فناوري هاي جديد استفاده از انرژي جايگزين+ تصاوير
- مجموعه: اخبار علمي و آموزشي
اما بسياري از ما هم با خوش بيني اميدواريم كه فناوري خود راه حلي براي اين معضل بيافريند. دستگاه هايي با مصرف بهينه تر بسازد، منابع جديد انرژي بيابد يا استفاده از انرژي هاي پاك موجود را براي ما ساده تر كند.
در ميان انرژي هاي پاك، نور خورشيد شايد ارزان ترين و دايمي ترين آنها باشد. آنچه در ادامه ايميل مي آيد شرحي تصويري است از راه اندازي بزرگترين نيروگاه گرمايي با تجميع نور خورشيد كه در صحراي موهاوي(در جنوب شرقي كاليفرنيا) برپا شده است. بدينصورت كه سيستم مولد الكتريسيته خورشيدي Ivanpah در صحراي موهاوي كاليفرنيا شروع به فعاليت كرده است.
اين پروژه 2.2 ميليارد دلاري در زميني به وسعت 14 ميليون متر مكعب گسترده شده كه بزرگترين سيستم حرارتي خورشيدي را شكل داده اند. گوگل، برايت سورس، ان آر جي و بكتل اصلي ترين سرمايه گذاران اين پروژه هستند. اين پروژه در زمين كرايه فدرالي ساخته شده است. هم اكنون يكي از سه برج Ivanpah به شبكه انتقال برق پيوسته، زماني كه اين سايت به طور كامل به كار بيفتد، ۳۹۲ مگاوات برق توليد خواهد كرد (بيش از يك سوم نيروگاه اتمي بوشهر) كه براي ۱۴۰۰۰۰ خانه كافي است و استفاده از مواد كربني را تا ۴۰۰۰۰۰ تن در سال كاهش مي*دهد.
اين نيروگاه حرارتي از 347 هزار آينه آفتاب گرد (helioatat) تشكيل شده است كه دور تا دور سه برج ۴۵۹ فوتي قرار گرفته اند. نور خورشيد كه توسط اين آينه ها متمركز مي شود آب داخل اين برج ها را گرم مي كند تا به بخار بسيار داغي تبديل شود و توربين هاي سايت را براي توليد برق به حركت در آورد.
برج اول با موفقيت به كار مشغول است و برق توليدي خود را به مركز Pacific Gas and Electric در كاليفرنيا مي فرستد. برج سوم نيز كه در ماه هاي آينده فعال خواهد شد، براي تأمين برق همين مركز اختصاص يافته و برج دوم هم كه به زودي كامل مي شود برق خود را در اختيار مركز Southern California Edison قرار مي دهد.
كار ساخت اين پروژه سال ۲۰۱۰ آغاز شد و در ماه مارچ توانست براي اولين بار در آزمايشي مهم كه براي تست آمادگي آن در عملكردهاي تجاري انجام شده بود، اولين جريان برق خود را توليد كند. چندي پيش نيز تست هايي براي اولين همگام سازي Ivanpah با شبكه برق انجام شد كه با موفقيت از پس آن برآمد.
همانطور كه جان آيتون در Grist اشاره مي كند اين پروژه منتقداني نيز داشته، برخي از آنها اين سوال را مطرح مي كنند كه: "چرا اين تجهيزات خورشيدي كه از آب استفاده مي كند بايد در بيابان ساخته شود به جاي آن مي توانستيد از پنل هاي فوتوولتائيك استفاده كنيد." و برخي ديگر نيز نگران آوارگي حيات وحش محلي هستند.
قابل ذكر است كه صد گونه در حال انقراض از لاك پشت هاي بياباني در اين منطقه زندگي مي كنند. Ivanpah به عنوان بزرگ ترين تجهيزات انرژي حرارتي خورشيدي در دنيا و همچنين در تحقق هدف انرژي هاي تجديدپذير كاليفرنيا، نقش مهمي بر عهده دارد. مهم اينكه رسيدن به ۳۰۰۰ مگاوات ظرفيت توليد برق خورشيدي براي استفاده هاي عمومي و مالكيت هاي شخصي است.
اخبار علمي - باشگاه خبرنگاران جوان