توصيه هاي مهم تغذيه اي طب سنتي به سرد مزاج ها و گرم مزاج ها

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

توصيه هاي مهم تغذيه اي طب سنتي به سرد مزاج ها و گرم مزاج ها

۴۷ بازديد

توصيه هاي مهم تغذيه اي طب سنتي به سرد مزاج ها و گرم مزاج ها



توصيه هاي مهم تغذيه اي, رژيم غذايي

خصوصيات سرد مزاج‌ها و گرم مزاج ها

 

از ديدگاه طب سنتي افراد داراي 4 نوع مزاج سرد،گرم،سرد و خشك و گرم و مرطوب هستند. به اين ترتيب هر يك از افرادي كه داراي يكي از انواع اين مزاج‌ها باشند بايد رژيم غذايي خاص خود و حتي شيوه و رفتار زندگي مخصوصي را در پيش بگيرند.

خصوصيات گرم‌مزاج‌ها و بخور و نخورهاي آنها
يكي از گروه‌هايي كه در دسته مزاج‌هاي گرم قرار مي‌‌گيرد، افراد با مزاج گرم و خشك است. اين افراد لاغر اندام بوده و رنگ چهره آنها متمايل به زردي است. تحمل گرما را ندارند و معمولا خواب كمي دارند.
افراد با مزاج گرم و خشك، عطش زياد و دهاني خشك دارند، زود عصباني مي‌شوند و زود هم آرام مي‌گيرند. اين افراد پر جنب و جوش و پر انرژي هستند.

براي افراد با مزاج گرم و خشك مصرف بالاي سير، پياز، ادويه‌هاي تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجير، غذاهاي سرخ كرده، گردو، پسته، فندق و نارگيل مضر است.
مصرف زياد اين نوع مواد غذايي بدن اين افراد را از حالت تعادل خارج مي‌كند و آنها را دچار علائمي مثل خشكي پوست، اضطراب، بي‌خوابي و تپش قلب مي‌كند.

 

بي‌خوابي و تپش قلب, خصوصيات سرد مزاج‌ها

 گرم مزاج ها زود عصباني مي‌شوند.


در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشكيل شده از ماست،‌ كدو، اسفناج و گشنيز براي آنها مناسب است.

شربت‌هاي مناسب براي اين گروه نيز شربت ليمو، آلو، نارنج، ماءالشعير، سكنجبين و دوغ ترش است.
مصرف هويج، انار، سيب، گلابي،‌ آلبالو، زرشك،‌ گوجه سبز، كدو و اسفناج براي اين افراد توصيه مي‌شود.

خصوصيات سرد مزاج‌ها و بخور و نخورهاي آنها

افرادي كه داراي طبع سرد هستند اغلب سفيد پوست‌اند،ضعيف هستند و كمبود انرژي در آنها شايع است، در هواي سرد به راحتي گرم نمي‌شوند، ميل زيادي به خواب دارند. اين افراد معمولاً خونسرد هستند و درون‌گرا بودن از خصوصيات رفتاري آنهاست.

غذاهايي كه براي اين افراد توصيه مي شود بيشتر آبكي است پس غذاهايي مثل آبگوشت،انواع سوپ و انواع آش هاي سنتي براي آنها مفيد است.

 

خصوصيات گرم‌مزاج‌ها, مزاج گرم و خشك

جوانه گندم و جو مناسب براي سرد مزاج‌ها

 

مصرف شيربرنج و شله‌زرد نيز براي اين گروه از افراد مناسب است و انواع پلو و خورشت هاي سنتي مثل خورشت قيمه، قورمه سبزي، فسنجان و غيره بيشتر بخورند.

ميوه هاي توصيه شده براي افراد با طبع سرد: انواع مركبات، انار، شاه توت، سيب، گلابي، آلبالو، گيلاس، خربزه، هندوانه، گرمك، توت، انجير، انگور و انبه براي اين افراد توصيه مي شود.
كاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم و جو براي اين گروه از افراد مفيد است و در مورد لبنيات نيز محدوديتي وجود ندارد و بهتر است اين افراد شير، ماست، دوغ، پنير، سرشير و خامه مصرف كنند.

 

نوشيدني هايي مثل خاكشير، عناب، بابونه، ترنجبين، شير خشت، زرشك و آلبالو نيز براي افراد با مزاج سرد توصيه مي شود.
از طرفي مصرف غذاهاي بسيار سرخ كردني،تند و پرادويه براي اين افراد توصيه نمي شود.

گردآوري: بخش سلامت بيتوته

منبع: farsnews.com

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد