سه شنبه ۱۱ اسفند ۹۴ | ۰۸:۴۲ ۵۸ بازديد
سنندج، دومين شهر بزرگ كردنشين و مركز استان كردستان، در غرب ايران است. از نظر جغرافيايي، از سمت غرب به كوه آبيدر، از سمت شمال به كوه شيخ معروف و از سمت جنوب به كوه سراج الدين، محدود شده است.
از نظر آب و هوايي چون در منطقه كوهستاني زاگرس واقع شده، سرد و نيمه خشك است.
سنندج، چون شهري در دامنه كوه است كه اهميت نظامي فراواني هم داشته است. از گذشته به آن سنه دژ مي گفتند، يعني «قلعه اي در پاي كوه» كه به مرور زمان، اين سنه دژ به سنندج تبديل شده است.
سنندج به لحاظ موقعيت جغرافيايي و فعاليت هاي شهرسازي عصر صفوي و قاجار، بافت شهري سنتي با ارزشي دارد كه بناهاي مسكوني و عام المنفعه متعددي مثل حمام، مساجد و بازار در آن باقيمانده اند و در كل بافت تاريخي بسيار وسيعي دارد.
ديدني هاي سنندج
مسجد جامع سنندج، مجموعه پارك تفريحي آبيدر، بازار سنندج، خانه كرد (عمارت آصف)، موزه سنندج، عمارت خسروآباد، عمارت وكيل، عمارت مشير ديوان، حمام خان، امامزاده هاجر خاتون، امامزاده پير عمر، امامزاده پيرمحمد، قرآن نگل، مراسم عرفاني، درياچه سد قشلاق، درياچه زريورا، آبشار پل، چهل چشمه، چشه بابا گرگر، سراب وينسار، سراب آب فرود، آبشار كويله.
منطقه اورامان
يادآوري اين مهم ضروري است كه جنگل ها و مناطق بسياري چون جنگل هاي بانه، مريوان و همچنين «دره شاهان» كه در كنار قلعه «قم چفاي» واقع شده است از مراكز مهم طبيعي استان محسوب مي شود.
صنايع دستي
صنايع دستي از جاذبه هاي مهم سنندج است و انواع قالي و قاليچه، گليم، تخته نرد و شطرنج سنندج شهرت و اعتبار جهاني دارد.
مثل اكثر ايراني ها كه غذاهاي و خورشت هاي مشابهي با ساير شهرهاي ايران دارند، در سنندج هم پخت غذاي محلي خيلي رواج ندارد، با اين حال از غذاهاي سنتي اين شهر مي شود به انواع آش مثلا آش كشك، آش عدس بلغور، آش دانه كولانه، آش هالا و غيره اشاره كرد. سنندجي ها يك غذاي سنتي به اسم شلكينه دارند كه مخصوص مهماني هاي دسته جمعي مردم سنندج در فصل بهار است.
اگر دل تان يك وعده غذايي خوشمزه مي خواهد، رستوران مرواريد از معروف ترين رستوران هاي سنندج به حساب مي آيد كه مي توانيد خوشمزه ترين غذاهاي كبابي، دريايي و ايراني را در آن نوش جان كنيد. رستوران شيداي كردستان و رستوران خان سالار هم انتخاب خوبي هستند.
هتل هاي سنندج
هتل شادي
* نوع هتل: چهار ستاره گريد A
* آدرس: سنندج، خيابان پاسداران، روبروي دانشگاه علوم پزشكي
مهمانسرا مجتمع جهانگردي
* نوع هتل: سه ستاره گريد A
* آدرس: انتهاي خيابان پاسداران، سه راه شالمان، جنب امور آب
طاق بستان كرمانشاه
طاق بستان مجموعه اي از سنگ نگاره ها و سنگ نبشته هاي دوره ساساني است كه در شمال غربي شهر كرمانشاه در غرب ايران واقع شده است. اين مجموعه در قرن سوم ميلادي ساخته شده و ارزش هنري و تاريخي زيادي دارد.
چند صحنه تاريخي از جمله تاج گذاري خسرو پرويز، تاج گذاري اردشير دوم، تاج گذاري شاهپور دوم و سوم و همچنين چندين سنگ نوشته (كتيبه) به خط پهلوي كتيبه اي در آن كنده كاري شده است. وجود كوه و چشمه در اين مكان، آن را به گردشگاهي روح افزا تبديل كرده كه از زمان هاي ديرين تا به امروز مورد توجه بوده است.
طاق بستان به چه معناست؟
طاق بستان در زبان بومي (كُردي) طاق وه سان گفته مي شود. «سان» به معني سنگ مي باشد و به اين ترتيب طاق بستان، طاق سنگي معني مي دهد.
طاق بزرگ
مهمترين اثر در طاق بستان، طاق بزرگ با سنگ نگاره تاج گذاري خسرو پرويز است كه در كناره ورودي طاق، سنگ نگاره اي از فرشتگان بالدار، زنان در حال نواختن چنگ، درخت زندگي، مجالس شكار گراز و شكار مرغان و ماهيان در مرداب و نقش هاي فيل، اسب و قايق است كه خاكي از مراسم بزم و شادي است. در زير نقش تاج گذاري خسرو پرويز سواري زره پوش سوار بر اسب قرار دارد.
طاق كوچك
طاق كوچك در ميان سنگ نگاره تاج گذاري اردشير دوم و طاق بزرگ قرار دارد و مراسم تاج گذاري شاهپور دوم و سوم را به تصوير مي كشد. اين طاق داراي دو نقش در بالاي ديواره طاق و دو كتيبه است. اين كتيبه ها به خط پهلوي كتيبه اي هستند.
نقش برجسته تاج گذاري اردشير دوم
در سترگ ترين طاق، سه تنديس مشاهده مي شود. شاه در ميان، فروهر در سوي راست وي كه مانند تاج گذاري اردشير دوم است و آناهيتا در سوي چپ شاه آناهيتا ايزدبانوي آب هاست و نمود خرمي و سرسبزي.
عمارت مسعوديه
تا سال 1342 بنايي مربوط به دوران قاجار در اطراف طاق بستان وجود داشت كه به عمارت مسعوديه معروف بود كه توسط امام قلي ميرزا عمادالدوله ساخته شده بود كه به منظور نمايان ساختن آثار باستاني و آزادسازي چشمه آناهيتا تخريب شد.