غذاي سينتي -طرز تهيه قيمه بوشهري و شكر پلو

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

غذاي سينتي -طرز تهيه قيمه بوشهري و شكر پلو

۳۷۷ بازديد

طرز تهيه قيمه بوشهري و شكر پلو



طرز تهيه قيمه بوشهري,نحوه پخت قيمه بوشهري

قيمه بوشهري مزه اش ترش و شوره و شكر پلو هم تا حدي شيرين كه بايد با هم سرو شود


قيمه بوشهري با قيمه‌هاي شهرهاي ديگر خيلي فرق دارد. هم از نظر ظاهري و هم از نظر مزه. قيمه بوشهري را مي‌كوبند و بايد طوري گوشت آن له شده باشد كه با زدن قاشق كش بيايد. اين خورش معمولاً با شكر پلو صرف مي‌شود.

دستور شماره يك
مواد لازم براي قيمه بوشهري :

 لپه  ۵۰۰ گرم
 گوشت ۲۵۰ گرم
 سيب زميني ۱ عدد
 پياز بزرگ ۱ عدد
زيره ۲ قاشق چايخوري
ليمو عماني مقداري
رب گوجه ۲ قاشق عذاخوري
ادويه به ميزان لازم


طرز تهيه قيمه بوشهري :
پياز را سرخ مي‌كنيم زردچوبه را به آن اضافه مي‌كنيم گوشت را به پياز اضافه مي‌كنيم. (گوشت را مي شود همراه با لپه جوش داد) لپه را جدا مي‌گذاريم بپزد. وقتي گوشت و پياز را تفت داديم يك مقدار به اندازه نيم ليوان آب به آن اضافه مي‌كنيم و سيب زميني را هم اضافه مي‌كنيم. وقتي همه مواد پختند با گوشتكوب آن را مي كوبيم وقتي همه مواد را كوبيديد دوباره همه را بگذاريد روي اجاق رب گوجه و يك ليوان آب و زيره كوبيده شده را به قيمه اضافه مي‌كنيد. در آخر هم كمي ليمو عماني مي‌ريزيد.

مواد لازم براي شكرپلو :

برنج  ۲ پيمانه
 شكر  ۱ پيمانه
 گلاب ۱ فنجان
 زعفران مقداري


طرز تهيه شكرپلو :

برنج را جوش مي دهيم ولي كم به اندازه ايي كه برنج سفيد جوش مي هو آبكش مي‌كنيم. برنج را كه آبكش كرديم. گلاب روا جوش مي دهيم و با زعفران مخلوط مي‌كنيم و آن را دم مي دهيم. وقتي زعفران و گلاب آماده شد با شكر آن را مخلوط مي كنيم و آن را مي ريزيم داخل برنج و خوب با هم مخلوط مي‌كنيم و مي‌گذاريم دم بكشد.

دستور شماره دو
مواد لازم براي قيمه بوشهري :

لپه  ۲۵۰ گرم
پياز متوسط ۱ عدد
 گوشت سر دست نيم كيلو
رب گوجه فرنگي  ۲ قاشق غذاخوري
سيب زميني متوسط ۱ عدد
دارچين يك هشتم قاشق چايخوري
زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
گرد ليمو عماني ۱ قاشق غذاخوري
زعفران به مقدار لازم
نمك مقداري


طرز تهيه قيمه بوشهري :
پياز را خرد كرده و در روغن با گوشت تفت مي دهيم و دارچين را اضافه مي كنيم لپه را شسته و به ديگ اضافه كرده و حدود ۴ ليوان آب داخل ديگ مي‌ريزيم در ديگ را مي‌بنديم و به مدت يك ساعت مي‌پزيم سيب زميني را پوست گرفته و درستي داخل ديگ مي اندازيم بعد از يك ساعت ديگر چك مي‌كنيم اگر گوشت پخته و له شده باشد زير ديگ را خاموش مي‌كنيم در غير اين صورت نيم ساعت ديگر مي‌پزيم و يا تا زماني كه گوشت له شود. (در صورت نياز باز هم در هنگام پخت آب اضافه كنيد) آب را از مواد جدا كرده (مي توانيم داخل آبكش بريزيم) و گوشت را مي‌كوبيم.

 

هر كدام را جداگانه مي‌كوبيم يعني لپه و سيب زميني را هم مي‌كوبيم. گوشت كوبيده را به لپه كوبيده اضافه كرده و با يك ليوان از آب گوشت روي حرارت قرار مي‌دهيم. هم مي‌زنيم تا مخلوط شود و بعد بقيه آب گوشت را هم اضافه مي‌كنيم.

 

رب گوجه فرنگي را در روغن تفت داده و يك ليوان از آب گوشت را اضافه كرده سپس به ديگ اضافه مي‌كنيم سيب زميني له شده را هم اضافه مي‌كنيم خوب هم مي‌زنيم. نمك و ليمو عماني و زعفران دم كرده را اضافه كرده و اينقدر هم مي‌زنيم تا زماني كه قيمه كش بيايد.

همين طور كه ملاحظه كرديد قيمه بوشهري شباهتي با قيمه‌اي كه شما ديده ايد و خورديد ندارد ولي از آنجايي كه من را مي‌شناسيد.

قيمه بوشهري را با چيپس سيب زميني سرو نمي كنند. اما هميشه بايد كنارش “شكر پلو” داشته باشد. شكر پلو هم احتمالا همان شيرين پلوي شماست.

بايد باز هم تاكيد كنم كه وقتي من ميگم “بوشهر” منظورم شهر بوشهر است نه استان بوشهر. خيلي ها شكر پلو را نمي شناسند. قيمه و شكر پلو يكي از غذاهاي رسمي مراسم‌هاي محرم و صفره و زياد براي نذري آن را درست مي كنند كه البته له كردن آن در مقياس زياد قلق دارد.

قيمه بايد طوري له شده باشد كه هنگام خوردن و زماني كه قاشق مي زني خوب كش بيايد. اگر در خانه گوشتكوب برقي داريد كه ديگر كار فوق العاده ساده مي شود.

قيمه مزه اش ترش و شوره و شكر پلو هم تا حدي شيرين. تركيب طعم آن خاص است و به نظر من خيلي خوشمزه. عطر خيلي خوبي هم دارد. با قيمه هم زيره سياه بخوريد كه نفخ آن را بگيرد.

 

منبع : seeiran.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد