طرز تهيه گوشت و لوبيا اصفهاني
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
گوشت و لوبيا به سبك اصفهاني ها را اغلب در قابلمه هاي مسي مي پزند
اين ميزان مواد براي گوشت و لوبيا براي حدودا 5 نفر كافيست ضمنا گوشت و لوبيا يكي از غذاهاي سنتي شهر اصفهان است كه در قابلمه هاي مسي پخته مي شده است. هم چنين آب اين غذا همراه با نان تازه تيليت شده و مورد استفاده قرار مي گيرد.
مواد لازم براي ۴ الي ۶ نفر :
گوشت گوسفند(بهتر است گوشت دنده باشد) | ۱۰۰ گرم |
سبزي گوشت و لوبيا شامل تره، جعفري و شنبليله | ۵۰۰ گرم |
لوبيا سفيد | ۲ پيمانه |
برنج | ۱/۳ پيمانه |
پياز | يك عدد |
نمك، فلفل سياه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهيه گوشت و لوبيا :
قابلمه متوسطي برداشته، نصف از قابلمه را آب كرده و روي حرارت بالا قرار دهيد تا جوش بيايد، گوشت را تميز كرده، شسته و همراه با يك پياز، نمك و فلفل در قابلمه مي گذاريم و كف حاصل از گوشت را مي گيريم سپس لوبيا سفيد و زردچوبه را نيز اضافه مي كنيم و اجازه مي دهيم گوشت و لوبيا نيم پز شوند. (نيم ساعت زودپز يا يك ساعت در قابلمه) پس از اين مدت برنج را كه قبلا خيس كرديم اضافه مي كنيم .
سبزي ها را پاك كرده (بدون ريز كردن آنها)، سپس شسته و اجازه مي دهيم آب اضافي اش خارج شود. سبزي ها را به گوشت و لوبياي نيم پز شده افزوده و پيازي كه با گوشت در قابلمه گذاشته بوديم را در مي آوريم.
پس از پخت آب گوشت و لوبيا را جدا كرده و با نان سرو مي كنيم. مخلوط گوشت و لوبيا را مي كوبيم در ظرف دلخواه كشيده همراه با سبزي خوردن و ترشي سرو مي كنيم.
نكاتي براي پخت گوشت و لوبيا:
* در صورت دلخواه مي توان هنگام اضافه كردن برنج يك سيب زميني متوسط نيز اضافه كرد باعث مي شود كشدارتر شود.
* در اين غذا سبزي نبايد ريز شود، فقط ساقه هاي جعفري و شنبليله را گرفته و در صورت نياز تره را ۲ الي ۳ قسمت كنيد.
* مي توان شنبليله خشك (يك قاشق مرباخوري) براي عطر بيشتر اضافه كرد.
منبع : goyda.ir