اشپزي ايراني -دستور پخت دلمه گوجه فرنگي

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

اشپزي ايراني -دستور پخت دلمه گوجه فرنگي

به نظر من دلمه يكي از خوشمزه ترين غذاهاي ايرانيه،دلمه گوجه فرنگي يكي از انواع دلمه است كه طرز تهيه اون رو آموزش داديم.

وب سايت دونفره: به نظر من دلمه يكي از خوشمزه ترين غذاهاي ايرانيه، اما نميدونم چرا من هميشه يادم ميره دلمه درست كنم. اگه شما هم مثل من جز كسايي هستين كه پختن اين غذاي لذيذ رو فراموش ميكنين و خيلي هم دوستش دارين احتمالا با ديدن اين مطلب يادتون ميوفته تا بپزينش. امروز دستور تهيه دلمه گوجه رو براتون ميذارم تا درستش كنين و از مزه محشرش لذت ببرين.

مواد لازم

  • ۵ عدد گوجه فرنگي
    ۱۵۰ گرم گوشت چرخ كرده
    ۱/۲ پيمونه برنج خام
    ۱/۳ پيمونه لپه خام
    ۳ قاشق غذاخوري سبزي دلمه خشك شده يا ۶ قاشق غذاخوري سبزي دلمه تازه خورد كرده (گشنيز، ترخون، نعنا و جعفري)
    ۲ قاشق غذاخوري پياز داغ
    ۲ عدد پياز
    ۲ قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
    آبغوره به مقدار لازم
    ۱ قاشق مرباخوري شكر در صورت تمايل
    نمك، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه دلمه گوجه فرنگي

مراحل تهيه

  1. ابتدا بايد لپه رو كه از چند ساعت پيش خيس كرده و آبش رو هم چند بار عوض كرديم تا نفخش بره رو بپزيم پس لپه رو با مقداري آب بدون اينكه بهش نمك اضافه كنيم ميپزيم و وقتي كاملا پخت آبكشش ميكنيم.
  2. برنج رو هم داخل آبجوش ميريزيم و وقتي كمي نرم شد و موقع آبكش كردنش شد، آبكشش ميكنيم.
  3. حالا پياز داغ، كمي روغن، نمك، فلفل، زرچوبه و گوشت چرخ كرده رو داخل ماهيتابه ريخته و با هم تفت ميديم.
  4. مواد رو تفت ميديم تا گوشت كاملا بپزه و سرخ بشه.
  5. حالا برنج و لپه رو هم اضافه ميكنيم.
  6. مواد رو كمي با هم تفت ميديم و مزه ميكنيم تا در صورتي كه به نمك بيشتري احتياج بود اضافه كنيم و در نهايت ۲ قاشق از سبزي خشك يا ۴ قاشق از سبزي تاره رو اضافه ميكنيم.
  7. حالا فقط كمي مواد رو با هم تفت ميديم تا فقط مخلوط بشن و بايد دقت كنيم تا سبزي زياد سرخ نشه كه بسوزه. حالا مايه داخل دلمه ها حاضره.
  8. در اين مرحله سس دلمه رو حاضر ميكينم. من معمولا مايه گوشتي رو از ماهيتابه در ميارم و بعد سس رو داخل همون ماهيتابه درست ميكنم. پس مقداري روغن داخل همون ماهيتابه ريخته و بعد دو عدد پيازي كه داشتيم رو درشت خورد كرده و با روغن تفت ميديم.
  9. همين كه پياز كمي نرم شد و كمي هم سرخ شد كافيه لازم نيست تا كاملا سرخ و طلايي بشه. حالا رب، نمك، فلفل و زرچوبه رو بهش اضافه كرده و مواد رو تفت ميديم تا رب سرخ بشه.
  10. بعد مابقي سبزي معطر رو هم اضافه كرده و باز كمي تفتشون ميديم.
  11. در نهايت يك ليوان آب به سس اضافه كرده و به مقدار لازم آبغوره هم ميريزيم و كمي روي حرارت ميذاريم تا مزه ها به خورد هم بره. من چون سس دلمه رو ملس دوست دارم در اين مرحله يك قاشق مرباخوري شكر هم اضافه ميكنيم. اينجا ديگه سس دلمه هم حاضره فقط بايد كمي روي حرارت بمونه تا قوام بياد چون دلمه گوجه خيلي زود ميپزه و در صورتي كه سسش زيادي آبكي باشه گوجه واميره و سس هم خيلي رقيق باقي ميمونه.
  12. حالا فقط مونده پر كردن دلمه ها پس  قسمت بالاي گوجه فرنگي رو ميبريم و بعد داخلش رو با يه قاشق مرباخوري خالي ميكنيم.
  13. حالا داخل گوجه ها رو كاملا از مايه گوشتي پر كرده و فشار ميديم من معمولا وقتي نصف دلمه از مايه پر شد يك قاشق از سس هم داخل گوجه ميريزم و بعد بقيه مايه گوشتي رو اضافه ميكنم تا داخل دلمم كمي مزه دار بشه.
  14. حالا ميتونيم قسمت هاي داخلي گوجه رو هم خورد كرده و به سس اضافه كنيم و كمي با هم تفتشون بديم.
  15. بعد سس رو داخل قابلمه اي ميريزم كه با توجه به سايز دلمه ها طوري باشه كه دلمه ها داخلش به هم فيكس بشن. حالا دلمه گوجه هارو داخل قابلمه ميذاريم. سس دلمه گوجه نبايد خيلي رقيق باشه، چون گوجه زود ميپزه.
  16. حالا در قابلمه رو بذارين و اجازه بدين تا دلمه ها براي حدود يك ربع بپزه و گوجه ها نرم بشن وسس هم تنگ آب بشه.
  17. حالا دلمه هاي خوشمزه ما پخته و آماده سرو كردنه … نوش جان
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد