تاثير تلفن همراه بر باروري زنان و مردان و چگونگي در امان ماندن از آثار آن
- مجموعه: پيشگيري بهتر از درمان
مردها نبايد به هيچ عنوان گوشي موبايل خود را در جيب شلوارشان بگذارند
آيا تلفن همراه بر باروري زنان و مردان تاثير دارد؟
تحقيقات تاثير اشعه هاي تلفن همراه را بر باروري مردان اثبات كرده است اما تاثير آن بر باروري خانمها هنوز مشخص نيست.
اين روزها، بيشتر ما زمان زيادي را سرگرم تلفن هاي همراهمان هستيم. گذشته از تاثيراتي كه اين مسئله بر مهارتهاي ارتباطي، صبر و تمركزمان دارد، جاي سوال است كه اين وسيله كوچك چه تاثيرات فيزيكي را ميتواند به دنبال داشته باشد. آيا اين وسيله عزيز كه از خودتان جدا نميكنيد ممكن است در مادر شدنتان اخلال ايجاد كند؟
دانشمندان تحقيقات زيادي را روي تاثيرات اشعات الكترومغناطيس (EMR) بر سلامت انسانها انجام دادهاند. اين اشعه ها همه جا هستند. از مقدار كم كه از وسايل خانه و برقي مثل تلويزيون، لپتاپ و مايكروفر توليد ميشود تا مقدارهاي بالاتر از منابعي مثل راديولوژي پزشكي و البته موبايل عزيزمان هم اين اشعهه هاي الكترومغناطيس را توليد ميكند. تحقيقات به دنبال ارتباطي بين منابع مختلف اشعات الكترومغناطيس و مشكلات مختلف جسمي مثل سرطان، سردرد و ناباروري بودهاند.
مشخص است كه قرارگيري طولانيمدت و مداوم در معرض اين اشعه ها مشكلات بسياري را براي سلامتي فرد ايجاد ميكند اما درمورد مقدارهاي پايينتر آن چطور؟ مثلاً دو ساعت پشت سر هم بازي كردن با موباليتان؟
با اينكه تصور اينكه اين چيزها ميتواند بر باروري خانمها تاثير داشته باشد اما واقعيت اين است كه هنوز چيزي اثبات نشده است. و دليل اينكه مشخص نيست اين است كه سطح كنوني مصرف وسايل الكتريكي بيسابقه بوده است. در گذشته به هيچ عنوان تا اين اندازه از اين وسايل استفاده نميشد. و از آنجا كه هيچكدام از نسلهاي قبلي اين ميزان استفاده را نداشته و تا اين حد در معرض اين اشعات قرار نداشتهاند، سالهاي زيادي براي انجام تحقيقات بر روي آن در دست نيست. ولي ميتوانيد در سالهاي آتي انتظار اطلاعات زيادي از تحقيقاتي كه در اين راستا انجام گرفته است داشته باشيد.
باروري آقايان بيشتر تحتتاثير اشعه هاي تلفنهمراه است
با اينكه هيچ مدرك مستندي ثابت نكرده است كه اشعات ناشي از تلفنهمراه باروري خانمها را پايين ميآورد، ولي ميدانيم كه ارتباط مشخصي بين اين اشعات و پايين آمدن تعداد و تحرك اسپرم وجود دارد زيرا تحقيقات بيشتري بر روي اين موضوع انجام گرفته است. مردها نبايد به هيچ عنوان گوشي موبايل خود را در جيب شلوارشان بگذارند، مخصوصاً اگر گوشي را با استفاده از بلوتوث استفاده ميكنند زيرا در اين حالت اشعات بسيار نزديك به شما خواهند بود. متخصصين در حوزه باروري باور دارند كه باروري آقايان بيشتر تحتتاثير اشعات تلفنهمراه است زيرا بيضههاي مردان مثل تخمدانهاي زنان داخل بدن قرار ندارد و درنتيجه دربرابر اشعات ضعيف الكترومغناطيس محافظت نميشوند.
فقدان شواهد قاطع درمورد تاثيرات تلفن همراه بر باروري زنان به اين معنا نيست كه اين اشعات هيچ تاثيري بر باروري شما نخواهند داشت. زناني كه درصدد باردار شدن هستند يا در حال حاضر باردار هستند، بايد تا ميتوانند كمتر در معرض تلفن همراه خود قرار گيرند. پزشكان بسياري توصيه ميكنند كه براي صحبت كردن با تلفن از هندزفري استفاده كنيد تا كمتر در معرض اين اشعات قرار گيريد.
در برابر امواج الكترو مغناطيس چگونه از خود محافظت كنيم؟
با ادامه يافتن تحقيقات، چيزهاي بيشتري درمورد تاثير اينگونه وسايل بر سلامتيمان ميفهميم ولي در حال حاضر بهتر است كمي هوشمندانهتر از اين وسايل استفاده كنيم. گوشيهاي موبايل در زمان نقل و انتقال اطلاعات بالاترين ميزان اشعات الكترومغناطيس را توليد ميكنند از اينرو درصورت امكان از گوشيهاي خود با هندزفري استفاده كرده و به هيچ عنوان آن را در جيب يا روي دامن خود نگذاريد.
بهتر است مويابلتان را در كيفتان قرار دهيد تا اشعات آن دورتر باشد و تا جايي كه ميتوانيد مدت زمان استفاده از آن را چه براي صحبت كردن يا فعاليتهاي ديگر كاهش دهيد. همچنين در زمان خواب آن را كنار خودتان قرار ندهيد و ترجيحاً خاموشش كنيد.
منبع : mardoman.net