راهكارهايي براي جلوگيري از تماشاي بيش از حد تلويزيون

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

راهكارهايي براي جلوگيري از تماشاي بيش از حد تلويزيون

۶۴ بازديد

راهكارهايي براي جلوگيري از تماشاي بيش از حد تلويزيون



تماشاي بيش از حد تلويزيون

تماشاي بيش از حد تلويزيون، بازي با كامپيوتر و گوشي  هاي هوشمند مشكل امروز والدين

 

«بسه ديگه! نمي خواي پاشي؟ از صبح كه بيدار شدي، نشستي پاي كامپيوتر و انگار دسته بازي چسبيده به دستت كه اونو روي زمين نذاشتي! خب من چي كار كنم از دست تو؟ ديروز هم كه نشستي پاي تلويزيون و پشت سر هم برنامه  هاي تلويزيون رو ديدي. چشماتم كه كاسه خونه، ديگه چيزي نمونده تا كاملا كور بشي! خب بلند شو ديگه!» دليل مطرح شدن اين جملات كه هم براي بعضي والدين و هم براي كودكان آشنا ست، نداشتن قوانين تماشاي تلويزيون و استفاده از كامپيوتر در خانه  هاست.

سليمان پور، روان شناس تربيتي با گفتن اين جمله كه تماشاي بيش از حد تلويزيون يا بازي با كامپيوتر و گوشي  هاي هوشمند تلفن همراه يكي از موضوعاتي است كه براي بعضي پدر و مادر هاي امروزي دردسرساز شده است، نكاتي را به والدين گوشزد مي كند تا بتوانند چنين مشكلاتي را حل كنند.

اوقات فراغتش را پر كنيد
اين مشكل بيشتر در كودكاني ديده مي شود كه براي پر كردن اوقات فراغت شان برنامه اي ندارند. آن  ها مدام مي گويند حوصله ام سر رفت، خسته شده ام، تنهايم و... . بنابراين اين كودكان با مشكل تماشاي بيش از حد تلويزيون و استفاده از كامپيوتر روبه رو مي شوند. در چنين شرايطي به والدين توصيه مي شود كه كودك شان را در كلاس  هاي ورزشي، هنري و اعتقادي ثبت نام كنند و حتما ساعتي از روز را با او بازي كنند تا به بهترين شكل، اوقات فراغتش را پر كند.

محدوده زماني براي بازي تعيين كنيد
هر وقت كودك مي خواهد با كامپيوتر، پلي استيشن يا گوشي تلفن همراه بازي كند يا تلويزيون تماشا كند، يك محدوده زماني برايش تعيين كنيد؛ مثلا بگوييد «تو فقط مي تواني يك ساعت بازي كني» و قبل از اين كه زمانش به پايان برسد، به او تذكر بدهيد كه وقتش در حال تمام شدن است و بايد كامپيوتر را خاموش كند. اگر اين تذكر را نپذيرفت، خيلي آرام و بدون تحقير يا بحث كردن، دستگاه بازي را خاموش يا يكي از ابزار  ها يا اجزاي آن را برداريد. روز  هاي بعد هم به همين روش عمل كنيد، تا او به مرور ياد بگيرد كه نمي تواند با سر و صدا، گريه و... به خواسته اش برسد و بهتر است در زمان مقرر، بازي را تمام كند.

سعي كنيد در اجراي اين روش مداومت داشته باشيد و خسته نشويد.
نكته بسيار مهم ديگر اين كه حتما در اجراي اين روش با همسرتان هماهنگ باشيد چون در غير اين صورت، كودك از اين آب گل آلود ماهي خواهد گرفت و شرايط خوب پيش نخواهد رفت.

 

تماشاي بيش از حد تلويزيون در كودكان

براي استفاده بچه هااز تلويزيون و بازي با گوشيهاي هوشمند يك محدوده زماني تعيين كنيد

 

الگوي مناسبي باشيد
خودتان الگوي مناسبي براي كودك باشيد و درست و به موقع از تلويزيون و كامپيوتر استفاده كنيد. وقتي تلويزيون در طول شبانه روز و بدون هدف در خانه شما روشن است، به كودك نيز حق بدهيد كه به سمت آن كشيده شود و برنامه  هايي كه حتي مربوط به او نيستند را ببيند.

2 نكته مهم ديگر
اولا توصيه مي شود از خريد گوشي تلفن همراه تا پايان دوره ابتدايي براي كودكان پرهيز كنيد. ثانيا، اگر بازي  هاي كامپيوتري درست انتخاب شود و كودك در زمان  هاي تعيين شده با آن  بازي كند، مي تواند در جهت افزايش تمركز و دقت كودك، افزايش قدرت حل مسئله و خلاقيت وي موثر باشد؛ بنابراين كلا كودك را از كار با كامپيوتر محروم نكنيد.

از اين جايگزين  ها بهره ببريد
هميشه به ياد داشته باشيد وقتي كودك را از كاري منع مي كنيد بايد جايگزين  هاي مناسب را هم داشته باشيد؛ مثلا به او بگوييد: تلويزيون را خاموش كن تا با يكديگر به پارك برويم، يا منچ بازي كنيم يا هر كار ديگري. اين فعاليت  ها كه در ادامه برايتان فهرست كرده ايم در عين اين كه براي فرزندتان جالب و هيجان انگيز است، باعث رشد شخصيتي او نيز خواهد شد.

كار  هاي گروهي: فعاليت هاي گروهي هميشه براي كودكان جذاب و سرگرم كننده است. علاوه بر اين، باعث رشد مهارت  هاي اجتماعي آن  ها نيز خواهد شد. از چند نفر از همسايگان خود كمك بگيريد و از فرزند آن  ها بخواهيد در يك وقت آزاد با فرزندتان بازي كنند. مي توانيد يك كلوب شعر تشكيل دهيد و بچه  ها را تشويق به حفظ كردن شعر و خواندن آن براي يكديگر كنيد. از آن  ها بخواهيد با همفكري يكديگر يك كليپ ويدئويي ترتيب دهند و خود شما با گوشي همراه تان از آن  ها فيلمبرداري كنيد. اين كار باعث قوت گرفتن مهارت همفكري و مديريت براي انجام يك پروژه گروهي بين كودكان خواهد شد.

فعاليت  هاي خلاقانه: تشويق كودكان به انجام كار  هاي خلاقانه به آن  ها كمك مي كند به شيوه خودشان از انجام امور مختلف لذت ببرند. يكي ديگر از كار  هاي خلاقانه نقاشي كردن است. از كودكتان بخواهيد تصويري را كه در ذهنش است روي كاغذ پياده كند؛ براي مثال از او بپرسيد در طول چند روز گذشته چه چيزي باعث خوشحالي او شده و سپس از او بخواهيد همان اتفاق را برايتان نقاشي كند. به همين ترتيب در هر فعاليتي دنبال پروراندن حس خلاقيت او باشيد و در عين حال يك روز جالب و هيجان انگيز برايش خلق كنيد.

فعاليت  هاي لذت بخش: گاهي اوقات تنها براي كسب لذت فرزندانتان آن  ها را در كار  هايي كه دوست دارند، همراهي كنيد. اگر عاشق درست كردن حباب و كف در حمام هستند اين اجازه را به آن  ها بدهيد. اجازه بدهيد خودشان بستني مورد علاقه با طعم خاصي كه دوست دارند را انتخاب كنند. با يكديگر به باغ وحش يا شهربازي برويد. در واقع، كار  هايي انجام دهيد كه واقعا آن  ها را به هيجان مي آورد.

منبع: سلامت نيوز

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد