولاً ترجيح مي دهم اول برنامه ي جلسه ي كاري ام را عوض كنم تا ورزش».
او اينگونه ادامه مي دهد: «من به اين دليل اين كار را مي كنم كه هم خودم و هم كسب و كارم مي توانيم از عهده ي تبعات عوض كردن ساعت يا تاريخ جلسه اي مثل اين بر بياييم؛ حتي اگر به قيمت از دست رفتن آن مشتري تمام شود. اما به محض اينكه ورزش را به تعويق بيندازيد، كم كم اشتياق لازم براي انجام آن را از دست مي دهيد و با تكرار اين حالت احتمال دارد ورزش را براي هميشه كنار بگذاريد».
۳- به استقبال چالش ها برويد
كارول دوك، روانشناس رشد، در كتاب جديد خود با عنوان «چارچوب ذهني: روانشناسي جديد موفقيت» نحوه ي واكنش كودكان به چالش ها را توصيف مي كند. او در آزمايشات خود مجموعه اي از پازل هاي چالش برانگيز را در اختيار كودكان مورد آزمايش قرار مي دهد، به نحوي كه هر چالش نسبت به چالش قبلي خود سخت تر باشد. او در مورد واكنش هاي جالب توجه اين بچه ها مي گويد: «يكي از آنها، از روي صندلي اش بلند شد، دست هايش را به هم ماليد، با دهانش نوچ نوچ كرد و فرياد زد: من عاشق اين چالش ها هستم!»
اين همان روحيه اي است كه كارآفرينان به آن احتياج خواهند داشت. ميل به غلبه بر چالش ها چيزي است كه تمام كارآفرينان بزرگ آن را در وجود خود زنده نگه مي دارند. اين كار به آنان فرصت مي دهد مهارت ها و خلاقيتشان را به رخ ديگران بكشند.
۴- «چارچوب ذهني رشد» را در خود پرورش دهيد
دوك همچنين متوجه شد چارچوب هاي ذهني افراد يا «قابل رشد» هستند يا «ثابت». افرادي كه چارچوب ذهني ثابت دارند بر اين باورند كه استعداد ها و ويژگي هاي شخصيتي شان اساساً غير قابل تغيير است. در عوض آنهايي كه چارچوب ذهني قابل رشد دارند معتقدند مي توان با تلاش اين استعداد ها را تقويت كرد و يا پرورش داد. هميشه به دنبال چارچوب ذهني قابل رشد باشيد. اين چارچوب ذهني به شما كمك مي كند چالش ها را به عنوان فرصت ببينيد، از انتقاد ها انرژي بگيريد و موفقيت هاي ديگران را منبع الهام خود قرار دهيد.
۵- موفقيت هاي خود را جشن بگيريد و به حركت خود ادامه دهيد
شما مي توانيد حتي خارج از ساعات كاري نيز چارچوب ذهني خود را استوار نگه داريد. كليد اين كار اين است كه بابت هر موفقيتي كه در طول روز كسب كرده ايد، هرچند كوچك، شادي كنيد. حتي اگر موفقيت كوچكي كسب كرده ايد بابتش شكرگزار باشيد.
پژوهش هاي انجام شده اين موضوع را تصديق مي كنند كه پاداش، در تجديد قوا و آمادگي دوباره براي شروعي قدرتمندتر، نقشي حياتي ايفا مي كند. موفقيت هاي خود را به هر نحوي كه خودتان مي پسنديد جشن بگيريد. اين كار مي تواند شكل هاي مختلفي داشته باشد؛ از سينما رفتن در كنار همسر و فرزندان گرفته تا دراز كشيدن روي تخت و استراحت كردن.
سپس تمام لحظات ناخوشايند روزتان را به حال خود رها كنيد و بگذاريد فراموش شوند. اجازه ندهيد چند اتفاق ناخوشايند كل روزتان را خراب كند. تمركز خود را روي زمان حال قرار دهيد. از اتفاقات گذشته عبور كنيد و به آينده چشم داشته باشيد. به ياد داشته باشيد تنها چارچوب ذهني شماست كه مشخص مي كند تا چه حد مي توانيد از بقيه جلو يا عقب بيفتيد. وقتي رقابتي كه در آن قرار داريد خسته كننده مي شود يا حالت روزمره پيدا مي كند، اين چارچوب ذهني تان است كه مي تواند شما را در حركت نگه دارد و باعث شود بيشتر تلاش كنيد.