استان هايى كه بيشترين گردشگر خارجى را داشته اند
- مجموعه: مكانهاي تفريحي ايران
گردشگر خارجي در ايران
استان هايى كه بيشترين گردشگر خارجى را داشته اند به ترتيب:
خراسان رضوى، ايلام، آذربايجان غربى، اردبيل، آذربايجان شرقى، تهران، خوزستان، گيلان، سيستان و بلوچستان و كردستان اعلام شده اند.
خراسان رضوى: بزرگترين قطب توريسم مذهبى ايران كه گردشگر خارجي زيادي را جذب ميكند بناهاى آرامگاهى، بيشترين و مهم ترين چشم انداز معمارى منطقه خراسان رضوي را تشكيل مى دهند، و معمولا شامل حرم، مساجد، مدارس، كتابخانه ها، كاروان سراها و فضاهايى از اين قبيل مى باشد.
خراسان رضوي گردشگر خارجي زيادي را جذب ميكند
ايلام: استان ايلام در غرب و جنوب غربى كشور در ميان رشته كوه هاى كبيركوه از سلسه جبال زاگرس قرار دارد و از شمال به كرمانشاه، از جنوب به خوزستان، از شرق به لرستان و از غرب به كشور عراق محدود شده است. ايلام به لحاظ آب و هوايى داراى ويژگى هاى خاص نسبت به ديگر مناطق كشور است به همين دليل گردشگر خارجي زيادي را جذب خود ميكند.
ايلام به دليل شرايط آب و هوايي مناسب گردشگر خارجي بسياري دارد
آذربايجان غربى: از ديگر شهرهاي ايران كه گردشگر خارجي زيادي را جذب كرده است. اين استان در شمال غرب كشور ايران قرار دارد و از جمله كهن ترين استان هاى ايران مى باشد. مركز اين استان اروميه است و شهرهاى تابعه اين استان: خوى، ماكو، سردشت، مهاباد، مياندوآب، بوكان و سيه چشمه مى باشد.
آذربايجان غربي جزء شهرهايي است كه گردشگر خارجي زيادي را جذب كرده است
اردبيل: اين استان از شمال به رود ارس، دشت مغان و بالهارود در جمهورى آذربايجان، از شرق به رشته كوه هاى طالش، از جنوب به رشته كوه ها، دره ها و جلگه هاى به هم پيوسته استان زنجان و از غرب به استان آذربايجان شرقى محدود است و به علت موقعيت جغرافيايي ممتاز گردشگران خارجي بسياري وارد اين استان ميشوند.
گردشگران خارجي بسياري به علت موقعيت جغرافيايي اردبيل وارد اين استان ميشوند
آذربايجان شرقى: وجود كوهستان هاى زيبا و سر به فلك كشيده، رودخانه ها خروشان و آبشارهاى فرح بخش، باغ هاى پر ميوه و ييلاق هاى سرسبزش، درياچه هاى پرموج و تفرج گاه هاى روح پرور، استخرها، همه و همه اين استان را به يكى از زيباترين مناطق ايران و يكى از بهترين مناطق براى گردشگرى و ورود گردشگر خارجي به خصوص در فصول گرم تبديل كرده است.
آذربايجان شرقي بهترين مناطق براي ورود گردشگر خارجي ميباشد
تهران: نيز جزء شهرهايي است كه گردشگر خارجي بسياري را جذب ميكند استاني كه مركزيت سياسى جمهورى اسلامى ايران در آن مستقر است.
تهران جزء شهرهايي است كه گردشگر خارجي بسياري را جذب ميكند
خوزستان: اين استان در جنوب غربى ايران قرار دارد. استان خوزستان از شمال به استان لرستان، از شمال شرقى به اصفهان، از شمال غربى به استان ايلام، از شرق و جنوب شرقى به استان هاى چهارمحال و بختيارى و كهگيلويه و بويراحمد، از جنوب به خليج فارس و از غرب به كشور عراق محدود مى شود. خوزستان، داراي آب و هوايي كه در تابستان، گرم و در زمستان، مطبوع و بهاري است و هميشه ايام، سرسبز است و شرايط آب و هوايي باعث جذب گردشگر خارجي ميشود.
شرايط آب و هوايي خوزستان يكي از دلايل جذب گردشگر خارجي است
گيلان: يكى از استان هاى شمالى ايران كه بيشترين گردشگر خارجي را جذب ميكند. رشته كوه هاى البرز، همانند ديوارها در غرب و جنوب گيلان كشيده شده است، به همين سبب آب و هواى گيلان معتدل و در اكثر نقاط داراى رطوبت بالايى است. بخس وسيع گيلان جلگه اى و مابقى كوهستانى است.
گردشگر خارجي بيشماري در گيلان رفت و آمد ميكنند
سيستان و بلوچستان: اين استان در جنوب شرقى ايران واقع شده است. اين استان از شمال و شمال غرب با خراسان جنوبى و از غرب با استان كرمان و هرمزگان همجوار است. استان سيستان و بلوچستان به لحاظ وسعت از بزرگ ترين استان هاى كشور كه گردشگر خارجي زيادي نيز دارد به حساب مى آيد. اين استان از دو ناحيه تشكيل يافته كه از لحاظ طبيعى با يكديگر كاملا متفاوتند.
سيستان و بلوچستان از بزرگ ترين استان هاى كشور كه گردشگر خارجي زيادي نيز دارد
كردستان: اين استان در غرب ايران و از شمال به استان هاى آذربايجان غربى و زنجان، از جنوب به استان كرمانشاه، از شرق به استان هاى همدان و زنجان و از شرق به كشور عراق محدود است كردستان را ميتوان قطب گردشگري ايران دانست.
كردستان را ميتوان قطب گردشگري ايران دانست
اندر حكايت اهميت فوق العاده گردشگرى !
افزايش در آمد كشورها از ورود گردشگر خارجي:
وقتى گردشگر خارجي به كشورى وارد مى شوند الزاما بايد هزينه هايى را در آن كشور بپردازند مثل هزينه خوراك و محل اقامت، هتل، مهمانخانه، هزينه تفريحات، هزينه حمل و نقل، هزينه گشت ها، تورها و همچنين پولى كه بابت خريد سوغاتى و كالاى بومى كشور ميزبان مى پردازند و هزينه ها از طريق ارزى كه وارد كشور ميزبان مى كنند باعث رونق اقتصادى كشور ميزبان مى شوند به گردشگران خارجي صادرات نامرئى هم مى گويند.
ورود گردشگر خارجي باعث اشتغال زايى ميشود:
با توسعه فعاليت هاى گردشگرى زمينه براى ايجاد اشتغال فراهم مى شود و اين امر براى كشورهاى كه با جمعيت جوان و متقاضى رو به رو هستند بسيار مفيد است از هر ده نفر گردشگر خارجي كه وارد كشور ميزبان مى شود يك فرصت شغلى ايجاد مى گردد.
گردشگر خارجي مى تواند به افزايش توليد ناخالص داخلى كمك كند
تأثير اقتصاد كلان در گردشگرى:
يكى از شاخه هاى اقتصاد "اقتصاد كلان" است. اقتصاد كلان گردشگرى معمولا به مطالعه ى رشد اقتصادى، توازن در پرداخت ها، اشتغال زايى و مخارج مى پردازد. چون گردشگرى به ميزان قابل توجهى بر تمام اين حوزه ها تأثير مى گذارد وگزينه جذابى براى بيشتر دولت ها است. با اين حال منافع اقتصادى بايد با هزينه هاى زيست محيطي و اجتماعى مقايسه شود.
امكان كسب ارز خارجى كه تأثير مثبت فراوانى بر توازن پرداخت ها دارد، دولت ها را به سمت توسعه ى گردشگرى خارجي سوق مى دهد. گردشگر خارجي مى تواند به افزايش توليد ناخالص داخلى كمك كند. اگرچه شغل هايى كه گردشگرى ايجاد مى كند معمولا پاره وقت هستند، ولى گردشگرى در چند سطح اشتغال زايى مى كند. به علاوه گردشگر خارجي مى تواند به جذب سرمايه گذارى نيز كمك كند.