هرساعت چند نفر بيكار مي شوند؟

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

هرساعت چند نفر بيكار مي شوند؟

۶۴ بازديد
برخي كارشناسان معتقدند كه هر ساعت حدود 150 نفر به جمعيت بيكاران افزوده مي‌شود و اين آمار ،نگراني بابت بحران بيكاري را دو چندان مي كند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان، اشتغال و دستيابي افراد به شغل مورد نظر از اساسي ترين نيازهاي يك جامعه محسوب مي شود؛ يكي از اهداف كلان توسعه در اغلب كشورها و از جمله كشور ما، كاهش بيكاري و توسعه فعاليت هاي شغلي است به همين جهت دولت ها براي جلوگيري و رفع آثار مخرب اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي معضل بيكاري به دنبال تدابيري در اين خصوص بوده اند.

 البته آنچه در دهه هاي اخيردر اين خصوص رخ داده است صرفا ارائه آمار و گزارش از طرح‌هاي متعدد اشتغالزايي از سوي دولت ها بوده است و در اين ميان، همواره اعلام شده به زودي اين مشكل در كشور ريشه كن و پرونده آن بسته مي شود؛ اتفاقي كه اگر در شرف تحقق بود، امروز كشور شاهد بيكاري ميليوني جوانان و فارغ التحصيلان دانشگاهي نبوديم.

محسن جلال پور رئيس اتاق بازرگاني ايران پيش از اين درخصوص نرخ بيكاري كشور گفته بود "عدد بيكاران بيش از پنج ميليون برآورد مي شود و هر ساعت حدود 150 نفر به جمعيت بيكاران افزوده مي‌شود كه نگراني ها در اين باره را صد چندان مي‌كند"  با توجه به اين آمار و با يك حساب سرانگشتي مي توان نتيجه گرفت هر روز 3600 نفر، هر هفته 25200 نفر، هر ماه 108 هزار نفر و بطورتقريبي هر سال يك ميليون و سيصدهزارنفر به جمعيت بيكاران كشور اضافه مي شود؛ اين جمعيت قابل توجه از طوفان تقاضا براي شغل حاكي از افزايش روند بيكاري و تقاضا براي كارخواهد بود.

***عامل اصلي بيكاري ركود فزاينده اقتصادي است

هوشنگ اطحمي عضو سابق اتاق بازرگاني ايران و تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اينكه ركود اقتصادي عامل اصلي رشد بيكاري در كشور است، افزود: روند رو به رشدي در توقف فعاليت‌هاي اقتصادي و توليدي بوجود آمده و همين امر آمار بيكاري در كشور را بالا برده است.

وي بابيان اينكه تزريق منابع مالي به پروژه‌هاي عمراني يك راهكار اساسي براي حل معضل بيكاري خواهد بود، افزود: وظيفه اصلي دولت هدايت و تزريق منابع مالي به سوي بنگاه‌هاي اقتصادي به منظور افزايش رونق اقتصادي است.

اين كارشناس اقتصادي با اشاره به پتانسيل فوق‌العاده گسترده كشور در زمينه زيرساخت‌هاي بنادر و ترمينال‌هاي دريايي تصريح كرد: با سرمايه‌گذاري دولت در اينگونه صنايع زيربنايي و بلند مدت مي‌توانيم در آينده به اشتغالزايي موثر و پايداري در كشور اميدوار باشيم.

اطحمي با اشاره به مشكل كنترل تورم و رسيدن به نقطه امن در اقتصاد، گفت: در صورت نبود تداخل مديريتي و تنگناهاي داخلي و خارجي و همچنين مطلوب بودن ساير عوامل، راه پيش روي دولت دراين خصوص هموارتر خواهد شد.

وي با اشاره به اينكه هزينه ايجاد اشتغال براي يك نفر در شركت‌هاي خدماتي بسيار كمتر و زودبازده‌تر از شركت‌ها و بنگاه‌هاي توليدي است، افزود:دولت تمام هزينه‌هاي اشتغالزايي را نمي تواند بپذيرد و ما ناچار به جذب سرمايه‌گذار‌هاي خارجي هستيم ولي لازمه اين امر ايجاد اعتماد است.

لازم به ذكر است كه بسياري از واحدهاي توليدي درچندسال گذشته تحت تاثير شرايط اقتصادي تعطيل شده اند و اين امر موجي از بيكاري را به دنبال داشته است بطوريكه حركت  منابع بانكي به سمت بنگاه‌هاي زودبازده نيز نتوانسته از تعداد بيكاران بكاهد؛ در اين ميان كارشناسان اقتصادي معتقدند براي كنترل بيكاري بايد سالانه بيشتر از يك ميليون شغل ايجاد شود موضوعي كه درهيچ سالي تحقق نيافته است.

احمد اميراحمدي نايب رئيس اتاق صنعت، معدن و تجارت در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اينكه افزايش ورشكستگي واحدهاي توليدي موجب بيكاري بسياري از افراد مي شود، افزود: زماني كه كشوري با ركود مواجه مي‌شود ورود افراد آگاه و ارائه راهكارهاي عملي در كنار همكاري دولت‌ها مي‌تواند راهكار اصلي خروج از تنگناي ركود به حساب آيد.

 وي با اشاره به اينكه ورود افراد نا آگاه به بخش توليد موجب اختلال و ناپايداري در بازار خواهد شد، ادامه داد: بها دادن به تشكل‌ها  و دعوت از آنها در شناخت صنايع بازرگاني برون‌رفت از ركود و رونق اشتغالزايي در جامعه را به دنبال خواهد داشت.

***سپاه خاموش بيكاران هر دولتي را از پا درمي آورد

مسعود دانشمند دبير كل خانه اقتصاد ايران نيز در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم توجه به آمارهاي نفوس و مسكن در سال‌هاي گذشته و عدم برنامه‌ريزي دولت‌ها باعث ايجاد معضل بيكاري در جامعه شده است بطوريكه مي توان گفت سپاه خاموش بيكاران موجب ضعف و ازپاي درآمدن هردولتي مي شود.

وي با اشاره به اينكه بايد در سالهاي آينده براي 5.5 ميليون دانشجو شغل پايدارايجاد شود،افزود: بايد به ازاي هر دانشجو 2 نفر نيروي كار با تحصيلات پايين‌تر در نظر بگيريم يعني در چند سال آينده بايد 15 ميليون شغل جديد ايجاد شود.

دانشمند در ادامه گفت: اگر به ازاي ايجاد هر شغل 200 ميليون هزينه نياز باشد بايد بودجه 30 هزار ميليارد توماني در نظر بگيريم تا دانشجوياني كه در چند سال آينده وارد بازار كار مي‌شوند به خيل عظيم بيكاران نپيوندند كه تامين چنين هزينه بالايي از دولت برنمي آيد و نيازمند جذب سرمايه‌هاي خارجي هستيم.

وي گفت: تكنولوژي و ايجاد بازار جديد دو منفعت بزرگ ورود سرمايه‌گذار خارجي به داخل كشور است و قطعا در ادامه رونق اشتغالزايي نيز به آنها اضافه مي‌شود.


*** 4 ميليون 500 هزار نفري كه به هر شغل تن نمي دهند


بر اساس اين گزارش نسل جديد تحصيل‌كرده‌ها در صف بيكاران و فرهنگ غلط پشت ميز نشيني موجب شده تا شاخه كارآفريني محجور بماند و توليد كشور شكوفا نشود؛ هادي ابوي دبيركل انجمن هاي صنفي كارگران در گفتگو باخبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان در اين باره گفت:شايد بخشي از آمار بيكاران صددرصد بيكار نباشند و مثلا هفته اي 20 ساعت مشغول كارباشند و قطعا نبايد آنها را جز آمار محاسبه كنيم.

وي با اشاره به اينكه فرهنگ كار و بازاريابي در جامعه و خانواده هاي ايراني بسيار ضعيف است، افزود: درحال حاضر 4 ميليون و پانصد هزار نفر فارغ التحصيل دانشگاهي داريم كه حاضر به انجام هرنوع كاري نيستند.

لازم به ذكر است در سال‌هاي اخير به دليل حجم بالاي تشكيل سرمايه و نيز تغيير تكنولوژي توليد عمدتا به دليل اتكا به واردات ناشي از رشد درآمدهاي نفتي، بهره‌وري نيروي كار روند افزايشي داشته و در مقابل اشتغالزايي كاهش يافته است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد