بناي ايراني در عجايب هفتگانه ناشناخته جهان (عكس)
درست است كه عجايب هفتگانه به هفت اثر برتر معماري و مجسمه سازي دوران باستان گفته ميشود اما سرويس خبري چندرسانهاي بينالمللي اسپوتنيك در گزارشي هفت شاهكار معماري ديگر را معرفي كرده و آنها را عجايب هفت گانه ناشاخته عنوان كرده است.
به گزارش سايت تفريحي ايران ناز در اين فهرست نام مسجد شيخ لطف الله اصفهان نيز ديده مي شود كه يكي از شاهكارهاي معماري و كاشيكاري قرن يازدهم هجري است و توسط استاد محمدرضا اصفهاني از معماران نامدار آن دوره ساخته شدهاست. در زير با اين عجايب هفتگانه ناشناخته بيشتر آشنا خواهيد شد.
مسجد جامع در شهر جنه (djenne) مالي كه با 100 متر طول و 40 متر عرض بزرگترين بناي خشتي جهان لقب گرفته است.
معماري اين مسجد و ديگر بناهاي خشتي شهر را هنرمندان و صنعت كاراني متبحر از نسلهاي مختلف بر عهده داشتند و آنها را به نحوي ميساختند كه در مقابل آب باران نفوذ ناپذير باشند. لازم به ذكر است، مسلمانان اجازه ورود به اين مسجد را ندارند.
چاه “چاند بائوري” كه در قرن دهم ميلادي در روستاي “آبهانري” در استان” راجستان” هندوستان ساخته شده است.
به دليل اينكه اين منطقه در گذشته شرايط آب و هوايي بسيار سختي داشته است، مردم ناچار بودند چاه هاي بسيار عميقي در زمين حفر كنند تا به آب برسند. اين چاه يكي از عميق ترين چاه هاي حفر شده در هند به شمار مي آيد كه 3500 پله باريك و 31 متر عمق دارد. در مقابل اين چاه نيز معبد “هارشات ماتا” قرار گرفته كه به سال 800 ميلادي متعلق مي باشد.
كاخ پارلمان در بوخارست كه در زمان فرمانروايي ديكتاتور كمونيست نيكولاي چائوشسكو با نام “كاخ مردم” ساخته شد با ۱۱۰۰ اتاق دومين ساختمان بزرگ اداري دنيا است.
فرشي كه در سراي اتحاد كاخ پهن شده حدود ۱.۵ تن وزن دارد و مساحت كل فرش هاي كاخ بالغ بر ۲۲۰۰۰۰ مترمربع است . همچنين در اين ساختمان عظيم ۳۵۰۰ تن كريستال و يك ميليون متر مكعب مرمر به كار رفته است. امروز در كاخ مردم علاوه بر پارلمان دموكراتيك روماني موزه هنر مدرن نيز بر پاست.
پل “موستار” (Stari most) در شهر موستار در كشور بوسني و هرزگووين است كه يكي از معروف ترين پل قوسي هاي جهان است.
اين پل تاريخي به سال ۱۵۶۶ ميلادي توسط امپراتوري عثماني به روي رودخانهٔ نارنتا ساخته شدهاست.
قلعه مهرانگهر در استان راجستان هند كه در درارتفاع 400 متري قله كوه ساخته شده و درون ديوارهاي قطورآن تعداد زيادي باغ هاي خصوصي، گلخانه و اتاق هاي لوكس قرار داشته است.
در حال حاضر بخشي از اين قلعه بر روي عموم باز شده و به موزه تبديل شده است؛ اين قلعه در قرن 15 ميلادي ساخته شده است.
مسجد شيخ لطف الله اصفهان كه به فرمان شاه عباس اول در مدت هجده سال بنا شدهاست.
به دليل كاشيكاري منحصر به فرد، مسجد شيخ لطفالله يكي از زيباترين آثار تاريخي ياران به شمار مي رود كه در ضلع شرقي ميدان نقش جهان و مقابل عمارت عاليقاپو واقع شدهاست. اين مسجد به علت اينكه نه داراي منارهاست و نه داراي شبستان ورودي (حياط) مسجدي منحصر به فرد به شمار مي رود.
قلعه دراور، در بيابان “چولستان” در ايالت “پنجاب” پاكستان كه شامل۴۰ دژ شگفت انگيز به شكل مربع دقيق است. در مجموع، ديوارهاي قلعه مساحتي حدود ۱۵۰۰ مترمربع و طولي حدود ۳۰ متر دارند.
اين بناي شگفت انگيز در خود پاكستان نيز چندان شناخته شده نيست.