خواص و فوايد جادويي برخي از تخمه ها

وبلاگ ادیب قوچانی مطالب جذاب جالب خواندني اخبارهاي فرهنگي هنري واموزشي علمي فن اوري اينترنت موبايل سلامت اموزش اشپزي جوانان گردشگري ديني فن اوري تحصيلي اعتياد موفقيت ورزشي طب سنتي دعا خانه داري زناشويي والدين موفق اشپزي و....

خواص و فوايد جادويي برخي از تخمه ها

خواص و فوايد جادويي برخي از تخمه ها



خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


تخمه ها مانند ماهي ها از نظر امگا ۳ غني اند. امگا ۳ موجود در تخمه ها به كاهش بي نظمي هاي ضربان قلب، تري گليسريد خون، خطرات تشكيل لخته، سرعت سخت شدن شرايين، خطر فشارخون بالا و كاهش سرطان و اختلالات رفتاري در جوانان كمك مي كند و برعكس امگا۳ هاي دارويي، خطر مسموميت ندارند. تخمه ها منبع غني چربي هستند كه هنگام رسيدن، مقدار زيادي از نشاسته خود را از دست مي دهند و به ميزان چربي آنها افزوده مي شود. از نظر نوع چربي هم داراي اسيدهاي چرب اشباع و غيراشباع هستند كه البته مقدار اسيدهاي چرب غير اشباع (مفيد) آنها بيشتر است… در ادامه ايميل به خواص برخي از انواع تخمه ها اشاره مي كنيم.

تخمه هندوانه: دشمن پوكي استخوان

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


۱۰۰ گرم تخمه هندوانه، ۵۹۰ كالري انرژي دارد و در ۱۰ عدد آن، ۵ كالري انرژي نهفته است. تركيب هاي موجود در اين تخمه مانند انواع ديگر است و مصرف متعادل آن مي تواند از كم خوني، بي اشتهايي، سوءجذب و التهاب جلوگيري كند. اين تخمه بيشتر به نام تخمه جاباني (ژاپني) معروف است و كلسيم آن براي زنان يائسه در پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان مفيد به نظر مي رسد. تخمه جاباني با توجه به گونه هاي مختلف هندوانه اندازه هاي ريز و درشت دارد و مي توان آن را به صورت بوداده در طعم هاي نمكي (البته كم نمك)، گلپر و آبليمو مصرف كرد.

تخمه خربزه: خون ساز

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


مغز تخمه خربزه بوداده حاوي چربي، پروتئين، آهن، ويتامين E و فيبر است. تخمه خربزه نيز غني از مواد معدني و ويتامين هاست، به خونسازي كمك مي كند و خاصيت آنتي اكسيدان دارد.


تخمه آفتابگردان: انرژي ساز

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روي، پتاسيم، منيزيم، آهن و حاوي ميزان قابل توجهي فولات (اسيدفوليك)، ويتامين۵ Bو ويتامين هاي ديگر گروه B است كه اين ويتامين ها باعث مي شوند بدن به خوبي بتواند از كربوهيدرات ها (قندها) استفاده كند و پرانرژي باشد. يك مشت تخمه آفتابگردان ۵۵ درصد تيامين يا همان ويتامين ۱ Bموردنياز روزانه افراد را تامين مي كند. تخمه هاي آفتابگردان سرشار از اسيدهاي چرب اشباع نشده چند باندي، به خصوص اسيدلينولئيك هستند كه نوعي اسيدچرب امگا ۶ محسوب مي شود.

علاوه بر اين، اين تخمه حاوي اسيدهاي چرب اشباع نشده تك باندي نيز است كه اين اسيدهاي چرب براي سلامت قلب و عروق بسيار مفيدند. يك مشت از اين تخمه ها، ۹۰ درصد نياز روزانه به ويتامين E را تامين مي كند. در ۱۰۰ گرم تخمه آفتابگردان ۵۸۰ كالري انرژي نهفته است. اين تخمه حاوي ۲۴ درصد مواد پروتئيني، ۴۷ درصد روغن، ۲۰ درصد كربوهيدرات و سرشار از فسفر، پتاسيم، آهن، كلسيم، منيزيم و ويتامين A، B و E است.


تخمه كدو: سلامت پروستات

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


با خوردن ۱۰۰ گرم تخمه كدو نيمي از نياز روزانه بدن به منگنز، منيزيم و فسفر تامين مي شود. تخمه كدو مي تواند براي سالمنداني كه در معرض پوكي استخوان قرار دارند آجيل مناسبي باشد. به علاوه تخمه كدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضدالتهابي ايفا مي كند. تخمه كدو تنبل بهترين منبع منيزيم است و به گفته دانشمندان، سطح بالاي منيزيم در خون تا ۴۰ درصد احتمال مرگ زودرس را كاهش مي دهد.

در پاييز كه فصل كدوتنبل است مي توانيد تخمه آن را خشك و اين دانه را به برنامه غذايي روزانه تان اضافه كنيد. در هر ۳۰ گرم دانه برشته شده كدو تنبل، ۱۵۰ ميلي گرم منيزيم وجود دارد. برخلاف افكار عمومي تخمه كدو دفع كننده كرم است و باعث افزايش و تقويت حافظه مي شود. تخمه كدوي كاغذي نيز سرشار از فيتوسترول و ويتامين E و اسيدهاي چرب لينولئيك است و براي ورم پروستات و سوزش مجاري ادرار استفاده مي شود.

مغز تخمه پوست كنده بخوريم يا نه؟

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


از مصرف مغز تخمه ها به صورت پوست كنده و آماده حتي الامكان خودداري كنيد زيرا در اين صورت هم از مصرف تخمه لذت كمتري مي بريد، هم كالري خيلي بالايي دريافت مي كنيد. علاوه بر اينها، احتمال اكسيده شدن اين مغز تخمه ها بيش از خود تخمه هاست. در ضمن اگر از هر چند تخمه اي كه مي خوريد يكي تلخ است معني آن اين است كه اين تخمه ها در حال فساد هستند.

تخمه هندوانه با يك دنيا خاصيت

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


هندوانه يكي از محبوب ترين ميوه هاي تابستاني است؛ دانه هاي اين ميوه سرشار از مواد مغذي از جمله اسيدهاي چرب، پروتئين هاي لازم و مواد معدني فراوان است.

اين دانه ها غني از ويتامين ها مانند تيامين، نياسين، فولات و مواد معدني مانند منيزيم، پتاسيم، منگنز، آهن، روي، فسفر و مس است.

خواص دانه هندوانه:
بدن به اسيدهاي آمينه نياز دارد اما اسيد آمينه اي مانند آرژنين و لايسين كه بدن نمي تواند به طور طبيعي آن را توليد كند، بايد از منابع غذايي تأمين شود. دانه هاي هندوانه حاوي برخي از اين اسيدهاي آمينه است مانند تريپتوفان و گلوتاميك اسيد.

ليسين در جذب كلسيم براي توليد كلاژن و بافت هاي پيوندي به بدن كمك مي كند در حالي كه آرژنين سوخت و ساز بدن و سيستم قلبي عروقي را بهبود مي بخشد.

هر ۱۰۰گرم تخم هندوانه، ۱۳۹درصد نياز روزانه بدن به منيزيم را تأمين مي كند. منيزيم، براي عملكرد طبيعي قلب، حفظ فشار خون و سوخت و ساز بدن حياتي است.

روغن طبيعي آن رشد مو را بهبود مي بخشد، براي سلامت پوست سر مفيد است و مانع از شكستگي مي شود.

جوشانده يك مشت تخمه هندوانه در يك ليتر آب به مدت ۴۵دقيقه و مصرف روزانه آن مانند چاي براي درمان ديابت مفيد است.

براي بهبود بيماري ها و تقويت حافظه مفيد است.

اسيد چربي هاي اشباع نشده در آن، پوست را مرطوب، نرم و سفت نگه مي دارد و از بروز آكنه و اختلالات پوستي ديگر پيشگيري مي كند.

آنتي اكسيدان و روغن موجود در آن از علايم پيري پيشگيري مي كند.
ماده مغذي موجود در آن، از پوست در برابر سرطان و عفونت محافظت مي كند.
تخمه هندوانه تفت داده، حاوي مس است كه در توليد رنگدانه مو و پوست موثر است.

و امــــــــا؛ مضرات مصرف بي رويه تخمه ها

خواص انواع تخمه ها, خواص و فوايد تخمه ها


در مصرف انواع تخمه ها محتاط باشيد چراكه زياده روي در مصرف آنها به دليل چربي و كالري بالا منجر به اضافه وزن مي شود و نمك به كار رفته در آنها براي طعم دار شدن باعث افزايش فشارخون و برخي عوارض ديگر در بدن خواهد شد بنابراين بهتر است از آجيل هايي استفاده كنيد كه طعم ديگري به غير از شوري براي آنها در نظر گرفته شده است. اگرچه تخمه ها از هر نوع فيبر محلول و نامحلول، غني هستند ولي عمدتا ميزان فيبر نامحلول بالاتري دارند. مصرف متعادل اين خوراكي براي افرادي كه به يبوست، بيماري هاي التهابي، سرطان روده بزرگ، افزايش چربي و فشارخون مبتلا هستند، مناسب خواهد بود.

فراموش نكنيد در اثر حرارت نامطلوب، چربي تخمه نيز دستخوش تغييرات نامطلوب و روغن مفيد آن به روغني مضر تبديل مي شود. پروتئين و كربوهيدرات هاي آن نيز به علت قهوه اي شدن افت تغذيه اي پيدا مي كند. اگر درجه حرارت خيلي بالا باشد، با تشكيل مواد سمي كه بوي تند نامطلوبي دارد شروع به تجزيه شدن و سوختن مي كنند بنابراين توصيه مي شود هميشه از آجيل هاي بو نداده استفاده كنيد يا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراكز معتبر وزارت بهداشت كه داراي مجوز بهداشتي و تاريخ مصرف هستند، تهيه كنيد.

 

گردآوري : بخش آشپزي بيتوته

منابع : Persian-Star.org

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد