آشپزي وطرز تهيه +پاي سفره جنوبي ها (1)

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

آشپزي وطرز تهيه +پاي سفره جنوبي ها (1)

اگر از بين غذاهاي جنوبي فقط قليه‌ماهي را مي‌شناسيد، پاي سفره جنوبي‌ها بنشينيد و كلي هم لذت ببريد. فقط يادتان باشد اگر خيلي اهل خوردن غذاهاي تند نيستيد، ميزان فلفل غذاها را كم كنيد؛ بقيه‌اش حل است.
مجله آشپزي مثبت: درست است كه غذاهاي سنتي ايراني همتا ندارد ولي دقت كرده‌ايد كه معروف‌ترين غذاهاي ايراني به لحاظ جغرافيايي متعلق به دو نقطه از ايران هستند؟ يكي غذاهاي شمالي ديگري غذاهاي جنوبي. اگر از بين غذاهاي جنوبي فقط قليه‌ماهي را مي‌شناسيد، اين شماره پاي سفره جنوبي‌ها بنشينيد و كلي هم لذت ببريد. فقط يادتان باشد اگر خيلي اهل خوردن غذاهاي تند نيستيد، ميزان فلفل غذاها را كم كنيد؛ بقيه‌اش حل است.

پاي سفره جنوبي ها
 

چَباب كوفته

مواد لازم براي 3 نفر:


  •  ۵۰۰ گرم گوشت چرخ شده گوساله
  • 3 عدد نان تست
  • 2 عدد متوسط پياز
  • به ميزان لازم  نمك و فلفل سياه
  • 1 ق چ زيره سبز
  • 1 عدد  تخم‌مرغ
  • چند شاخه جعفري
  • روغن به ميزان لازم

طرز تهيه:

 1. ابتدا پياز، نان تست و جعفري را در  مخلوط كن بريزيد  تا كاملا خرد شوند. سپس مواد ميكس شده را با گوشت مخلوط كنيد.حالا  اول  تخم‌مرغ و سپس ادويه‌ها  را همراه با  نمك اضافه كنيد و مواد را كاملا مخلوط كنيد و خوب ورز دهيد تا مايه كوفته يكدست شود.

2.  از مواد به اندازه يك نارنگي برداشته، با دست به آن شكل دهيد و در يك تابه با مقدار خيلي كمي روغن سرخ كنيد. اين كوفته كباب ها را  همراه با برنج يا نان سرو كنيد.

يه جور ديگه

البته مي‌توان گوشت‌ را به سيخ كشيد و روي باربيكيو هم كباب كرد.



آش ماسووا

 مواد لازم براي 3 نفر:

  • 100 گرم بلغور گندم
  • 100 گرم برنج نيم‌دانه
  • 100 گرم اسفناج  
  • 2 عدد پياز
  • 150 گرم نخود پخته
  • يك پيمانه سرخالي كشك
  •  پونه خشك  براي تزيين
  • نمك و فلفل به اندازه لازم
  • جعفري تازه  براي تزيين

طرز تهيه:

1. ابتدا بلغور و برنج را مي‌گذاريم كاملا بپزد. سپس نخود پخته، اسفناج  را بعد از شستن  به صورت درشت خرد كنيد. پيازرا  هم خرد كنيد و كناري بگذاريد. قابلمه اي آماده كنيد و  كمي روغن در آن بريزيد و روي اجاق قرار دهيد تا داغ شود سپس اول پياز را در روغن تفت دهيد . بعد از اين كه پياز تغيير رنگ پيدا كرد، اسفناج را اضافه كنيد و تفت دهيد .  برنج و بلغوررا همراه با مقداري آب جوشيده  اضافه كنيد.

2. بعد از پخت مواد ،كشك را اضافه كرده، نمك و فلفل را هم اندازه مي‌كنيم و مي‌گذاريم آش 5 دقيقه با شعله كم جا بيفتد. سپس آن را كشيده، پونه خشك  پاشيد وبا جعفري تزيين كنيد.

يه جور ديگه

براي اين كه اين آش با سرعت بيشتري آماده شود ،از نخود كنسرو شده ،استفاده كنيد.



ميگو پلو

 مواد لازم براي 3 نفر:


  • ۲پيمانه برنج
  • ۳۰۰گرم ميگوي پاك كرده
  • ۵۰۰ گرم گشنيز و شنبليله
  • نمك، فلفل، زردچوبه، ادويه كاري  به ميزان لازم
  •  روغن مخصوص سرخ كردن و پختن به ميزان لازم
  • ۲ ق س پيازداغ  
  • ۲ ق س سيرداغ


طرز تهيه:

1. ابتدا سبزيجات را   شسته و به صورت ريز خرد كنيد . در تابه اي مناسب مقداري روغن بريزيد و روي اجاق قرار دهيد تا داغ شود سپس  سبزيجات را در روغن داغ شده  تفت دهيد.

2. پس از اينكه آب سبزي كشيده شد و به سرخ شدن افتاد ،سيرداغ، پيازداغ و ادويه‌هاي مناسب را در آن بريزيد و پس از كمي تفت دادن، ميگو را هم به آن اضافه كنيد سپس همراه  با سبزيجات تفت دهيد. 3 حالا برنج را بعد از خيساندن در آب و نمك و طي مراحل پخت به روش برنج آبكشي ، برنج را آبكش كنيد.قابلمه اي آماده كنيد و  برنج سفيد و  مايه ميگو را به صورت لايه لايه  داخل قابلمه  بريزيد و به مدت ۳۰ دقيقه با حرارت مناسب دم كنيد.

فوت و فن

توجه داشته باشيد كه نسبت شنبليله به گشنيز بايد ۱ به ۳ باشد.



كباب ميگو

مواد لازم براي 2 نفر:

  • ۲۵۰گرم ميگو
  • اعدد پياز متوسط خلال شده
  • ۱ق چ تخم گشنيز
  • 1/2 ق چ فلفل سياه
  • ۱ق م زعفران دم كشيده
  • ۲ق س روغن مايع  
  • ۲حبه سير خرد شده  
  • 2 ق س مخلوط گشنيز و شنبليله  (در صورت تمايل)
  • روغن مايع به مقدار لازم نمك و فلفل به مقدار لازم


طرز تهيه:

1. ابتدا ميگو ها را خوب پاك كرده و بشوييد.ميگوهاي شسته را در آبكش بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود.

2. حالا نوبت به آماده كردن مواد طعم دهنده به ميگو است براي اين كار كاسه بزرگي آماده كنيد و پياز ، سير ، زعفران ،نمك وبقيه مواد را با هم مخلوط كرده در صورت تمايل ميتوانيد سبزي معطر هم اضافه كنيد.

3. ميگو ها را در اين مخلوط قرار دهيد وبعد ااز حدود ۲ساعت شروع به سيخ كردن كنيد .ميگوهاي سيخ شده را مي توانيد يا داخل تابه اي حاوي روغن روي اجاق گاز سرخ كنيد يا اين كه روي آتش منقل كباب كنيد.اين كباب ها را هم به صورت پيش غذا و هم همراه پلومي شود خورد.



ماهي شكم‌پر

مواد لازم براي 4 نفر:

  • ۱ عدد ماهي شوريده يا حلوا سفيد
  • ۲ عدد فلفل سبز تند خرد شده
  • ۱ پيمانه مخلوط گشنيز، شويد و شنبليله خردشده 
  • ۱ عدد پياز ريز خردشده
  • ۲ حبه سير رنده شده
  • نصف يك بسته تمبرهندي
  • نمك، فلفل، زردچوبه و
  • روغن به ميزان لازم
  • يك چهارم پيمانه آب گرم


طرز تهيه:

1. شكم ماهي را يك شكاف طولي داده وآن را پاك كنيد بعد از آن كه ماهي را خوب  تميزكرديد روي پوست و داخل آن را به مقدار زيادي نمك بپاشيد. بعد از ۳۰ دقيقه ماهي را شسته و خشك كنيد. حالا تمبرهندي را با آب گرم مخلو ط كرده،  سپس  صاف كنيد .

2. فلفل سبز، فلفل قرمز، سير، پياز، سبزي خردشده، زردچوبه و تمبر هندي حل شده در آب را با هم مخلوط كرده  و شكم ماهي را با اين مواد پر كنيد و  با نخ و سوزن شكم ماهي را بدوزيد.

3. تابه مناسبي را انتخاب كنيد داخل  آن يك تكه  فويل آلومينيوم بزرگ انداخته و روي آن را چرب كنيد . ماهي را روي فويل   قراردهيد. روش ديگر اين است كه كف تابه چند عدد سيخ چوبي به صورت موازي بچينيد و ماهي شكم پر را روي آن قرار دهيد .

فر را با حرارت ٢٠٠ درجه سانتي‌گراد روشن كرده ماهي را به مدت ٤٥دقيقه در آن قرار مي‌دهيم

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد