خواص ميوه بلوط

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

خواص ميوه بلوط

۲۷۸ بازديد

خواص ميوه بلوط



خواص بلوط,فوايد ميوه بلوط


بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا و پوسته قهوه‌اي مايل به قرمز آن را شكسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتي آب پز ميل مي‌كنند.

تا به حال ميوه بلوط را ديده‌ايد؟ اين ميوه ظاهري مشابه فندق دارد و درخت آن به صورت وحشي يا كشت شده در مناطق معتدلي چون مازندران، كردستان و لرستان رويش دارد و طرفداران پروپا قرص آن مردمان استان گيلان هستند. اين ميوه در بازار كمياب است، اما در برخي ميوه‌فروشي‌ها يا مغازه‌هاي مدرن به صورت بسته‌بندي شده يا فله‌اي به فروش مي‌رسد.

بلوط از فندق درشت‌تر و هر يك يا چند عدد آن درون پياله‌اي سبز رنگ و خاردار قرار گرفته است. بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا و پوسته قهوه‌اي مايل به قرمز آن را شكسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتي آب‌پز ميل مي‌كنند.

مزه آن مانند فندق خوشايند و دلچسب نيست، اما به دليل غني بودن از املاح و ويتامين‌ها ارزش غذايي بالايي داشته و مانند اجزاي آجيل مغذي است.

امروزه در صنعت از بلوط در كيك، بستني و حتي از آرد آن به عنوان حجم دهنده در برخي از انواع نان‌ها استفاده مي‌شود.

بعد از ورزش بلوط بخوريد!
بلوط حاوي نشاسته، چربي، پروتئين، فيبر و املاحي چون آهن، كلسيم، منيزيم و ويتامين‌هاي گروه B است. ميزان نشاسته بلوط در مقايسه با فندق بيشتر و چربي آن كمتر است. به دليل فيبر بالايي كه دارد خاصيت سيركنندگي داشته و به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب غيراشباع فاقد كلسترول بوده و پتاسيم آن ادرارآور است. ويتامين‌هاي گروه B آن باعث عملكرد بهتر سيستم عصبي مي‌شود و به دليل نداشتن گلوتن، براي مبتلايان به سلياك محدوديت مصرف ندارد.

تركيب، منقبض كننده و ضداسهال است
اين را هم بدانيد شاه بلوط درشت‌تر، روغن‌دارتر و مغذي‌تر از بلوط است. اين ميوه تقويت‌كننده بدن و چاق‌كننده بوده و مصرف آن براي افراد ضعيف توصيه شده است. به گفته متخصصان مصرف بلوط بعد از فعاليت‌هاي ورزشي مفيد است. چرا؟ به دليل آن كه منيزيم و كلسيم بالايي داشته و با تسكين عضلات از گرفتگي و كوفتگي آن‌ها مي‌كاهد.

 

خواص بلوط,فوايد ميوه بلوط


بلوط درمان كننده التهابات
بلوط يكي از غني‌ترين گياهان از نظر ميزان تانن بوده و به دليل وجود اين تركيب، منقبض كننده و ضداسهال است. به جهت دارا بودن تركيبات فلاونوييدي خواص ضدالتهابي داشته و با كاهش تورم عروق انتهاي روده منجر به كم شدن التهاب هموروئيد (بواسير) مي‌شود. نتايج بررسي‌ها نشان داده است شاه‌بلوط و عصاره آن به عنوان درمان حمايتي در حفظ عملكرد غشاي ديواره وريدها و بهبود جريان خون در نارسايي مزمن وريدي استفاده مي‌شود. از التهاب عضلات و رگ‌هاي واريسي كاسته و موجب بهبود و بازگشت خون به قلب مي‌شود.


موارد منع مصرف
* علاوه بر ميوه بلوط پوست، برگ و ريشه درخت آن هم خواص درماني دارد، اما بايد بدانيد مصرف زياده از حد بلوط به دليل تانن زياد از ميزان جذب آهن بدن مي‌كاهد.

* همچنين با برخي داروها تداخل ايجاد كرده و ساپونين آن باعث تحريك لايه مخاطي معده و برگشت اسيد مي‌شود.

* مصرف بلوط در دوران شيردهي و بارداري بايد تحت نظر پزشك باشد.

 

منبع : tebyan.net

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد