چگونه بوت‌لودر گوشي اندرويدي خود را آنلاك كنيم؟

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

چگونه بوت‌لودر گوشي اندرويدي خود را آنلاك كنيم؟

۵۹۸ بازديد

چگونه بوت‌لودر گوشي اندرويدي خود را آنلاك كنيم؟



 

پيش از هرچيز در نظر داشته باشيد كه تمامي برندهاي سازنده گوشي‌هاي هوشمند اجازه آنلاك كردن بوت‌لودر را به شما نخواهند داد. امكان استفاده از اين روند به برند، اپراتور و يا حتي نسخه فيرمويري كه روي دستگاه شما نصب است بستگي دارد.

 

آنلاك‌كردن بوت‌لودر گوشي اندرويدي شما اولين گام براي روت كردن و يا پياده‌سازي فرايند فلش كردن رام‌هاي دست‌ساز است. گامي كه بر خلاف تصور اكثر كاربران، در بيشتر موارد توسط شركت سازنده آن دستگاه همراه نيز به‌طور رسمي پشتيباني مي‌شود. با ما همراه باشيد تا با روند آنلاك كردن بوت‌لودر در گوشي‌هاي هوشمند اندرويدي آشنا شويد!

 

سيستم‌عامل اندرويد, بوت لودر گوشي

با بازكردن بوت‌لودر تمامي اطلاعات موجود روي گوشي هوشمند پاك خواهد شد

 

پيش از هرچيز در نظر داشته باشيد كه تمامي برندهاي سازنده گوشي‌هاي هوشمند اجازه آنلاك كردن بوت‌لودر را به شما نخواهند داد. امكان استفاده از اين روند به برند، اپراتور و يا حتي نسخه فيرمويري كه روي دستگاه شما نصب است بستگي دارد. به عنوان نمونه، گوشي‌هاي سري نكسوس ذاتا قابليت آنلاك را دارند و اكثر دستگاه‌هاي توليدي برندهاي مانند موتورولا و اچ‌تي‌سي نيز اين قابليت را پيش روي شما قرار خواهند داد.

 

اين در حالي است كه برخي از دستگاه‌هاي همراه به‌طور پيش‌فرض امكان آنلاك كردن بوت‌لودر را به شما نخواهند داد اما پس از مدتي، توسعه‌دهندگان نرم‌افزاري از وجود حفره‌هاي امنيتي استفاده كرده و اين شرايط را براي شما مهيا مي‌كنند.

 

بهترين روش براي اطمينان از اينكه گوشي شما قابليت آنلاك شدن بوت‌لودر را داراست يا خير، مراجعه به انجمن توسعه‌دهندگان وب‌سايت XDA است. اگر دستگاه همراه شما از برند اچ‌تي‌سي يا موتورولا باشد مي‌توانيد قابليت آنلاك شدن آن را از طريق وب‌سايت موتورولا يا اچ‌تي‌سي بررسي كنيد. در صورتي كه گوشي شما به طور رسمي از قابليت آنلاك بوت‌لودر بهره‌مند نشده همچنان اين احتمال وجود دارد كه راه‌حلي غيررسمي توسط توسعه‌دهندگان نرم‌افزاري براي بازكردن بوت‌لودر آن ارائه شده باشد.

 

مرحله مقدماتي: ايجاد نسخه پشتيبان از داده‌ها
پيش از آغاز بايد درنظر داشته باشيد كه اين فرايند (بازكردن بوت‌لودر) تمامي اطلاعات موجود روي گوشي هوشمند شما را پاك خواهد كرد. بنابراين اگر عكس، فايل، شماره مخاطب و يا حتي پيامكي روي دستگاه همراه خود داريد كه براي شما اهميت ويژه‌اي دارد، آن‌را به رايانه خود انتقال دهيد. اگر نياز به ايجاد نسخه پشتيبان از برنامه‌هاي نصب شده روي دستگاه خود و يا تنظيمات آن‌ها داريد نيز مي‌توانيد از راهكارهاي موجود (ايجاد نسخه پشتيبان از طريق خود دستگاه همراه و يا از طريق رايانه) نسخه پشتيباني از تمامي تنظيمات و فايل‌ها تهيه و آن‌را به رايانه خود انتقال دهيد.

 

يك راه‌حل ايده‌آل آن است كه در همان بدو خريد يك دستگاه هوشمند جديد، فرايند آنلاك كردن بوت لودر را يك‌بار براي هميشه انجام دهيد تا ديگر اطلاعاتي از روي دستگاه همراه شما پاك نشود. پس از ايجاد نسخه پشتيبان از اطلاعات خود مي‌توانيد به سراغ مرحله بعدي برويد.

 

 مرحله اول: نصب SDK اندرويدي و درايورهاي گوشي
در اين قسمت نياز به پياده‌سازي دو فرايند خواهيد داشت. نصب بسته نرم‌افزاري اندرويد و البته نصب درايورهاي مورد نياز براي شناسايي دستگاه شما توسط رايانه، در اين مرحله انجام خواهد شد. در صورتي كه پيش از اين درايورهاي دستگاه خود را نصب كرده‌ايد بدنيست گزينه به‌روزرساني آن‌ها را نيز درنظر داشته باشيد.

 

پيش از هرچيز بايد به صفحه دانلود Android SDK برويد و در قسمت پايين صفحه، گزينه SDK Tools Only را انتخاب كنيد. حالا فايل فشرده را بر حسب سيستم‌عامل مورد استفاده خود روي رايانه دانلود كنيد و آن‌را از حالت فشرده خارج كنيد.

حالا SDK Manager را اجرا و همه گزينه‌هاي موجود به جز Android SDK Platform-tools را از حالت انتخاب خارج كنيد. در صورتي كه دستگاه شما از سري نكسوس است مي توانيد گزينه Google USB Driver را نيز انتخاب كنيد تا درايورهاي گوگل دانلود شوند.

 

سيستم‌عامل اندرويد, بوت لودر گوشي

 

پس از پايان نصب، برنامه SDK Manager را ببنديد. حالا درايورهاي USB را براي گوشي خود نصب كنيد. اين درايورها معمولا از طريق وب‌سايت شركت سازنده گوشي همراه شما نيز در دسترس قرار مي‌گيرند. در صورتي كه پيغام مربوط به ريبوت را مشاهده كرديد رايانه خود را راه‌اندازي مجدد كنيد.

 

حالا گوشي خود را با استفاده از كابل يو‌اس‌بي به رايانه متصل كنيد. پوشه platform-tools در زيرشاخه پوشه Android SDK را بازكرده و در حالي كه نشان‌گر موشواره را در قسمت خالي از صفحه قرارداده‌ايد، كليدهاي شيفت و كليك سمت راست موشواره را باهم بزنيد. از منوي بازشده، گزينه Open a Command Prompt Here را بزنيد و دستور زير را تايپ كنيد:

adb devices

 

در صورتي كه روي صفحه، شماره سريالي را مشاهده كرديد به آن معنا خواهد بود كه دستگاه شما توسط رايانه شناسايي شده و مي‌توانيد اين فرايند را ادامه دهيد، در غير اين‌صورت از انجام درست و بدون مشكل فرايندهاي پيشين اطمينان حاصل كنيد.

 

مرحله دوم: فعال‌سازي گزينه USB Debugging
پس از اين مرحله، به قسمت تنظيمات گوشي هوشمند خود رفته و گزينه About Phone را انتخاب كنيد. با پيمايش به سمت پايين، گزينه Build Number را هفت مرتبه پشت سر هم لمس كنيد تا پيغامي مبني بر اينكه "حالا شما يك توسعه‌دهنده نرم‌افزاري هستيد” روي صفحه ظاهر شود. حالا به صفحه اصلي تنظيمات گوشي بازگرديد. در اين حالت بايد در محدوده پايين گزينه‌هاي موجود، عبارت Developer Options را مشاهده كنيد.

 

با لمس كردن اين گزينه، قابليت OEM Unlocking را لمس كنيد. در صورتي كه اين گزينه وجود ندارد، مشكلي نيست زيرا فعال بودن اين قابليت تنها روي برخي از گوشي‌ها ضروري است. در مرحله بعدي گزينه USB Debugging را فعال كنيد و در صورت نياز، گذرواژه يا پين مورد استفاده خود را وارد كنيد.

 

پس از پياده‌سازي روند بالا، با اتصال دستگاه همراه به رايانه بايد پيغامي با محتواي "Allow USB Debugging?” را روي صفحه مشاهده كنيد. حالا گزينه "Always allow fron this computer” را انتخاب و گزينه OK را لمس كنيد.

 

مرحله سوم: دريافت كد آنلاك (براي دستگاه‌هايي به جز نكسوس)
در صورتي كه از دستگاه‌هاي سري نكسوس استفاده مي‌كنيد، مي‌توانيد اين مرحله را ناديده بگيريد اما كاربران دستگاه‌هاي غيرنكسوسي بايد اين مرحله را بگذرانند.

 

كافي است با جستجويي كوتاه به صفحه وب رسمي آنلاك بوت‌لودر در سايت شركت توليدكننده گوشي خود برويد. حالا دستگاه خود را انتخاب و وارد حساب كاربري خود شويد (در صورتي كه حساب كاربري نداريد بايد ابتدا اين حساب را ايجاد و سپس وارد آن شويد).

 

ادامه روند، بسته به مدل دستگاه همراه شما متفاوت خواهد بود اما آنچه مسلم است روند انجام كار در وب‌سايت شركت سازنده دستگاه شما مشخص شده است. به عنوان نمونه، با دستورالعملي به منظور خاموش كردن گوشي و واردشدن به حالت فست‌بوت روبرو خواهيد شد. اين روند نيز در دستگاه‌هاي مختلف، متفاوت است اما در اكثر دستگاه‌هاي همراه جديد با نگه‌داشتن همزمان كليدهاي پاور و كم‌كردن ميزان صدا به مدت 10 ثانيه (وقتي گوشي شما خاموش است) مي‌توانيد وارد اين حالت شويد. با جستجويي ساده از طريق گوگل مي‌توانيد به راحتي روند مورد نظر براي دستگاه همراه خود را بيابيد.

 

سيستم‌عامل اندرويد, بوت لودر گوشي

 روند آنلاك كردن بوت‌لودر در گوشي‌هاي هوشمند اندرويدي

 

حالا دستگاه خود را از طريق كابل يو‌اس‌بي به رايانه متصل كنيد. در اين حالت رايانه شما بايد دستگاه را تشخيص دهد. حالا بر روي رايانه خود، پوشه platform-tools را بازكرده و در فضايي خالي، كليدهاي شيفت و كليك سمت راست موشواره را همزمان فشرده و از منوي بازشده، گزينه "Open a Command Prompt Here” را انتخاب كنيد. حالا بايد با استفاده از پنجره فرمان، كليد آنلاك كردن دستگاه را طبق آنچه شركت سازنده اعلام كرده بدست آوريد. به عنوان مثال در دستگاه‌هاي اندرويدي موتورولا بايد فرمان fastboot oem get_unlock_data و در دستگاه‌هاي اچ‌تي‌سي فرمان fastboot oem get_identifier_token را اجرا كنيد.

 

سيستم‌عامل اندرويد, بوت لودر گوشي

 

در اين حالت، خط فرمان، رشته‌اي از كاراكترها را به شما نشان خواهد داد. با انتخاب، كپي و در نهايت الصاق اين رشته كد در داخل كادر درنظر گرفته شده در وب‌سايت شركت سازنده، در صورتي كه دستگاه شما توانايي آنلاك شدن را داشته باشد، ايميلي حاوي كد جديدي كه در مرحله بعدي استفاده خواهيم كرد، دريافت مي‌كنيد. در صورتي هم كه دستگاه شما قابليت آنلاك شدن را نداشته باشد، اين وضعيت نيز به شما اعلام خواهد شد. با اين وجود در صورتي كه نياز به روت كردن و فلش يك رام جديد داريد مي‌توانيد از راهكارهاي غيررسمي موجود در انجمن XDA به‌منظور آنلاك كردن بوت‌لودر دستگاه خود استفاده كنيد.

 

مرحله چهارم: آنلاك كردن گوشي
با طي كردن مراحل قبلي، بالاخره گوشي شما آماده است تا بوت‌لودر آن را آنلاك كنيد. در صورتي كه گوشي شما همچنان در حالت فست‌بوت است، كافي است فرمان زير را اجرا كنيد و در غير اين‌صورت كافي است دستگاه‌ همراه خود را خاموش كرده و كليدهاي پاور و كاهش صدا را براي ده ثانيه نگه داريد. با رها كردن اين كليدها، بايد وارد حالت فست‌بوت شويد (كاربران گوشي‌هاي اچ‌تي‌سي بايد گزينه فست‌بوت را از طريق كليد كاهش صدا، انتخاب و با فشردن يك لحظه‌اي كليد پاور، آن‌را تاييد كنند). حالا گوشي خود را از طريق كابل يو‌اس‌بي به رايانه متصل كنيد.

 

بار ديگر خط فرمان را در پوشه platform-tools اجرا كرده و از طريق اجراي فرمان ساده‌اي دستگاه خود را آنلاك كنيد. براي اكثر دستگاه‌هاي سري نكسوس، اين فرمان به صورت fastboot oem unlock خواهد بود. در صورتي كه شما نكسوس‌هاي جديد مانند نكسوس 5X يا نكسوس 6P داريد، اين فرمان به صورت fastboot flashing unlock خواهد بود.

 

اگر دستگاهي به جز نكسوس داريد، شركت سازنده دستگاه همراه شما اين فرمان را مشخص خواهد كرد. به عنوان مثال دستگاه‌هاي موتورولا از فرمان fastboot oem unlock UNIQUE_KEY استفاده مي‌كنند كه به جاي عبارت UNIQUE_KEY، كد انحصاري كه به شما ايميل شده است، جايگزين خواهد شد. دستگاه‌هاي توليدي اچ‌تي‌سي را بايد با استفاده از فرمان fastboot oem unlocktoken Unlock_code.bin آنلاك كنيد كه اين‌بار هم به جاي Unlock_code.bin كدي كه از اچ‌تي‌سي دريافت كرده‌ايد قرار مي‌گيرد. پس از اجراي فرمان يادشده ممكن است روي گوشي نيز نياز به تاييد فرايند آنلاك كردن داشته باشيد كه با استفاده از كليدهاي تنظيم صدا مي‌توانيد اين مورد را نيز انجام دهيد.

 

سيستم‌عامل اندرويد, بوت لودر گوشي

 

پس از اتمام فرايند، از منوي موجود روي صفحه به‌منظور راه‌اندازي گوشي خود استفاده كنيد و يا اينكه دستور fastboot reboot را در پنجره فرمان تايپ و كليد اينتر را بزنيد. در صورتي كه همه چيز طبق روال پيش رود در هنگام راه‌اندازي بايد پيامي را مبني بر آنلاك شدن بوت‌لودر مشاهده كنيد و پس از چند ثانيه وارد سيستم‌عامل اندرويد خواهيد شد. فراموش نكنيد كه ورود به اندرويد پيش از انجام فرايندهاي ديگري مانند فلش كردن يك ريكاوري دست‌ساز، ضروري است. اگرچه با اجراي اين روند، تغيير محسوسي را در گوشي خود مشاهده نخواهيد كرد اما آنلاك كردن بوت‌لودر، روندي ضروري به‌منظور استفاده از شخصي‌سازي‌هاي بعدي مانند فلش‌كردن ريكاوري دست‌ساز، روت‌كردن و يا حتي استفاده از رام‌هاي دست‌ساز است.
منبع:farnet.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد