وب سايت پيمونه: حليم شير يا حليم گندم يك صبحانه ايراني بسيار لذيذ است. اين غذاي كامل و بسيار مقوي در بين ايرانيان بسيار پر طرفدار بوده و در نقاط مختلف تهيه و سرو مي گردد. عطر دارچين و روغن حيواني حتما صبح يك روز تعطيل شما را در كنار خانواده خواهد ساخت.

مواد لازم :
- گندم كوبيده 500 گرم
- گوشت گردن 500 گرم
- پياز1 عدد متوسط
- كره 150 گرم
- شير 1 ليتر
- كرفس1 ساقه
- نمك وفلفل به ميزان لازم
- دارچين به ميزان لازم
طرز تهيه :
1. گندم را از قبل به مدت 2-3 ساعت خيسانده سپس با مقدارزيادي آب بپزيد.
2. گوشت گردن يا سردست گوسفندي را به همرا ه پياز ومقدار كمي نمك و فلفل وساقه كرفس و هويج وآب كاملاً ميپزيم. تا كامل له شود.
3. گوشت پخته شده را با گوشت كوب كوبيده تا ريش ريش شود (يا ميتوانيد روي يك سيني با كف دست آن را له كنيد) ودر حين كوبيدن از اب صاف شده گوشت اضافه ميكنيم تا رنگ گوشت سفيد شود.
4. شير را روي حرارت قرار داده تا گرم شود. گندم ها را پس از پخت كامل از چرخ گوشت رد كرده يا با گوجه صاف كن صاف كنيد . هر مرحله كه سفت شد كمي شير گرم روي آن بريزيد تا راحت تر اين كار انجام شود.
5. گوشت كوبيده شده را همراه با عصاره گندم و بقيه يك ليتر شير گرم شده مخلوط نماييد. اگر تركيب شما سفت بود مي توانيد ميزان شير را اضافه كنيد و از كمي آب گوشت نيز استفاده نماييد.
6. حليم را روي حرارت ملايم قرار داده تا مواد خوب مخلوط شده و جا بيفتد.
7. پس از جا افتادن كامل حليم آن را در ظرف مناسب يرو كرده و روي آن را با كمي كره آب شده يا روغن حيواني و دارچين تزيين نماييد.