یکشنبه ۰۳ آبان ۹۴ | ۲۰:۴۶ ۲۹۱ بازديد
ژاپن كه از سردمداران استفاده از روباتها در جهان است در نظر دارد از اين ابزارها براي كار در مزارع و كشاورزي نيز استفاده كند.
به گزارش خبرنگار حوزه فنآوريهاي نوين گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران جوان؛ يك شركت ژاپني اعلام كرده است كه قصد دارد اولين مزرعه تمام روبوتيك كاشت و برداشت كاهو را در سال 2017 راهاندازي كند.
گفتني است، اين شركت اعلام كرده است قصد دارد به جاي استفاده از انسان از روباتها براي كار در كارخانه كشت كاهو استفاده كند.
بررسيها نشان ميدهند، اين شركت اعلام كرده قصد دارد بيش از 10 ميليون بوته كاهو در يك سال پرورش دهد و در كارخانه اين شركت هيچ انساني مشغول به كار نخواهد بود و روباتها در 6 مرحله به كاشت و برداشت كاهوها اقدام خواهند كرد.
شركت ژاپني حتي در نظر دارد روباتها به طور خودكار به تنظيم سطح درجه حرارت، نور محيط و حتي اعتدال بخشيدن به سطح دياكسيد كربن مورد نياز بپردازند.
هدف از اين كار بازده سود 25 درصدي، كاهش حدود 50 درصدي هزينه استخدام و بيمه نيروي انساني و نيز كاهش هزينه تمام شده براي مصرف كنندگان نهايي است.
محل ساخت كارخانه توليد كاهو در منطقه kizugawa در كيوتوي كشور ژاپن خواهد بود.
شركت ژاپني Vegetus در حال حاضر با توليد 7.7 دهم ميليون بوته كاهو در كارخانجات سبزي خود كه با نور مصنوعي كار ميكنند يكي از بزرگترين توليد كنندههاي اين نوع سبزي در جهان است.
قرار است در اين كارخانه از نور مصنوعي LED و سيستم نوررساني مشابه با طلوع و غروب خورشيد و نوع خاص خاك و سيستم آبياري پيشرفته استفاده شود.
مساحت زير سطح اين مزرعه در حدود 4 هزار و 800 متر مربع خواهد بود و هزينه ساخت آن در حدود 2 ميليارد Yen تخمين زده شده است.
قرار است در اين مزرعه روباتهايي با قابليت حركت به انجام وظايف گوناگون بپردازند.
كارشناسان اعلام كردهاند با وجود سخت بودن جايگزيني انسان با روبات بويژه در مراحل اوليه كاشت بذر و نهال كاهو اينكار را در آينده نزديك به انجام خواهند رساند.
از جمله ديگر مزاياي ساخت مزرعه روبوتيك پرورش كاهو، عدم نياز به استفاده از آفتكش هاي شيميايي و نيز عدم آلودگي كاهو به انواع بيماري ها و عوامل سمي را ميتوان نام برد.