مكانهاي تفريحي ايران

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

مكانهاي تفريحي ايران

۳۳۱ بازديد

ييلاق پاييزي در ماسال



 وارد شهر ماسال كه مي شويد، بلوار بلندي پيش رو داريد كه تا انتهاي آن بايد برويد؛ آن هم در نقطه اي كه شنبه بازار ماسال در آن قرار دارد و از همين سمت است كه جاده ييلاقات ماسال آغاز مي شود. 

جاذبه هاي گردشگري ييلاق ماسال

ييلاق پاييزي در ماسال 


از هر كس بپرسيد، بايد 25 كيلومتر تا انتهاي جنگل پيش برويد كه در ارتفاع 2500 متري قرار دارد و آغاز ييلاقات دلچسب ماسال است. جالب اين است كه در همان ابتدا، خانه هاي چوبي كوچكي قرار دارند كه براي مسافران، حكم هتل را دارند. درواقع، بهترين محل براي ماندن را اجاره مي دهند و تجربه متفاوتي براي شما رقم مي زنند.

آخرين ييلاق ماسال، دهكده بسيار زيباي «اولسبلانگاه» است كه با وجود فاصله كمي از شهر ماسال، 1200 متر از سطح دريا ارتفاع دارد و تا اواخر مهرماه، بهترين زمان براي سفر و گشت و گذار به شمار مي رود. جاذبه هاي معماري سنتي، وجود جنگل هاي سرسبز هيركاني، با آبشارهاي ديدني و هواي پاكيزه و خنك، انگيزه هايي قوي براي تجربه در اين بهشت كوچك با هواي مه آلود پاييزي است. جنگل  هاي ييلاقات «اولسبلانگاه» در دامنه هايي است كه گاهي شيب بسيار زيادي دارند. در مسير جاده، يك ميدان بزرگ بيضي شكل در كنار مسجد جامع، نقطه شروع مسيرتان است. وارد جاده كه مي شويد، بعد از 15 كيلومتر، پيچ هاي تند و تيزي وجود دارد كه با احتياط كامل و در ساعات روز، پيش مي رويد تا به ييلاق اولسبلانگاه برسيد.

از ييلاق يا گيلوان
از همان ابتداي ورود به اين ييلاق، منظره بسيار زيباي خانه هاي چوبي در ميان جنگل مه آلود با درختاني مانند آلو جنگلي، فندق و راش، همه را مجذوب مي كند. پياده روي در ميان درختان و خانه ها و رفتن به بالاترين نقطه دهكده و تماشاي شهر ماسال از دوردست، همه و همه لذت بخش است، اما اگر با راهنمايي بلدهاي محلي، كوهپيمايي سبكي در مراتع «آلاله پشت» داشته باشيد، با يك تير دو نشان زده ايد؛ هم ورزش كرده ايد و هم محل شهادت ميرزا كوچك خان جنگلي را ديده ايد.

 

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

آخرين ييلاق ماسال، دهكده بسيار زيباي «اولسبلانگاه» است

 

ييلاق پاييزي در ماسال مه آلود
اگر هم كوهنورد حرفه اي هستيد، مي توانيد به قله زيباي «خنديله» صعود كنيد. استقبال بسيار زياد مسافران و تورها از اين دهكده ييلاقي، علاوه بر امكانات فراوان، چند مغازه هم خواهيد ديد و مشكلي از اين بابت نخواهيد داشت. حتي انتهاي اين ييلاق، به مسيري خواهيد خورد كه تا گردنه «گيلوان» پيش مي رود و نهايتا به مسير خاكي «ماسوله به خلخال» منتهي مي شود.

در خانه هاي چوبي كه محل اقامت تان است، مي توانيد تنقلات مختلف و شير و ماست محلي هم بخريد، اما براي خريد مواد غذايي يا خريدهاي اساسي، روي اين منطقه حساب باز نكنيد.

بر فراز «اسبه ريسه»
ماسال، سرزمين آبشارهاي بلند، ييلاقات شگفت انگيز در ميان جنگل هاي سبز و رودخانه هاي پرخروش در كنار غارهايي است كه هر كدام تابلوي زيباي طبيعت را به رخ مي كشند. ماسال در قديم «رودكنار» ناميده مي شد و محل تشكيل شنبه بازار كنوني بوده است. 

