شنبه ۲۱ آذر ۹۴ | ۰۹:۲۳ ۲۵۳ بازديد
استفاده از سماق به خصوص با كباب ، سيستمم ايمني و دستگاه گوارش بدن را تقويت مي كند.
دكتر حاجي سيد جوادي كارشناس مواد عذايي در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سُماق درختچه اي است كوهستاني كه ميوههاي خوشهاي دارد. رنگ ميوه ي آن قرمز و قهوه اي است و طعم آن گس است، ولي پس از رسيدن ترش ميشود. ميوه ي سماق پس از كوبيدن به عنوان چاشني، همراه با غذاهايي مانند كباب استفاده ميشود.
به گفته وي اين ماده خوراكي داراي اثرات ضد ميكروبي است و همچنين اين ماده به عنوان تقويت كننده سيستم ايمني بدن عمل مي كند.علاوه بر اين در متون پزشكي قديم از سماق به عنوان كاهش دهنده اسيد اوريك ياد شده است، به همين دليل از قديم سماق را به همراه كباب استفاده مي كردند كه بدن فرد بتواند اسيد اوريك حاصل از هضم كباب را تا حدي كاهش دهد.
وي اظهار داشت: استفاده از سماق موجب تقويت دستگاه گوارش و كبد مي شود و از سوء هاضمه، تورم معده و التهاب در دستگاه گوارش جلوگيري مي كند. سماق داراي خاصيت سم زدايي و ضدالتهاب براي كبد است، در موارد تهوع، استفراغ و اسهال به خصوص اسهال خوني استفاده از سماق بسيار موثر است .
حاج سيد جوادي اظهار داشت: خوردن مرتب سماق براي مبتلايان به ديابت و همچنين براي برطرف كردن بي اشتهايي، تب، روماتيسم و نقرس مفيد است . نتايج تحقيقات نشان مي دهد كه سماق از طريق آنزيم آلفا آميلاز ، قند خون را كاهش مي دهد( آنزيم آلفا آميلاز قندهاي سنگين را تبديل به قندهاي ساده مي كند.) از اين رو سماق همچنين كاهش دهنده قند خون است
حاج سيد جوادي خاطرنشان كرد : سماق اثر ضد ميكروبي قوي بر روي تعداد زيادي از ميكروارگانيسم هاي خطرناك و بيماري زا در بدن دارد و مي تواند مانند آنتي بيوتيك براي بدن عمل كند.