كاروان زائران مكه در عصر قاجار (+عكس)
- مجموعه: تاريخ و تمدن
كاروان هاي عازم سفر حج در زمان قاجار
كاروان زائران مكه در عصر قاجار (+عكس)
ايرانيان مسلمان از گذشتههاي دور به شوق اداي فريضه حج رنج سفر تا شبه جزيره عربستان را به جان ميخريدند. زائران ايراني خانه خدا بيش از 1300 سال از مسير ميان عراق تا مكه و مدينه در طول چهل روز عبور ميكردند تا در موسم حج خود را به مكه برسانند و فريضه حج را به جاي بياورند. زائران معمولا هفتهها سفري پرخطر و دشوار را سوار بر اسب و شتر در زير تيغ آفتاب و سياهي شب به اميد رسيدن به خانه خدا به انجام ميرساندند. در برخي مواقع راهزنان يا حيوانات وحشي به كاروان حمله ميبردند و گاه شدت خستگي، تشنگي، گرسنگي و رنج سفر مانع رسيدن به مقصود ميشد.
كاروان هاي عازم سفر حج در زمان قاجار
به همين خاطر سفر دراز حج در گذشتههاي دور آنقدر با ماجرا و حوادث مختلف همراه بوده است كه شمار قابل توجهي سفرنامه از كسانيكه به عشق زيارت خانه خدا پاي در اين راه پر خطر گذاشته اند به جامانده است. در كنار نوشتهها و سفرنامههايي كه مسافران مكه در قرون مختلف نوشتهاند شماري عكس نيز وجود دارد كه پس از اختراع دوربين عكاسي با توجه به اهميت اين فريضه توسط عكاسان مختلف برداشته شده است.
كاروان هاي عازم سفر حج در زمان قاجار
برخي عكاسان و شرق شناسان در موسم حج همراه با كاروان زائران به مكه وارد مي شدند و از مناسك حج عكاسي ميكردند؛ دو عكسي كه در اين مطلب مشاهده ميكنيد از همين دست است. "آلفرد هينكن" عكاس و شرق شناس آلماني در اين دو عكس يكي از كاروان هاي عازم سفر حج را سوزه عكاسي قرار داده است. از تاريخ و جزئيات اين عكس جز اينكه مربوط به زائران ايراني مكه و دهه 1910 ميلادي است چيز ديگري در دست نيست.
منبع : faradeed.ir