شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۰۹:۲۷ ۲۳۳ بازديد
هندوانه شيرين و رسيده با خواص خود مي تواند به تضمين سلامتي بدن كمك كند.
دكتر حسيني متخصص طب سنتي در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان گفت : هندوانه ميوهاي است كه مزاج سرد و تر دارد و رنگ آن در ويتامينش تأثيري ندارد، به همين دليل، مهم اين است كه هندوانه كاملاً رسيده و شيرين باشد. هندوانه از بدن در برابر بيماريهاي مختلفي مانند آسم، سكته قلبي و برخي سرطان ها مانند سرطان روده و سرطان پروستات محافظت ميكند
وي افزود: هندوانه ميوهاي است داراي ميزان بالايي از سديم و پتاسيم و منبع بسيار خوبي از ويتامين C و ويتامين A است و نسبت به ساير ميوهها و سبزيها، مقدار بيشتري بتاكاروتن دارد، به همين دليل از بدن در برابر بيماريهاي مختلفي مانند آسم و برخي سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت ميكند.
دكترحسيني بيان كرد: هندوانه داراي آنتي اكسيداني به نام ليكوپن است كه راديكالهاي آزاد و مضر را از بين ميبرد، به همين دليل از وقوع سكته قلبي جلوگيري ميكند و به كاهش خطر سرطان پروستات هم كمك ميكند.همچنين هندوانه باعث رقيق شدن خون مي شود و مصرف آن، براي افرادي كه خون غليظ دارند، مناسب است و از آنجايي كه براي تعديل مزاج مناسب است افرادي كه صفرا در معده و كبدشان زياد توليد ميشود، بهتر است بيشتر از اين ميوه مصرف كنند.
اين متخصص طب سنتي بهترين زمان خوردن هندوانه را بين دو وعده غذايي دانست و گفت: مصرف هندوانه بلافاصله بعد از خوردن غذا باعث اختلال هضم ميشود و در حالت ناشتا مخصوصاً در هواي گرم يا در هنگام تشنگي، مضر است. مصرف هندوانه براي افرادي كه داراي بدني لاغر، خشك و گرم هستند چون جلوي ضعف آنها را مي گيرد، مناسب است.
وي در پايان خاطر نشان كرد: گفتني است خوردن هندوانه براي افراد سرد مزاج يا كساني كه معده سرد دارند، مضر بوده و در طولاني مدت باعث ضعيف شدن عملكرد هضم و درد مفاصل مي شود بنابراين اين افراد به همراه هندوانه، عسل و قند مصرف كنند. همچنين علائم مشكل طحال بعد از خوردن هندوانه، احساس درد يا نفخ در محل چپ شكم و ايجاد تيرگي در رنگ بدن يا سفيدي چشمان است.