شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۰۹:۲۵ ۳۷۱ بازديد
تكنولوژي برتر نظامي كه به زودي رونمايي ميشوند+ تصاوير
اكثر تكنولوژي هاي برتري كه در جريان زندگي امروز ما قرار دارند با اهداف نظامي طراحي و توليد شده اند و حالا 15 تكنولوژي آينده را معرفي مي كنيم.
به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضاي مجازي باشگاه خبرنگاران جوان؛ بودجه هاي كلاني كه به مراكز تحقيقاتي نظامي اختصاص مي دهند بستر مناسبي براي رشد تكتولوژي هاي روز دنيا فراهم مي آورد.
يكي از مراكز تأثير گذار در امر طراحي و ساخت پيشرفته ترين ادوات دفاعي و نظامي سازمان پروژه هاي تحقيقاتي پيشرفته دفاعي يا «دارپا» در آمريكا است، اين مركز نقش گسترده اي در پيشرفت هاي نظامي و اختراع جنگ افزارها در جهان داشته و در نظامي تر شدن دنيا سهم قابل توجهي دارد، اگرچه بسياري از اختراعات اين سازمان در حوزه هاي غير نظامي نيز بكار گرفته مي شود.
دارپا در بسياري از تجهيزات مهم مانند GPS ٬ اينترنت و ساخت هواپيماي رادارگريز دست داشته و همواره در حال توسعه و تكميل اين تكنولوژي ها و سيستم هاي نظامي يا اطلاعاتي و جاسوسي خود است كه باعث مي شود تأثير گسترده اي در خارج از ميدان نبرد داشته باشد. در اين گزارش به برخي از پروژه هاي مهم و فعال دارپا نگاهي انداخته و برخي از حيرت آورترين سيستم هاي آنها را كه در حال كار روي آن هستند مورد بررسي قرار داده ايم.
گلوله هايي كه حين پرواز مي توانند تغيير مسير دهند
مهمات فشرده با دقت بالا (اِگزكتو) نخستين گلوله هاي نظامي هستند كه خودشان قابليت هدايت خود را دارند. گلوله هاي اِگزكتو مي توانند حين پرواز براي دقيق تر كردن مسير حركت خود٬ جهت خود را نسبت به هدف يا هر عامل ديگري كه ممكن است باعث انحراف آنها از مسير اصلي شود تغيير داده و دوباره آن را تنظيم كنند. نوك اين گلوله ها داراي يك سنسور چشمي است كه مي تواند ليزرهاي مورد نظر را شناسايي كند. تيغه هاي ريز روي گلوله مي تواند گلوله را نسبت به ليزر هدايت كند. به تازگي پنتاگون توانسته با موفقيت طي آزمايشي از اين گلوله ها بهره برداري كند.
ليزرهايي با انرژي بالا
برنامه سيستم دفاعي ليزرهايي با انرژي سيال بالا (هِلادز) در واقع برنامه بلندپروازانه دارپا است كه با هدف خنثي سازي تهديدات مربوط به موشك هاي «هوا به سطح» ساخته شده كه هواپيماها ممكن است با آن روبرو شوند. به طور كلي موشك هاي هوا به سطح٬ سريع تر از هواپيماهايي هستند كه آنها را هدف قرار مي دهند و اين مسئله كار را براي هواپيمايي كه مي خواهد از دست آنها فرار كند٬ دشوار مي سازد. برنامه هِلادز تلاش دارد تا از ليزرهايي براي از كار انداختن موشك هاي مهاجم استفاده كند.
همچنين دارپا در حال برنامه ريزي براي افزايش ميزان مقاومت ليزر هِلادز است تا بتواند آن را به سلاحي با قابليت تخريب اهداف زميني دشمن نيز تبديل كند.
كاميون هاي پرنده
برنامه آرِس٬ در واقع پيشرفتي در ارتباط با برنامه مبدل دارپا است كه تلاش دارد يك ماشين پرنده واقعي درست كند. آرِس يك وسيله دوگانه خواهد بود كه مي تواند هم روي زمين رانندگي كرده و هم با سرعت بالا به شكل عمودي از زمين بلند شود و دوباره روي زمين بنشيند. فن هاي مايل شونده دوگانه آن به ماشين اين امكان را مي دهد تا پرواز كرده و فرود بيايد. اين ماشين مي تواند خود را براي پرواز با سرعت بالا هم تنظيم كند. دارپا اميدوار است كه آرِس بتواند نسبت به دستگاه هاي اختلال انفجاري متناوب مقاومت داشته باشد.اين ماشين مي تواند از تهديدهاي بيگانه مانند موشك هاي هوا به هوا نيز بگريزد.
حيوانات روباتي
سيستم پشتيباني چهارپايي توسط دارپا معرفي شد و شركت بوستون دايناميك آن را تكميل كرد. اين دستگاه٬ يك روبات متحرك و شبه خودكار و چهار پا به نام آلفا داگ است كه مي تواند در قالب يك حيوان باري در ميدان نبرد عمل كند.
اين دستگاه يعني مي تواند حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد به جاهايي كه نيروهاي پياده نظام قادر به رفتن هستند وارد شود. اين نمونه مي تواند صدها كيلو اسباب و ابزار و ساز و برگ سربازان را حمل كرده و با اين كار بار آنها را سبك كند.
دوربين هاي خودمحاسبه گر تفنگ
برنامه وان شات مربوط به سازمان دارپا هدفش ارتقاء دقت تيراندازهاي نظامي از طريق سيستم محاسبه هدف گيري كوچكي روي تفنگ آنهاست كه مي تواند هم روي لوله تفنگ و يا روي تنظيم گر آن قرار بگيرد.
سيستم وان شات به منظور محاسبه چيزهاي متغيري مانند شرايط بادهاي مخالف٬ ميزان تأثير حداكثر اين اسلحه و تنظيم آن با استفاده از يك كامپيوتر داخلي لينوكسي طراحي شده است. اين سيستم مي تواند هدف مورد نظر را به خوبي در تيررس تيرانداز ماهر قرار دهد. اين سلاح اولين بار در مارس سال ۲۰۱۳ آزمايش شد.
سيستمي براي استقرار پشتيباني فوري نزديك هوايي
تاكتيك پشتيباني نزديك هوايي كه در آن به سربازان دستور داده مي شود تا از طريق حملات هوايي بتوانند در جريان درگيري هاي زميني وارد شده و از فرصت استفاده كنند از زمان آغاز در جنگ جهاني اول تاكنون به طور نسبي بدون تغيير مانده است. در پشتيباني نزديك هوايي عادي، خلبان ها و نيروهاي زميني در يك لحظه از طريق نقشه مشترك بر يك هدف متمركز مي شوند. برنامه پايدار پشتيباني نزديك هوايي دارپا يا پيكاس با هدف تعريف مجدد و اساسي اين مفهوم طراحي شده است.
پيكاس مي تواند نيروهاي زميني را قادر سازد تا بتوانند اطلاعات دقيق مكاني و تسليحاتي مشتركي با نيروي مسلح هوايي داشته باشند. اين مسئله هواپيما را قادر مي سازد تا بتواند به طور همزمان بر چند هدف تمركز كند. پيكاس همچنين براي كاهش چشمگير زمان بين حمله هوايي و ورود هواپيما در ميدان نبرد طراحي شده است.
تجهيزاتي كه به سربازان اين امكان را مي دهد تا از ديوارها بالا بروند
سربازان جنگي در هر شرايط كه فكرش را بكنيد كار خود را انجام مي دهند و مي جنگند٬ از جمله شرايطي كه پر از موانع فيزيكي است كه در آن از طناب٬ نردبان يا ساير ابزارهاي سنگين براي بالا رفتن استفاده مي كنند. براي غلبه بر اين چالش ها٬ دارپا سيستمي به نام زِدمن را طراحي كرده است.
هدف زِدمن تكرار نتايج مشابه با قابليت صعود طبيعي به مانند عنكبوت ها و مارمولك ها است. در آزمايشي كه در سال ۲۰۱۲ انجام دادند توانستند يك ورقه ۱۶ اينچ مربعي را با موفقيت به يك ديوار شيشه اي بچسبانند كه مي توانست وزني حدود ۳۰۰ كيلوگرم را تحمل كند.
تكنولوژي اي كه باعث از بين رفتن تفاوت هاي زباني مي شود
برنامه ترجمه گسترده زباني عملياتي يا بولت براي شناسايي روش ها و راه هايي جهت ترجمه و تحليل زباني هم به شكل آنلاين و هم ارتباطات فردي طراحي شده است.
مرحله اوليه اين برنامه با هدف كمك به سربازان و مأموران در ترجمه فعال انگليسي به زبان بومي شنونده و برعكس طراحي شد. دارپا توانسته برنامه گسترده بولت را به ابزاري تبديل كند كه قادر است به هر كس اين امكان را بدهد بدون دانستن زبان طرف مقابل٬ با او ارتباط برقرار كند.
هواپيماي بدون سرنشيني كه مي تواند تا سال ها در پرواز باشد
دارپا ۸۹ ميليون دلار بودجه براي توليد بوئينگي اختصاص داده تا بتواند هواپيماي بدون سرنشين عقاب خورشيدي را كامل كند.
اين هواپيما بخشي از پروژه دارپا با نام والچر است كه با اين هدف طراحي شده تا بتواند حداقل به مدت پنج روز با استفاده از انرژي خورشيدي در هوا بماند. اين هواپيماي بي سرنشين بال هايي حدود ۱۲۰ متر داشته كه به اندازه يك ساختمان چهل طبقه است و مي تواند در ارتفاع استراتوسفري پرواز كند. اين هواپيما قابليت هاي جاسوسي٬ ارتباطي٬ نظارت٬ شناسايي و مراقبت را دارد.
سيستمي كه به سربازان اطلاعات بصري بيشتري مي دهد
تصويربرداري مركزي همراه با دوربين هاي كامپيوتري (سنيك) در سال ۲۰۱۱ آغاز شد اما همچنان در مراحل اوليه تكميل شدن قرار دارد. اين برنامه٬ با در نظر داشتن يك سيستم نهايي متشكل از سنسورهاي بصري طراحي شده كه هم به سربازان و هم هواپيماهاي بدون سرنشين قابليت تلفيق اطلاعات را مي دهد تا به موجب آن آگاهي بيشتري نسبت به ميدان نبرد داشته باشند. اين برنامه با استفاده از سيستم هندزفري٬ اطلاعات لحظه اي در اختيار سربازان قرار مي دهد كه به مأموريتشان مربوط است.
كشتي هوايي استراتوسفري
ساختار سنسور تلفيقي يا آي اس يك پروژه تلفيقي دارپا با نيروي هوايي و با ابعادي بي نظير است. هدف اين برنامه٬ ساخت يك كشتي هوايي خودكار و بدون سرنشين است كه مي تواند در ارتفاعات بالا پرواز كرده و حوزه بسيار گسترده اي را تحت مراقبت و رديابي پوشش داده و قابليت عمليات زميني و هوايي براي يك دوره ده ساله را دارد. اين كشتي تماما با انرژي خورشيدي كار خواهد كرد.
كلاهك هاي دريايي پنهان در كف اقيانوس
يكي از مشكلات مهمي كه نيروي دريايي آمريكا با آن روبروست پشتيباني مجدد در نواحي دورافتاده و عميق در اقيانوس است. برنامه كلاهك هاي دريايي فرورونده صعودي يا يو اف پي با هدف استقرار تجهيزات پشتيباني در سرتاسر كف اقيانوس طراحي شده است. اين تجهيزات پشتيباني در قالب كپسول هايي هستند كه مي تواند براي سال ها تحت فشار شديد كف اقيانوس در آنجا مستقر باشند. زماني كه به آنها احتياج شد٬ يك قايق نجات مي تواند سيگنال هايي به اين تجهيزات بفرستد و اين باعث مي شود تا به سطح آب آمده و خود را به كشتي برسانند.
هليكوپترهايي كه كاركردي مثل هواپيماها دارند
ايكس پلين توانسته مرزهاي هواپيماهايي را كه تلفيق يكدستِ بال و بدنه هستند درنورديده و چيزي فراتر از تصور را محقق سازد. ايكس پلين پروژه اي است مربوط به سازمان دارپا كه مدل جديدي از هواپيماها است كه سرعتي معادل ۵۰۰ تا ۷۰۰ كيلومتر در ساعت داشته و مي تواند حداقل ۲۲۰۰ كيلوگرم تجهيزات را حمل كند و قادر است به طور كارآمدي در هوا مانور دهد. ايكس پلين براي سه مرحله تكميلي از اكتبر ۲۰۱۳ تا فوريه ۲۰۱۸ برنامه ريزي شده است.
ماهواره هايي كه مي توانند تصويربرداري فوري را محقق سازند
دارپا از پرسنل ارتش مي خواهد با مخابره پيام به ماهواره ها٬ تصاوير به روز و لحظه اي براي برنامه ريزي تاكتيكي پيش از عمليات در دست داشته باشند.
برنامه منو ببين به سربازان اين امكان را مي دهد تا بتوانند بلافاصله به تصاوير ماهواره اي به روز شده دسترسي داشته باشند. برنامه منو ببين متشكل از تعدادي ماهواره است كه به صورت هماهنگ و در باندي مشخص بر فراز زمين حركت مي كنند. اين سيستم ماهواره اي مي تواند تصاوير دقيقي را از هر منطقه و مكاني در باندي منظم و در يك فريم ۹۰ دقيقه اي در اختيار كاربر بگذارد و با اين كار اطلاعات ارزشمندي را براي نظاميان فراهم آورد. سيستم هاي ماهواره اي مي توانند ۶۰ تا ۹۰ روز بي آنكه هيچ مواد زائد فضايي از خود به جا بگذارند٬ پرواز كنند.
سلاح ليزري دقيق سبك وزن
يكي از مهمترين مشكلات نظامي ها براي حمله به برخي اهداف، تلفات غيرنظامي در شهرهاست. دارپا در تلاش است تا خطر درگيري و نبرد را در فضاي شهري كاهش دهد٬ يعني جائي كه سلاح هاي عادي با دقت كمتر مي توانند منجر به آسيب هاي ناخواسته شوند. برنامه اكس كاليبر در سازمان دارپا هدفش اين است كه از طريق سلاح ليزري سبك وزن خود٬ بتواند اين ترس ها را كاهش دهد. در نهايت دارپا اميدوار است كه در اين برنامه بتواند ليزري ۱۰۰ كيلوواتي توليد كند كه مي توان از آن در حملات دقيق زميني و هوايي استفاده كرد.