 
وجود رودخانه در ميانه شهرستان ماسال، زيبايي اين منطقه را دوچندان كرده است. رودهاي «خالكايي» ماسال و «رود مرغك» شاندرمن در كنار آن، رودخانه هاي مهم ماسال به شمار مي روند؛ در حالي كه رودخانه بسيار زيباي «خالكايي» از قله مرتفع و 3150 متري شاه معلم سرچشمه مي گيرد و پس از طي 40 كيلومتر، از داخل شهر ماسال عبور مي كند. اين رودخانه ها، از قابليت كاياك سواري هم برخوردارند و «پارك ساحلي» ماسال هم محل مناسبي براي اتراق گردشگران در كنار در كنار رودخانه «خالكايي» است.

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

وجود رودخانه ها و آبشار ها در ماسال، زيبايي اين منطقه را دوچندان كرده است


اگر به ماسال سفر كرديد، حتما از آبشارهاي آن هم ديدن كنيد؛ آبشارهايي از قبيل آبشار «ويوز» در مجاورت منطقه ييلاقي النزه در شاندرمن، آبشار «خون» با ارتفاع بيش از 15 متر، آبشار «تولي نساء» و آبشار «رامينه» و همچنين غارهايي همچون غار باستاني خنديله پشت، غار چسلي و غار كلچال كه تمام زيبايي هاي غارهاي گيلان را در خود جمع كرده اند. در عين حال، ديواره سنگي «اسبه ريسه» ماسال داراي يكي از صخره هاي بلند سنگ نوردي كشور است كه مي تواند مسابقات بزرگ ملي، منطقه اي و حتي جهاني در آن برگزار شود. اين ديواره سنگي، نه تنها فرصت سنگ نوردي را به حرفه اي هاي اين ورزش مي دهد، بلكه امكان كاياك سواري را هم در اختيار قايقران هايي قرار مي دهد كه دوست دارند در رودخانه خروشان پايين صخره هم ورزش كنند.

پرسه در امكان زيارتي   

 ماسال بقعه هاي زيارتي فراواني دارد كه بسيار ديدني است. بقعه آقا سيد مهرعلي و آقا سيد رضا علي، پسران امام موسي كاظم (ع) در روستاي زيبا و زيارتي شالماء در 12 كيلومتري شهر ماسال، بقعه «چسلي» وقاع در روستاي چسلي در فاصله 14 كيلومتري مركز شهر، بقعه «ميرباقر» در روستاي وردم، بقعه «سيد ابوجعفر» واقع در روستاي درخانه، بقعه ابوجعفر واقع در روستاي گيله سرا، بقعه سيد ابوالقاسم بن موسي بن جعفر «ع» واقع در روستاي سراكه، بقعه آقا سيدرضا واقع در روستاي دليجان شاندرمن، بقعه امامزاده شفيع شاندرمن واقع در 7 كيلومتري بازار جمع و بقعه آقا سيد ابراهيم واقع در روستاي قران، از جمله اماكن زيارتي ماسال هستند.

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

ماسال بقعه هاي زيارتي فراواني دارد كه بسيار ديدني است


در بازار محلي ماسال  

  بازار روز ماسال در انتهاي بلوار اصلي شهر قرار دارد كه محله اي كوچك، اما ديدني است. خاصيت بازار روز ماسال كه شنبه بازار آن معروف است، به ديگر بازارهاي روزانه محلي كه در مناطق مجاور برپا مي شود، اين است كه برخلاف اغلب بازارهاي محلي كه از اجناس چيني پر شده اند، مي توانيد جنس هاي اصل محلي و سنتي خريداري كنيد.

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

بازار روز ماسال در انتهاي بلوار اصلي شهر قرار دارد كه محله اي كوچك، اما ديدني است


چند نكته
به دليل اين كه در منطقه ييلاقي ماسال، نان به شكل معمول پخت نمي شود و در آن حوالي فروشگاهي هم وجود ندارد، بايد حتما از شهر ماسال نان بخريد و با خود ببريد.

در اين فصل سال هم حتما لباس گرم همراه داشته باشيد. چون اواسط آبان زمان بارش در اين ييلاقات است. هم چنين در صورت بارندگي و بارش برف، بهتر است زنجير چرخ با خود همراه ببريد. ارتفاعات منتهي به اولسبلانگاه، حتي در فصل گرم، اقيانوسي از مه مي شود. اما در فصل سرما بيشتر بايد مراقب بود. در عين حال، براي آن كه سالم به مقصد برسيد و از زيبايي هاي جاده لذت ببريد، بهتر است در جاده آرام برانيد. اگر با خودروي شخصي قصد سفر داريد، از سالم بودن برف پاك كن ها و ديگر وسايل مطمئن شويد. چراغ قوه را هم در اين سفر فراموش نكنيد.

زيبايي هاي «گسكر» را فراموش نكنيد
طبيعت گردي در شهري كه ديگر مدفون نيست!    

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

شهر تاريخي «گسكر» از باشكوه ترين آثار تاريخي به جاي مانده در استان گيلان است

 
يك سفر كوتاه پر از جنگل، كوه، غار و كلبه هاي روستايي! براي چنين سفري شايد هيچ مقصدي به اندازه سفر به گيلان و هيچ زماني به اندازه اين روزها مناسب نباشد؛ استاني كه اگر ديدني ترين طبيعت بكر ايران نباشد، بدون شك يكي از ديدني ترين جاذبه هاي طبيعي كشور به شمار مي رود.

گيلان در پاييز، رويايي ترين آب و هواي خود را تجربه مي كند؛ آب و هواي خنكي كه در آن نه خبري از هواي مرطوب و شرجي و دم كرده است و نه طبيعت يك دست و سرسبز اين منطقه. شما در پاييز گيلان رنگين كماني از رنگ هايي را مي بينيد كه ذهنيت تان را درباره سرسبزي گيلان عوض خواهد كرد! به تمام اينها ،مه غليظ و ابرهايي كه در ارتفاعات تا زير پاي شما مي رسند را اضافه كنيد تا متوجه شويد كه چرا سفر به گيلان در پاييز مي تواند بهترين تجربه طبيعت گردي شما باشد. «گسكر» بزرگ ترين شهر مدفون شده و بي نظير تاريخي شمال كشور با قدمت يك هزار و 200 سال، سر از جنگل هاي «هفت دغنان» صومعه سرا بيرون آورده است.

شهر تاريخي و مدفون «گسكر» در منطقه «گسكرات»، از مهم ترين و باشكوه ترين آثار تاريخي به جاي مانده در استان گيلان است كه به دليل موقعيت راهبردي و بي نظير آن . از مهم ترين جاذبه هاي تاريخي شمال كشور محسوب مي شود. «گسكر» در 23 كيلومتري صومعه سرا و حد فاصل شهرستان هاي ماسال، شاندرمن و تالش قرار دارد كه از دوره قاجاريه به بعد، شهري مدفون و فراموش شده و گمنام به شمار مي رفت.

در دهه 83، با آغاز پژوهش هاي باستان شناسي در كوهپايه ها، جلگه ها و مناطق كوهستاني گيلان، به تدريج شهر بزرگ «گسكر» در صومعه سرا نمايان و شناسايي شد. در آن زمان با كشفيات تازه اي كه صورت گرفت، بالغ بر 75 درصد از آثار و بناهاي شهر تاريخي و مدفون شده گسكر نيز در منطقه جنگلي «هفت دغنان» مورد شناسايي قرار گرفت.

اين هم از ديدني هاي «چمن قال»
فانوسي بر فراز يك درخت!      

تصاوير ييلاق ماسال،بازار ييلاق ماسال

صومعه سرا خاستگاه بهترين و مرغوب ترين ابريشم ايران است


اگر صبح زود در كوهپايه هاي زيباي «صومعه سرا» از خواب بيدار شده باشي، هرچه بيشتر شهر صنوبر و ابريشم را درك مي كني؛ صومعه سرا خاستگاه بهترين و مرغوب ترين ابريشم ايران است، از اين رو از ساليان دور ،اين شهر را سرزمين ابريشم ايران مي شناسند.

اين شهر از جنوب به فومن، از شمال به انزلي، از شرق به رشت و شفت و از غرب به رضوانشهر و پونل محدود شده است. پس از عبور از «فومن» و جاده اي كه درختان بلند چنار در اطراف آن ديده مي شود، به «صومعه سرا» مي رسيد. در روستاي «چمن قال» صومعه سرا، درختي با 500 سال عمر، هم چنان سرزنده و استوار، خود را به رخ مي كشد. اين درخت كه از گونه مقاوم آزاد است، به نمادي از ايستادگي و سرزندگي مردم صومعه سرا تبديل شده است. قطر تنه اين درخت در فاصله يك متري ريشه، 7 متر و نيم و در قسمت مياني، حدود 4 متر است.

بنا به گفته ريش سفيدان محلي، اين درخت روزگاري نقش فانوس دريايي را براي قايق هاي كوچك و ماهيگيران تالاب صومعه سرا ايفا مي كرد. در آن روزگار، مردم روستا با آويزان كردن فانوس بر روي شاخه هاي اين درخت، به ماهيگيران و كشتي ها براي يافتن ساحل كمك مي كردند.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد