18 ماده غذايي اعتياد آور

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

18 ماده غذايي اعتياد آور

۲۶۹ بازديد

18ماده غذايي اعتياد آور

اعتياد به شكلات در حالي كه همه ما در مورد خطرات ناشي از الكل، مواد مخدر و سيگار اطلاع داريم آيا مي دانيد كه شما مي توانيد به مواد غذايي مورد علاقه خود نيز معتاد شويد؟
وب سايت رژيم سلامتي: اعتياد به شكلات در حالي كه همه ما در مورد خطرات ناشي از الكل، مواد مخدر و سيگار اطلاع داريم آيا مي دانيد كه شما مي توانيد به مواد غذايي مورد علاقه خود نيز معتاد شويد؟ تا 20٪ از مردم ممكن است از اعتياد به مواد غذايي و يا رفتار غذا خوردن اعتياد آور رنج ببرند. اعتياد به مواد غذايي شامل مواد غذايي كه فرد به آن معتاد مي شود مانند داروهايي كه معتادان به آن اعتياد پيدا مي كنند.

افرادي كه اعتياد به مواد غذايي دارند قادر به كنترل مصرف خود نسبت به مواد غذايي خاص نيستند. با اين حال، مردم نمي تواند به هيچ ماده غذايي معتاد نباشند برخي از مواد غذايي هستند كه احتمال بيشتري براي بروز علائم اعتياد دارند.

18 مواد غذايي اعتياد آور ( 17 مواد غذايي با حداقل اعتياد آوري )

غذاهايي كه مي تواند علت اعتياد به غذا خوردن باشند

محققان در دانشگاه ميشيگان علت اعتياد به غذا خوردن در 518 نفر را مطالعه كردند.

آنها مقياس اعتياد غذايي (YFAS) را  به عنوان يك مرجع استفاده كردند اين ابزار بيشتر براي ارزيابي اعتياد به مواد غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد.

تمام شركت كنندگان يك ليست از 35 مواد غذايي، هر دو فراوري شده و فرآوري نشده را استفاده كردند.

تجربه مشكلات آنها با هر يك از 35 مواد غذايي، در مقياس از 1  (اصلا اعتياد آور) تا 7 ( بسيار اعتياد آور ) امتياز دهي شد.

در اين مطالعه، 7 - 10 درصد از شركت كنندگان با اعتياد تمام عيار به مواد غذايي تشخيص داده شدند.

92 درصد از شركت كنندگان رفتار اعتيادي به برخي از مواد غذايي داشتند آنها بارها و بارها هم ميل به ترك خوردن آنها را كردند اما قادر به ترك نبودند.

در زير، نتايج اين تحقيق در حداقل ترين و اعتياد آورترين غذاها آورده شده است.

18 ماده غذايي با بيشترين اعتياد آوري

18 مواد غذايي اعتياد آور ( 17 مواد غذايي با حداقل اعتياد آوري )

جاي تعجب نيست، كه بسياري از مواد غذايي اعتياد آور، امتياز غذاهاي فرآوري شده است اين غذاها معمولاً در قند، چربي و يا هر دو بالا هستند.

شماره هاي زير ميانگين نمره داده شده در مطالعه ذكر شده در بالا براي هر غذا، در مقياس 1 ( اعتياد آور نيست ) تا 7 ( بسيار اعتياد آور ) آورده شده است.

پيتزا (4.01)

شكلات (3.73)

چيپس (3.73)

كوكي ها (3.71)

بستني (3.68)

سيب زميني سرخ شده (3.60)

چيز برگر (3.51)

نوشابه ( نه نوع رژيمي) (3.29)

كيك  (3.26)

پنير (3.22)

بيكن (3.03)

مرغ سرخ شده (2.97)

Rolls (ساده) (2.73)

پاپ كورن (با كره) (2.64)

غلات صبحانه (2.59)

آب نبات چسبنده (2.57)

استيك (2.54)

كلوچه (2.50)



17 مواد غذايي با حداقل اعتياد آوري

18 مواد غذايي اعتياد آور ( 17 مواد غذايي با حداقل اعتياد آوري )

مواد غذايي با حداقل اعتياد آور عمدتاً غذاهاي كامل فرآوري نشده بود.

خيار (1.53)

هويج (1.60)

لوبيا (بدون سس) (1.63)

سيب (1.66)

برنج قهوه اي (1.74)

كلم بروكلي (1.74)

موز (1.77)

ماهي قزل آلا (1.84)

ذرت (بدون كره يا نمك) (1.87)

توت فرنگي (1.88)

Granola bar نوار گرانولا (1.93)

آب (1.94)

كراكر ساده (2.07)

چوب شور (2.13)

سينه مرغ (2.16)

تخم مرغ (2.18)

آجيل (2.47)



چه چيزي باعث اعتياد آوري مواد غذايي مي شود؟

18 مواد غذايي اعتياد آور ( 17 مواد غذايي با حداقل اعتياد آوري )

رفتار غذا خوردن اعتيادي در بسياري شامل بيش از يك فقدان اراده است دلايل بيوشيميايي وجود دارد كه چرا برخي از مردم كنترل خود را بر مصرف آنها از دست مي دهند.

اين بارها و بارها به غذاهاي فرآوري شده، به ويژه آنهايي كه قند و يا چربي بالايي دارد مرتبط مي شود.

غذاهاي فرآوري شده معمولاً طعم فوق العاده خوب دارند.

آنها همچنين حاوي مقادير بالايي از كالري و موجب عدم تعادل عمده در قند خون مي شود اين عوامل شناخته شده مي تواند هوس هاي غذايي ايجاد كنند.

با اين حال، بزرگترين عامل رفتار غذا خوردن اعتياد آور، مغز شما است.

مغز داراي يك مركز پاداش، كه شروع به ترشح دوپامين و ديگر مواد شيميايي كرده و به ما زماني كه مي خوريم احساس خوبي دست مي دهد.

پاداش اين مركز است كه چرا بسياري ازغذا خوردن "لذت" مي برند اين ما را مطمئن مي سازد كه به اندازه كافي غذا بخوريم تا انرژي و مواد مغذي مورد نياز را به دست آوريم.

با خوردن تنقلات پردازش شده مقدار عظيمي از مواد شيميايي آزاد مي شود و به ما احساس خوب مي دهد در مقايسه با غذاهاي فرآوري نشده اين منجر به يك "پاداش" بسيار قوي تر در مغز مي شود.

پس از آن به دنبال پاداش هاي بيشتر مغز، ميل به مواد غذايي بيش از حد مي شود اين احتمالاً مي تواند به دور باطل، به نام رفتار غذا خوردن اعتياد آور و يا اعتياد به مواد غذايي منجر شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد