مواد لازم:
- گوشت چرخ كرده نيم كيلو
- پياز متوسط 3 عدد
- نخود آبگوشتي 300 گرم
- برنج 5 ليوان
- سبزي (جعفري، شويد، تره و ترخون) ساطوري شده 1 كيلو
- كشمش يا آلو 1 مشت
- گردو 1 مشت
- پياز داغ 1 ليوان
- نمك و زردچوبه و فلفل
طرز تهيه:
1-نخود و برنج را يك روز قبل در آب خيس كنيد. سپس برنج و نخود خيس خورده را در آبكش ريخته تا كاملا آب آن برود تا در مراحل بعدي كوفته وا نرود.
2-يك ليوان برنج و مقداري از سبزي ساطوري شده را در قابلمه بريزيد و بگذاريد با آب زياد به صورت آش پخته شود.
3-پيازها را بسيار ريز رنده كنيد و همراه با گوشت و نخود و برنج باقي مانده مخلوط كنيد و آن را با چرخ گوشت دوباره چرخ كنيد. در مرحله دوم نمك، زردچوبه و فلفل را به ميزان كافي اضافه كنيد. مواد را به مدت 10 دقيقه با دست تميز ورز دهيد.
4-پياز داغ را همراه با كشمش (يا آلو) و گردو در 1 قاشق روغن تفت دهيد و كمي زردچوبه به آنها بزنيد. مواد كوفته را با دست برداريد و كمي از اين مخلوط درون آن جا دهيد. سپس گلوله كوفته را درست كنيد. گلوله ها را به آرامي و با كمي فاصله در آب سبزي و برنج در حال جوش بيندازيد.
5-بگذاريد تا كوفته ها كاملا بجوشند و بپزند.
نكته:
در تهيه سس كوفته مي توانيد از رب گوجه فرنگي نيز به دلخواه استفاده كنيد