طرز تهيه زيره پلو
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
براي پخت زيره پلو با مرغ و گوشت، مرغ و گوشت آن را جدا و زيره پلو را هم جدا بپزيد
زمان آماده سازي زيره پلو : 45 دقيقه
زمان پخت زيره پلو : 45 دقيقه
تعداد : براي 6 نفر
مواد لازم براي تهيه زيره پلو :
برنج | 4 پيمانه |
زيره سياه | 2 قاشق غذاخوري |
مرغ | 1 كيلوگرم |
پياز | 1 عدد |
زعفران آب كرده | 3 قاشق غذاخوري |
نمك و فلفل | به ميزان لازم |
كاري | به ميزان لازم |
پاپريكا | به ميزان لازم |
گوشت راسته گوساله يا گوسفند | 500 گرم |
پياز | 2 عدد متوسط |
برگ بو | 2 عدد |
رب گوجه فرنگي | 2 قاشق غذاخوري |
نمك و فلفل | به ميزان لازم |
زردچوبه | به ميزان لازم |
دارچين | به ميزان لازم |
زعفران آبكرده | 2 قاشق غذاخوري |
طرز تهيه برنج زيره پلو :
برنج را شسته و به همراه مخلوط نمك و آب به مدت دو ساعت خيسانده و كنار مي گذاريم. پس از دو ساعت در يك قابلمه متوسط آب را تا نيمه پر كرده روي حرارت زياد ميگذاريم تا جوش بيايد.
آب برنج را خالي كرده و همراه روغن آن را در آب جوش مي ريزيم و شعله را كم مي كنيم. در قابلمه را گذاشته پس از 15 دقيقه (زماني كه مغز برنج نرم شد ) يك استكان از آب و روغن روي برنج را برداشته و برنج را آبكش مي كنيم. برنج را چشيده و نمك آن را اندازه مي كنيم.
قابلمه را خشك روي حرارت قرار داده برنج را در آن مي ريزيم. و زيره را كه از قبل شسته و در صافي ريخته ايم لا به لاي برنج ريخته و آب و روغني كه برداشته بوديم را روي آن مي ريزيم. در قابلمه را بسته روي حرارت ملايم مي گذاريم . وقتي كه بخار كرد يك پارچه تميز روي در قابلمه گذاشته و در قابلمه را مي گذاريم. بعد از 30 دقيقه برنج حاضر است.
براي تهيه گوشت براي زيره پلو :
گوشت را با يك عدد پياز و برگ بو و كمي زرد چوبه و فلفل و مقداري آب روي حرارت بالا قرار دهيد تا آب بجوشد، كف روي گوشت را بگيريد و حرارت را روي متوسط تنظيم كنيد و به مدت ۲ ساعت زمان پخت براي گوشت در نظر بگيريد.
بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج كنيد. در انتهاي طبخ گوشت بايد به اندازه يك تا دو ليوان از آب گوشت باقي مانده باشد.
آب گوشت را صاف كنيد، يعني پياز و برگ بو را خارج كنيد و دور بريزيد. در تابه اي مقداري روغن گرم كنيد، يك عدد پياز باقيمانده را به صورت خلالي يكدست خرد كنيد و همراه با كمي زردچوبه در روغن سرخ كنيد تا طلايي شود. رب گوجه را اضافه كنيد و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود.
بعد گوشت پخته را – كه بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد – به همراه كمي نمك و دارچين داخل تابه بريزيد. تمام سطح آنرا سرخ كنيد، زعفران را داخل تابه بريزيد. نمك و ادويه آن را كنترل كنيد و يك الي دو ليوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه كنيد و با حرارت متوسط درب ظرف را ببنديد و ۲۰ دقيقه گوشت را حرارت دهيد.
براي تهيه مرغ زيره پلو :
مرغ ها را تكه كرده و در روغن كامل تفت داده تا طلايي شوند. پياز را نگيني خرد كرده و در روغن سرخ ميكنيم تا كاملا طلايي شوند.
ادويه ها را به پياز اضافه مي كنيم. براي اين مرغ از هر ادويه اي كه دوست داريد مي توانيد استفاده كنيد از جمله پاپريكا، فلفل چيلي، كمي دارچين، كمي كاري، ادويه گرام ماسالا و… كه همه به ذائقه شما بر مي گردد.
ادويه ها را نيز كمي سرخ كرده و مرغ ها را كه از قبل سرخ كرده ايم به پياز اضافه مي كنيم.
زعفران را كه آب زده ايم به همراه يك ليوان آب گرم به مرغ اضافه كرده در ظرف را گذاشته و روي حرارت ملايم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و كم آب شود.
نكته :
زيره سرشار از خاصيت است. كرماني هاي عزيز در سرزمين زيره ايران اين غذا را شگرد دارند. اگر طعم زيره را مي پسنديد اين غذا را حتما امتحان كنيد.
منبع : peymooneh.com