در سيارات ديگر به جاي باران چه مي بارد؟
- مجموعه: چرا ، زيرا و چگونه
زمين تنها سياره بارانهاي آبي است
در سيارات ديگر بارش چگونه است؟
وقتي درباره بارش در ديگر سيارات از شما سؤال ميشود كاملا حق داريد كه بلافاصله به ياد آب بيفتيد؛ اما در اشتباهيد؛ زمين تنها سيارهاي است كه آب مايع دارد؛ در حقيقت پديده بارش باران از ابر در ديگر سيارات هم وجود دارد اما اين بارشها ديگر باران نيست. حتي نزديك به آن هم نيست.
اينجا بر روي زمين، ما انسانها به نوع خاصي از بارش باران عادت كردهايم اما بهتر است به موادي كه در ديگر سيارات باريده ميشوند نيز نگاهي بيندازيم:
بارش در سياره زحل
سالانه حدود 1000 تن الماس بر سطح زحل ميبارد. البته اين در حد يك تئوري است و از سوي محققان ناسا عنوان شده است. بر اساس يافتهها به احتمال زياد در سياره زحل، نپتون، مشتري و برخي ديگر از سيارات باران الماس ميبارد اما شرايط زحل براي اين بارشها از سايرين بهتر است.
بارش در سياره زهره
در زهره بارش باران از جنس اسيدسولفوريك بسيار داغ را داريم. اتمسفر زهره پر از ابرهاي اسيدسولفوريك است اما از آنجا كه سطح سياره دمايي به اندازه 894 درجه فارنهايت يا 480 درجه سلسيوس دارد، اين قطرههاي باران اسيدي قبل از اين كه به گاز تبديل شوند، خود را به فاصله 15.5 مايلي سطح سياره ميرسانند.
بارش در مريخ و مشتري
علاوه بر اينها، در مريخ پديده بارش يخ خشك، در مشتري بارش هليوم مايع و در خورشيد بارش پلاسما وجود دارد، اما هنوز هم زمين تنها سياره بارانهاي آبي است.
بارش در تيتان
بر روي تيتان كه بزرگترين قمر مشتري است، بارانهاي توفانزايي از جنس متان يخ زده ميبارد. همانطور كه زمين داراي چرخه آب است، تيتان هم چرخه متان دارد و بارش متان در اين قمر فصلي است. متان باريده شده درياچهها را پر ميكند، درياچهها بعد از آن تبخير ميشوند و بخار مجددا به شكل ابرهايي از متان در ميآيد و همه چيز دوباره آغاز ميشود. از آنجا كه دماي سطح تيتان سرد و منفي 290 درجه فارنهايت يا منفي 179 درجه سانتيگراد است، متان در اين سياره به حالت مايع در ميآيد. كوههايي از يخ جامد نيز در اين قمر مشتري مشاهده ميشود.
منبع : isna.ir