نانهاي محلي قوچان -دستور پخت كماج

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

نانهاي محلي قوچان -دستور پخت كماج

دستور پخت كماج

مواد لازم براي تهيه ي خمير كماچ : آرد سمنو يا آرد سن يك كاسه آرد گندم يك كاسه آرد سفيد يك كاسه روغن جامد آب كرده دو ملاغه مايع خمير ترش يك قاشق مربا خوري ادويه ي كماچ سن...

مواد لازم براي تهيه ي خمير كماچ :

آرد سمنو يا آرد سن يك كاسه
آرد گندم يك كاسه
آرد سفيد يك كاسه
روغن جامد آب كرده دو ملاغه
مايع خمير ترش يك قاشق مربا خوري
ادويه ي كماچ سن كه شامل : جوز هندي، زنجبيل، قلمفور، هل و دارچين است به ميزان لازم
آب كمي

مواد لازم براي تهيه ي مواد وسط كماچ :

خرماي بدون هسته كه با كمي روغن نرم شده باشد .
گردوي خورد شده به ميزان لازم
مقداري از ادويه ي كماچ را داخل آردها و مقداري از آن را به اين مواد اضافه كنيد.

طرز تهيه :
آردها را با هم مخلوط كرده، مقداري ادويه ي كماچ همانطور كه گفته شد به آنها اضافه كنيد. يك قاشق مربا خوري پودر خمير ترش را دركمي آب ولرم حل كرده و آردها را به آن اضافه كنيد، سپس يك ملاغه روغن و بعد از آن كمي آب تا خمير شكل گرفته و درست شود.
خمير آماده شده را در سيني فر يا ماهي تابه ي بزرگ نچسبي كه خوب با روغن چرب شده باشد پهن كنيد به طوري كه زياد نازك نباشد، خرما و گردوهاي آماده شده را بر روي اين خمير پهن شده ريخته و دوباره يك لايه خمير ديگر كه برروي سيني ديگري با وردنه پهن كرده ايد را برداشته و روي اين مواد طوري قرار دهيد كه دو طرف خميرها به هم رسيده و اطراف آن را خوب بپوشاند و مواد وسط كماچ ديده نشود .در اين مرحله يك ملاغه روغن باقي مانده را روي اين خمير آماده شده ريخته و در همين جا، قبل از اينكه داخل فر يا روي گاز قرار دهيد آن را به برشهاي لوزي يا مربعي شكل و يا حتي اگر در ماهي تابه ي گرد كوچكي درست كرده ايد به شكل مثلثي برش دهيد و داخل فر در طبقه ي وسط و با شعله ي ملايم قرار داده و يا روي شعله ي گاز با حرارت كم بگذاريد و زماني كه از پخته شدن يك طرف آن مطمئن شديد، اگر در فر گذاشته ايد شعله ي بالاي فر را روشن كنيد و اگر در ماهي تابه و روي گاز آن را بر گردانده تا طرف ديگر آن نيز سرخ شده و به رنگ قهوه اي در آيد .پس از آماده شدن، بگذاريد كاملا سرد شده و برشها را عميق تر كرده تا قطعات آن از هم جدا شوند، آنهارا درون ظرف مورد نظر چيده و روي آنها را با پودر پسته يا پودر قند تزيين كنيد و با چاي نوش جان كنيد .اين شيريني يك ميان وعده ي بسيار مقوي براي كودكان و نوجوانان در حال رشد مي باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد