تبلت چه بلايي سر كودكان ميآورد؟
- مجموعه: بچه هاي سالم
كودكاني كه بيش از حد از تبلت استفاده مي كنند از دنياي واقعي دور مي شوند
دليل سكوت كودكان هيچ يك از اين مسائل نيست. آنها به اقتضاي شرايط سنيشان بايد كمي سر و صدا و تحرك داشته باشند. اما واقعا چرا ساكت يكجا نشستهاند؟ وسايل الكترونيكي از جمله گوشي و تبلت كه امروزه ديگر دست هر بچهاي هست.
درست است كه اين وسايل ميتوانند در امر سرگرمي و آموزش به كار بيايند، اما بايد به جنبههاي ديگر آن نيز نگاه كرد. اگر والدين بيش از حد به كودكان خود اجازه كار كردن با گوشي و تبلت را بدهند، آنها از دنياي واقعي فاصله خواهند گرفت.
خيره شدن به صفحه نمايشگر
خود نمايشگر شايد مسئله اساسي نباشد. زيرا پيش از گوشي و تبلت، كودكان به تلويزيون عادت ميكنند. بنابراين نمايشگر گوشي و تبلت چيز عجيبي نيست. مشكل زمان استفاده از آن است. انجمن متخصصين اطفال آمريكا ميگويد كه كودكان پيش از دو سالگي نبايد از به هيچ نمايشگري نگاه كنند. اما تقريبا 90 درصد كودكان تا قبل از دو سالگي به طور منظم تلويزيون نگاه ميكنند. زمان مشاهده تلويزيون نيز به تدريج بيشتر ميشود.
براي ديدن تاثير اين رويه مخرب نيازي نيست جاي دوري برويد؛ كافي است نوجوانان امروزي را نگاه كنيد! نوجوانان امروزي نميتوانند روابط خوبي را در دنيايي واقعي به وجود آورند. آنها به جاي اينكه به صورت حضوري با دوستانشان حرف بزنند، در حال صحبت با گوشي شخصي خود هستند كه در اغلب موارد غيرضروري است.
آمار بالاي توليد
امروزه تقريبا در تمام خانهها ميتوان تلويزيون، گوشي، تبلت، لپتاپ و يا تركيبي از آنها را مشاهده كرد. بنابراين كودك به راحتي ميتواند بين گزينههاي فراوان موجود يكي را انتخاب كند، زيرا هر طرف كه سرش را ميچرخاند ميتواند يك وسيله الكترونيكي داراي نمايشگر را ببيند. كارخانههاي توليدكننده نيز كار را براي كودكان راحتتر كردهاند. آنها براي كسب سود بيشتر دستگاههاي متناسب با علاقهي كودكان را توليد كردهاند.
آموزش الكترونيكي و بازيها اصلا براي كودكان در سنين پايين مناسب نيست
چه بلايي سر كودكان ميآيد؟
بهتر است ديگر حاشيه نرويم. آموزش الكترونيكي و بازيها اصلا براي كودكان در سنين پايين مناسب نيست. در واقع ميتوان گفت كه كودكان هنگام كار با وسايل الكترونيكي هيچ چيزي نميآموزند. آنها در عوض با بازي كردن و خواندن و شنيدن مطالب، چيزهاي بيشتري ميآموزند. كودكان بايد در سنين پايين اجتماعي شوند و آنها اين كار را با تقليد از رفتار والدين خود انجام ميدهند. اما اگر قرار باشد كه مدام به گوشي و تبلت خيره شوند، ديگر زماني براي يادگيري باقي نميماند.
علاوه بر اين موارد به مهرههاي گردن، توانايي كلامي، شور و شوق اجتماعي، ميزان تمركز و روابط عاطفي كودكان آسيب وارد ميشود. اوتيسم نيز يكي ديگر از عواقب احتمالي استفاده بيش از حد وسايل الكترونيكي است. بنابراين، اگر دفعه بعد خواستيد براي ساكت كردن كودك، به او گوشي يا تبلت بدهيد حتما به عواقب آن فكر كنيد؛ شايد نياز باشد در تصميم خود تجديدنظر كنيد.
منبع:faradeed.ir